Na een aantal weken aan de kant te hebben gestaan, is Marciano Mengerink terug van weggeweest. De aanvaller van vv Katwijk scoorde vorige week al tegen FC Lienden een treffer en kwam ook afgelopen weekend op het wedstrijdformulier terecht. Dat zorgde voor de nodige mutaties in het topscorersklassement.

Want Tjeerd Westdijk was lange tijd de lijstaanvoerder van het klassement, maar na dit weekend niet meer. De goalgetter van vv Noordwijk kwam afgelopen in actie namens de Noordwijkers tegen Quick Boys, maar kon niet tot scoren komen. Zijn collega van Katwijk deed dat wel. Mengerink wist afgelopen zaterdagmiddag tegen Barendrecht twee keer het net te vinden (4-0).

Daardoor raakte Westdijk zijn koppositie kwijt en dat is niet de enige verandering die er heeft plaatsgevonden. Kay Tejan, die afgelopen weekend nog tegenover Westdijk stond, zakte ook een paar plekken. Voor het weekend stond de aanvaller nog op een keurige tweede plek. Doordat hij niet het net niet wist te vinden in de derby zakte hij naar plek vier.

Koning Jaap en opmars van Duindam
Jaap Zwetsloot staat nog steeds op de derde plek. Ook dit weekend kwam ‘vlugge Jaap’ tot scoren in de spectaculaire wedstrijd Teylingen – ESTO (4-3). Daardoor komt zijn totaal op twaalf. Daarmee is hij nog niet de meest scorende speler uit de Bollenstreek, want Tijs van der Schinkel heeft er eentje meer: 13.

Ook Tom Duindam kende een goed weekend en kreeg daar zelfs een beloning voor. De aanvaller van SJC was met een assist en twee treffers zeer belangrijk voor de Noordwijkers in de degradatiekraker tegen Eemdijk (2-3). Kort na de wedstrijd werd bekendgemaakt dat Duindam komend seizoen voor FC Lisse uitkomt. Een mooie beloning voor de afmaker.

Tot slot heeft er nog één mutatie plaatsgevonden. Max van Steen was lange tijd te bewonderen in de top tien, maar door de opmars van Frank Vervoert valt hij daar nu buiten. Tervoert scoorde de enige treffer namens Rijnsburgse Boys in het verloren duel met De Treffers: 3-1. Het totaal van de aanvaller staat nu op zeven. Net zoveel als Van Steen. Door de zwaarte van de Tweede Divisie heeft Tervoert een plekje verovert in ons topscorersklassement.

Inmiddels staan er 151 voetballers in ons klassement. Wil je onze gehele lijst checken? Klik dan hier. Hoe zat die puntentelling ook alweer precies in elkaar? Zo dus:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0

Lees ook: ‘In beeld: samenvattingen en interviews Tweede Divisie’ 

Foto: Peter Teunissen
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 15 dec.
AFC0-0Katwijk
Valken '682-2Voorschoten '97
Noordwijk4-1De Dijk
DOVO0-3FC Lisse
FC 's-Gravenzande2-4Ter Leede
FC Rijnvogels3-1RKAV Volendam
NSV '461-4Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)1-1CVC Reeuwijk
Kagia2-0United/DAVO
IJsselmeervogels4-1Rijnsburgse Boys
Quick Boys2-0SJC
VVSB1-3Barendrecht
Zo. 16 dec.
Hillegomafg.Zaanlandia
Foreholteafg.ESTO
ROACafg.Teylingen
WVCafg.Van Nispen (zon.)
Voorschoten '97afg.Warmunda