FC Rijnvogels-speelster Jannette van Beelen (21) speelt volgend seizoen in de Eredivisie Vrouwen bij ADO Den Haag. Vorig jaar had zij met vijftien goals in achttien wedstrijden een groot aandeel in het kampioenschap van het Katwijkse team in de Hoofdklasse. De Katwijkse speelde zeven seizoenen op De Kooltuin, daarvoor voetbalde ze zes seizoenen in het shirt van Quick Boys.

Na de familiedagen op De Kooltuin werd er contact gelegd met de spits door de Haagse eredivisionist. Nadat ze een week meetrainde tekende ze een contract voor één seizoen. ,,Een nieuwe stap in mijn voetbalcarrière en daarnaast een geweldige uitdaging die ik met beide handen aangrijp”, laat de speelster weten op de site van ADO Den Haag.

Starten
Ook coach Sjaak Polak is op het digitale huis blij met de Katwijkse aanwinst. ,,Het is een meisje uit de streek die perfect bij de club past. Bij ADO krijgt ze een kans om op het hoogste niveau te spelen. Dat zijn haar eigen verdiensten. Ze heeft laten zien dat ze fysiek sterk en balvast is en dat ze wil werken voor het team.”

Van Beelen wordt direct toegevoegd aan de A-selectie. ,,Ik ga vier keer in de week trainen op maandag tot en met donderdag. Op vrijdag zijn de wedstrijden in de Eredivisie en anders speel ik op zaterdag in de beloftencompetitie.” Op maandag 22 juli start ADO Den Haag met trainen. Op 23 augustus start de competitie voor ADO met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Foto: FC Rijnvogels

Lees ook: ‘Oud-spits FC Lisse traint mee met Telstar’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels