Nog maar zeven speelronden te gaan en dan zit de reguliere competitie er voor dit seizoen alweer op. Afgelopen weekeinde lieten de kanonnen uit het VIDB Topscorersklassement zien waarom juist zij na driekwart  van de speeldagen in de top-tien staan. Maar liefst zeven aanvallers scoorden voor hun club afgelopen weekend. Alleen de geblesseerden Marciano Mengerink, Raily Ignacio kwamen niet tot scoren. Evenals Sam Lemmers.

In de top veranderde er dus bitter weinig. Koploper Yordi Teijsse pikte tegen Spijkenisse zijn wekelijkse doelpuntje mee. Met 21 treffers leidt de Quick Boys-spits soeverein het klassement en de vraag is op hoeveel treffers gaat de spits uitkomen? Kan hij de grens van dertig passeren?

Voor de twee overige podiumplaatsen deden Jaap van Duijn en Nick van Staveren met ieder een treffer goede zaken. Mengerink staat redelijk vast op de tweede plaats, maar daarachter maken nog een man of zes kans op de laagste trede van het podium. Aankomend weekeinde begint grofweg het laatste kwart van het seizoen. Wie heeft zijn kruit verschoten en welke aanvaller heeft het beste voor het laatst bewaard?

Hoe het werkt
Iedere klasse hebben we een factor toegediend. De Topklasse heeft de hoogste factor (2.0) gekregen omdat het de hoogste competitie in onze regio is. Per 0,2 gaat het vervolgens omlaag naar de andere competities. Voorts hebben we besloten om de punten te delen door het aantal duels. Dit omdat in de Topklasse 30 wedstrijden worden gespeeld en in de overige klassen 26 wedstrijden. Behalve in de derde klasse A, waar 28 wedstrijden worden afgewerkt. Dus als bijvoorbeeld een speler uit de Topklasse 10 keer heeft gescoord na acht duels, wordt het rekensommetje als volgt:

10 x 2=20 punten : 8 duels = 2,5

Bij een gelijke stand aan het einde van het seizoen, wint de speler die de meeste doelpunten heeft gemaakt. Is ook dat gelijk wint diegene die de meeste doelpunten in een wedstrijd heeft gemaakt.

Top 15

top15week11


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 14.00Leonidas
Altior 14.00Hillegom
DOSR 14.00Foreholte
Wilhelmus 14.00Teylingen
Van Nispen (zon.) 14.00WVC