Rick van der Boon speelt pas sinds de zomer (weer) in het blauw-witte shirt. Als kleine Warmonder was Sportpark Overbos al z’n thuisbasis. Daarna speelde hij in de jeugdopleiding van Teylingen en Ter Leede, om bewust dit seizoen weer te kiezen voor Warmunda. Hij kon door in de selectie van de Sassenheimers, maar koos voor honderd procent zekerheid: speelminuten in de Vierde Klasse.

Maar het talent is onmiskenbaar. Pas net nieuw in het team scoorde Van der Boon er al lustig op los. In de eerste zes wedstrijden, maakte de spits zeven goals. Hij schoot er zes binnen in de maand oktober en kroonde zich daarmee tot topscorer van de maand.

‘Geen verkeerde spitsen’
Daarmee bleef hij in het ‘Equipo Voetbalreizen topscorerklassement’ grote namen als Joël Tillema, Felitciano Zschusschen, Tommy Bekooij, Jaap van Duijn en Mike van den Ban voor. ,,Dat zijn geen verkeerde spitsen”, lacht Van der Boon nadat hij hoort over z’n uitverkiezing. De spits verdient daarmee ook nog eens een waardecheque bij Equipo van 75 euro.

,,Naar dat soort spitsen kijk ik zondagochtend op tv. Het is wel een heel leuk bericht na een vervelende week. Ik heb weinig getraind vanwege privéomstandigheden. Vanaf volgende week pak ik de training weer volle bak op. Ik denk dat ik dus wissel sta komende zaterdag.”

,,Ik ga voor Liverpool, Borussia Dortmund of Barcelona. Zij spelen allemaal lekker opportunistisch voetbal.”

De 19-jarige spits zou z’n trainer in ieder geval begrijpen wanneer hij op de bank moet beginnen. Al heeft hij wel net het gevoel z’n plekje te hebben gevonden in de punt van de aanval van de Warmonders. ,,Veel jongens met wie ik samenspeel ken ik nog wel van vroeger. De vraag is natuurlijk alleen hoe iedereen zich heeft ontwikkeld.”

,,De eerste weken van de voorbereiding en de beker waren niet zo goed bij ons. Ook de competitiestart was niet best. Daarna begonnen we beetje een feeling met elkaar te krijgen. Ik ging ook lekkerder in mijn vel zitten in de spits. We kregen ook wat teams achter elkaar op het programma die in onze ogen ‘te kloppen waren’. Dat is ook zo gebleken.”

Liefhebber
Nu Van der Boon de waardecheque ontvangt namens Voetbal in de Bollenstreek en Equipo Voetbalreizen, kan hij langzaam gaan zoeken naar welke club hij nog een keer wil kijken. ,,Ik ben sowieso wel een liefhebber van buitenlands voetbal. Ik heb thuis helaas geen Ziggo Sport, dus ik zie niet alles. Maar ik vind vooral Spaans, Engels en Duits voetbal leuk om te zien. Ik houd gewoon van het spelletje. Ik ga voor Liverpool, Borussia Dortmund of Barcelona. Zij spelen allemaal lekker opportunistisch voetbal.”

Foto: privécollectie

Lees ook: ‘Excellerende rechtsback van Noordwijk verdient transfer naar IJsselmeervogels’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude