Joël Tillema maakt zaterdag z’n achttiende treffer van het seizoen voor Rijnsburgse Boys. Een prachtig aantal voor een een aanvallende middenvelder in de Tweede Divisie. Maar is het ook genoeg om topscorer van de Bollenstreek te worden? Die kans lijkt klein. Met nog één wedstrijd te gaan voor zowel de Rijnsburger als voor koploper Jaap Zwetsloot, lijkt de titel de Sassenheimse aanvaller niet meer te kunnen ontglippen.

In de top tien is Tillema wel Kagia-aanvaller Tijs van der Schinkel voorbij. De Lisserbroeker maakte wel meer goals dit seizoen (27), maar omdat hij in de Derde Klasse actief is, ligt zijn ratio veel lager dan in voor spelers in de Tweede Divisie. Ook de vierde plek van Ian van Otterlo is knap. De middenvelder van Ter Leede heeft met achttien treffers een belangrijk aandeel in de koppositie van de Sassenheimers in de Hoofdklasse A.

Top 10
Verder kende de top tien geen verschuivingen. Wel verdient de elfde plek van Van Nispen (zat.)-aanvaller Jon-Joost Cornelissens nog wel een extra vermelding. De Noordwijker staat op 22 treffers en komt qua ratio net een plekje te kort voor de top tien. Omdat Katwijk-aanvaller Marciano Mengerink met een enkelblessure aan de kant staat, zou Cornelissens zichzelf komende zaterdag nog bij de beste tien topscorers van de Bollenstreek kunnen schieten.

Inmiddels staan er dus 225 voetballers in ons klassement. Wil je onze gehele lijst checken? Klik dan hier.

Hoe zat die puntentelling ook alweer precies in elkaar? Zo dus:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0

Lees ook: ‘Van Staveren en Wilson: vrienden in een ander kleur shirt’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 15 jun.
Sp. Duinwetering
DoCoS5-1VVSB (zat.)