Door al het bekergeweld van deze week hadden jullie nog het topscorersklassement van ons tegoed. Kagia-aanvaller Tijs van der Schinkel stormde vorige week de top-tien binnen. Na afgelopen weekend heeft hij zelfs de aansluiting gevonden bij de topspitsen Tjeerd Westdijk en Marciano Mengerink.

Bovendien is het mooi om te zien dat de goalstjesdief van Kagia tot nu toe het meest tot scoren kwam. Hij is de eerste speler in de Bollenstreek in de dubbele cijfers.

Wendt
Ook Noordwijk schaduwspits Emiel Wendt is terug in de top-tien. De goalgetter zorgde er zaterdag voor dat zijn ploeg nog met een punt naar huis ging bij FC Lisse. Tegen FC Twente voor de KNVB-Beker liet Wendt weer zien in uitstekende vorm te verkeren. De 24-jarige middenvelder maakte er twee tegen de profs uit Enschede, alleen tellen die helaas niet mee voor dit klassement.

De volledige top-tien:

Inmiddels staan er 126 voetballers in ons klassement. Wil je onze gehele lijst checken? Klik dan hier. Hoe zat die puntentelling ook alweer precies in elkaar? Zo dus:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0

Foto: Orange Pictures
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys