Maak die Amsterdammer niet boos. Het is bij hem olie op het vuur. Waar we vorige week schreven dat Marciano Mengerink vanwege zijn jukbeenbreuk langzaam verdween uit de top-10. Heeft z’n goal in de wedstrijd tegen FC Lienden hem weer prima in het zadel geholpen. De top drie is weer in het zich. Grootste uitdaging voor de Katwijk-spits op dit moment? Het de fiere koploper Tjeerd Westdijk lastig maken.

Er werd weer lustig op los gescoord deze week door onze regioploegen. Geen enkele ploeg bleef doelpuntloos. In dit weekend vielen er maar liefst 44 goals te noteren voor de ploegen uit de Bollenstreek. En dat betekent natuurlijk de nodige verschuivingen in het klassement.

Zo klopt Frank Tervoert als spits van Rijnsburgse Boys langzaam op de deur van onze top tien. Met zijn goal tegen Scheveningen komt de Amsterdammer op een seizoenstotaal van zes. Best knap als je bedenkt dat de aanvaller het vooral moet hebben van invalbeurten.

Van Veen en Dedel
Ook Niels van Veen (sv Hillegom) heeft een aardige sprong gemaakt op de ranglijst. Van een plekje net in de top-100 is hij opgerukt naar de top-20. Daar heeft hij goed gezelschap van zijn teamgenoot Jeroen Dedel. Ook Jaap Zwetsloot blijft trouwens lekker meedoen in de de top van het klassement. De spits van Teylingen maakte één goal en staat daarmee met elf treffers in de top-3.

Dit is momenteel onze top-10:

Inmiddels staan er 145 voetballers in ons klassement. Wil je onze gehele lijst checken? Klik dan hier. Hoe zat die puntentelling ook alweer precies in elkaar? Zo dus:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Uitslag TOTO: Teun, neem je wel je vader mee uiteten?’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys