Het is voor FC Lisse het derde duel in een reeks topper. Eerst moest de ploeg van Robbert de Ruiter op bezoek bij Scheveningen, vorige week kwam daar het duel tegen IJsselmeervogels bij. En zaterdag speelt het op Ter Specke tegen ASWH, de nummer drie van de Derde Divisie. Rijnsburgse Boys staat zesde en gaat op bezoek bij de nummer twee Scheveningen.

FC Lisse staat na de wedstrijd tegen IJsselmeervogels weer wat steviger op de nummer één positie in de Derde Divisie. Op Ter Specke won de koploper met 2-0 van de ploeg uit Spakenburg. Helemaal ongeschonden kwam Lisse niet uit de strijd. De Lissenaren missen trainer Robbert de Ruiter en spelmaker Martin van Eeuwijk door een schorsing. Lisse speelt zaterdag tegen ASWH. De promovendus is de nummer drie van de competitie, maar ging vorige week wel hard onderuit tegen FC Rijnvogels.

Rijnsburgse Boys gaat op bezoek bij Scheveningen. De ploeg van John Blok treft met ‘de Uien’ de derde Bollenstreekclub in één reeks. Die begon tegen FC Lisse twee weken geleden. Vorige week won Scheveningen met 2-3 op Nieuw Zuid tegen Quick Boys. Nu voetbalt het dus op de Houtrust tegen Rijnsburgse Boys. Voor Joël Tillema en Wesley Goeman is het een bijzondere pot. Beiden speelden in het verleden voor Scheveningen. Vorig jaar eindigde deze wedstrijd in een 0-1 overwinning voor Rijnsburgse Boys.

ww16102911090Philippe den Hartog sprint zijn directe tegenstanders voorbij

Er kwam veel goed nieuws vanaf de Kooltuin deze week. Trainer Hein van Heek en aanvaller Jaap van Duijn verlengden beiden hun contract. Die slag is alvast binnen voor de Katwijkers. FC Rijnvogels is de afgelopen weken in goede doen. Vooral de 0-4 overwinning van vorige week uit tegen ASWH spreekt boekdelen. Zaterdag neemt FC Rijnvogels het op tegen Capelle. Die club staat dertiende en heeft vier punten minder dan de Katwijkers. De beide elftallen kwamen elkaar nog nooit tegen in competitieverband.

‘Een overwinning op DVS zou voor Quick Boys betekenen dat het de aansluiting pakt met de middenmoot.’

In Ermelo gaat Quick Boys op bezoek bij DVS ’33. De clubs kennen elkaar van het seizoen 2013-2014. Toen eindigde het duel in Ermelo in 3-1. De terugwedstrijd op Nieuw Zuid eindigde in 1-1. Daarna kwamen de clubs elkaar weer tegen in de nacompetitie van dat seizoen. Quick Boys won toen in Ermelo met 0-1, dankzij een goal van Mike Ruijter. DVS ’33 staat op een gedeelde tiende plek met Odin’59 en FC Rijnvogels. De ploeg uit Ermelo heeft het minste doelsaldo. Quick Boys staat veertiende. Een overwinning op DVS zou voor Quick Boys betekenen dat het de aansluiting pakt met de middenmoot.

Foto Rijnsburgse Boys: Hans Heemskerk

Foto Quick Boys: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)