Het zijn relaxte tijden voor de gemiddelde Noordwijk-supporter. Fier bovenaan in de Hoofdklasse en ondertussen de concurrentie langzaam wat puntjes zien verspelen. Wint Noordwijk zaterdag. Dan is de periodetitel alvast binnen. In De Zilk wachten ze juist op de eerste overwinning in de maand oktober.

De ploeg van Kees Zethof neemt het zaterdag op tegen Achilles Veen. De nummer twee van de Hoofdklasse. In het onderlinge duel kan Noordwijk de periodetitel veilig stellen en een gat slaan van negen punten met Achilles. Ook Ter Leede is nog een directe achtervolger van de Noordwijkers. De geel-roden staan ook op zes puntjes.

De ploeg uit Veen haalde twaalf punten uit de laatste vijf wedstrijden. Alleen van het Amsterdamse Swift werd verloren. Regioclubs als Ter Leede (2-1) en FC Rijnvogels (3-0) werden op een nederlaag getrakteerd. De nummer twee van de competitie heeft ook de topscorer van de Hoofdklasse in de ploeg: Sen Aerts. Hij scoorde al negen keer, waaronder vier treffers een week geleden tegen FC ‘s-Gravenzande.

In Sassenheim neemt Ter Leede het op tegen de nummer 15: RVVH. De ploeg uit Ridderkerk, die zelfs ooit nog in de Topklasse acteerde, pakte vorig week z’n eerste overwinning van het seizoen. Het won met 2-0 tegen Swift.

‘In de Derde Klasse wacht de zaterdagtak van Van Nispen nog op de eerste overwinning van de maand oktober.’

De magere prestaties van RVVH zijn niet los te zien van het bericht van het bestuur vorig seizoen. Die lieten toen weten dat de begroting omlaag ging en het geld dat geïnvesteerd werd richting de herindeling van het park zou gaan. Ter Leede won vorige week de streekderby van FC Rijnvogels. In Katwijk werd het 0-1.

En dat bracht FC Rijnvogels weer dieper in de problemen. De nummer 14 van de Hoofdklasse won dit seizoen pas één keer. Dat gebeurde op zeven oktober in de wedstrijd tegen Rijsoord, op eigen veld. Zaterdag neemt de ploeg het op tegen promovendus Nootdorp.

Die club lijkt zich tot op heden uit de problemen te voetballen. Hoewel de laatste twee duels werden verloren, staan de geelhemden op een stabiele negende plek. Daarbij moet wel gezegd worden dat ze de drie overwinningen die ze dit seizoen pakten, allen behaalden tegen laagvliegers: Argon, RVVH en FC ‘s-Gravenzande.

Kan Dorus van der Voort Kagia aan een overwinning helpen tegen DWS?

In Valkenburg speelt Valken ’68 de thuiswedstrijd tegen TAVV. En dat is geen onbekende voor de Valkenburgers. In het seizoen 2013/2014 speelden de twee verenigingen voor de laatste keer tegen elkaar. Destijds promoveerde Valken naar de Eerste Klasse. Het won toen thuis met 3-1 van de club uit Ter Aar.

Dat de twee clubs elkaar vorig jaar niet tegen kwamen had te maken met het feit dat TAVV was ingedeeld in West I. De start van TAVV is mager te noemen. Het won nog geen enkele keer, speelde drie keer gelijk en verloor twee duels. Valken staat vijfde met negen punten uit vijf duels.

In de Derde Klasse wacht de zaterdagtak van Van Nispen nog op de eerste overwinning van de maand oktober. De promovendus startte nog uitmuntend met zes punten uit de eerste twee duels. Daarna volgde drie nederlagen en gaat het dus allemaal niet zo makkelijk meer voor de geelhemden.

‘Met zestien tegengoals uit vijf wedstrijden lijkt de verdediging van de tegenstander broos.’

Zaterdag neemt het elftal uit De Zilk het op tegen een ploeg waar het nog veel minder gaat: vv Leiden. Die behaalden slechts één overwinning uit de afgelopen vijf duels. Enkel Swammerdam en Blauw-Zwart doen het nog slechter dan de Leidenaren. De enige overwinning die vv Leiden pakte was dan ook tegen Zwammerdam.

De ambities waren vrij hoog aan het begin van het seizoen bij Kagia. Waarom zou de ploeg uit Lisserbroek niet eens een keer een gooi kunnen doen naar de promotie richting de Tweede Klasse. Maar een waslijst aan blessures gooit roet in het eten.

Broos
Het elftal van Anton Wijsman staat daarom op een teleurstellende negende plek. Zaterdag volgt het duel tegen de nummer tien: WDS. Met zestien tegengoals uit vijf wedstrijden lijkt de verdediging van de tegenstander broos. Een goed moment om in de Kikkerbeetstraat aan het eigen zelfvertrouwen te werken?

Foto Noordwijk: Ron van der Linden
Foto Kagia: Peer Compeer
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude