Na een weekje gedwongen rust vanwege de vorst staat er zaterdag weer een aantal wedstrijden op het programma om van te likkebaarden. In de Hoofdklasse een onvervalste topper, in de Derde Klasse een derby.

In Noordwijk speelt SJC thuis tegen Hollandia. De nummer één tegen de nummer twee in de Hoofdklasse. Het verschil is zeven punten in het voordeel van de Noordwijkers, maar SJC heeft wel één wedstrijd meer gespeeld. Bij SJC keert David Verweij naar aller waarschijnlijkheid weer terug bij de selectie. De belangrijke verdediger stond sinds de winterstop aan de kant met een meniscusblessure.

De ploeg uit Hoorn pakte uit de laatste vijf duels negen punten. Vooral het meest recente duel, op 18 februari, kan die ploeg met een goed gevoel op terugkijken. Directe concurrent, Leonidas werd in eigen huis op een 0-2 nederlaag getrakteerd. Eerder dit seizoen won SJC in Hoorn met 2-3.

In de Eerste Klasse voetbalt sv Hillegom tegen FC Uitgeest. De eersteklasser besloot onlangs tijdens een aparte ledenvergadering om meer geld te gaan steken in de selectie. Met de hulp van een paar sponsoren moet de vereniging nu een gezonde en stabiele eersteklasser worden.

,,Eigenlijk moet je volgend seizoen zien als een soort test. Wij kunnen niet garanderen dat deze vergoeding elk jaar maximaal is en dus hetzelfde”, liet voorzitter Han van der Hof optekenen. FC Uitgeest is de nummer vijf van de competitie, sv Hillegom nog steeds de drager van de rode lantaarn. Een overwinning zal niet makkelijk worden, maar geen utopie. Eerder in Uitgeest verloor Hillegom met 4-2.

Keeper
In de Tweede Klasse neemt Teylingen het op tegen KDO. De ploeg uit De Kwakel doet z’n plek in de competitie eer aan. Als middenmoter won het zes keer, maar verloor het ook achtmaal. Slechts twee keer werd er gelijk gespeeld. Het is dus vaak alles of niets.

Eén van de meest memorabele duels van dit seizoen speelde KDO uitgerekend uit in Sassenheim. Bij een 2-3 voorsprong bij Teylingen bedacht de Sassenheimse goalie, Wessel Zonjee, om in blessuretijd eens mee te gaan naar voren bij een corner. Het bleek een ‘gouden beslissing’. Zonjee maakte diep in blessuretijd de gelijkmaker: 3-3.

Zonjee kan z’n geluk niet op nadat hij de 3-3 op het scorebord heeft gezet

In diezelfde Tweede Klasse spelen Foreholte en ROAC tegen elkaar. Die wedstrijd leeft misschien nog wel meer dan de derby tegen Teylingen voor de Voorhouters. In de loop der jaren is er een vriendschap ontstaan tussen de twee ploegen die z’n weerga niet kent. Sterker nog, na de wedstrijd gaan ze steevast met elkaar uit eten. Zo ook komende zondag.

Eerder dit seizoen konden ze met veel plezier aan tafel bij ‘De Vergulde Vos’ in Rijpwetering. De wedstrijd eindigde daar in 1-1. De Voorhouters gingen als nummer laatst de winterstop in, maar na de break lijken de Voorhouters de weg omhoog langzaam te hebben gevonden. De laatste plek is over gegeven aan Alphen.

Hekkensluiter
In de Derde Klasse kan de gehele selectie van Warmunda op de fiets naar de volgende tegenstander. Als ze het dorp uit rijden is het nog een paar honderd meter rechtdoor naar ASC. Op de ranglijst is het een treffen tussen de nummer acht en tien van de competitie.

Niet alleen bij KDO is het alles of niets, dat geldt al helemaal voor ASC. De ploeg uit Oegstgeest won dit seizoen zes keer, verloor acht keer en speelde nog geen enkele keer gelijk deze competitie. Eerder dit seizoen won ASC wel nipt met 0-1 bij Warmunda.

De hekkensluiter van die competitie is op dit moment nog Van Nispen. Het elftal van René Ras verzamelde slechts negen punten uit dertien duels. Toch kan het nog makkelijk over Bernardus heen wippen. Die ploeg verzamelde tien punten uit zestien duels. Ook het doelsaldo van de ploeg uit De Zilk is een stuk beter dan die van Bernardus. Van Nispen scoorde zelf maar zestien keer, maar kreeg er ook maar 25 tegen. Ter vergelijking: Nicolaas Boys, de nummer drie van de competitie, heeft net zoveel tegengoals.

De Zilkers nemen het zondag op tegen FC Rijnland. De ploeg uit Leiden staat vierde in de competitie, maar een titel lijkt uitgesloten. Koploper Altior staat zeven punten los van FC Rijnland en heeft één wedstrijd minder gespeeld. Op 25 februari speelde Rijnland z’n laatste wedstrijd, die verloor het met 2-3 van Warmunda.

Foto SJC: Johanna Wever
Foto Teylingen: Peer Compeer

Lees ook: ‘Hillegom wijzigt beleidsplan: ,,Zie volgend jaar als een soort test”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen