Lang, heel lang ging de strijd in het topscorersklassement tussen Teylingen-aanvaller Jaap Zwetsloot en Kagia-aanvaller Tijs van der Schinkel. Maar met nog twee wedstrijden te gaan lijkt zich op het allerlaatste moment toch nog iemand te gaan mengen in de strijd om de topscorerstitel. Maar wie?

Het antwoord is Rijnsburgse Boys-middenvelder Joël Tillema. Zijn doelpuntentotaal was voor een aanvallende middenvelder al exceptioneel goed. Maar met de vier treffers afgelopen zaterdag tegen FC Lienden is de in Den Haag geboren voetballer gestegen naar zeventien goals in 32 wedstrijden. Hij steeg in ons klassement daardoor van plek elf naar drie.

Hattrick
Vanwege de ratio in de Tweede Klasse ligt Teylingen-aanvaller Zwetsloot nog wel ruim aan kop. Met een goal in de thuiswedstrijd tegen RVC’33 schroefde hij z’n totaal op naar 26. Voelt hij de hete adem in de nek van de middenvelder van ‘de Uien’? Opvallende stijger is ook Nick van Staveren. De middenvelder annex aanvaller van vv Noordwijk maakte een hattrick tegen DOVO en staat inmiddels op achttien treffers.

Opvallend blijft ook het totaal aan doelpunten van Frank Tervoert en Tommy Bekooij. De VVSB-aanvallers scoren makkelijk bij een ploeg die zich pas in de vorige competitieronde tegen Jong Almere City wist te verzekeren van de nacompetitie. Benieuwd naar de top tien en de rest van het klassement? Check ‘m snel.

Inmiddels staan er dus 215 voetballers in ons klassement. Wil je onze gehele lijst checken? Klik dan hier.

Hoe zat die puntentelling ook alweer precies in elkaar? Zo dus:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Column: voetballen doe je niet voor finales, maar voor het plezier’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels