Ere wie ere toekomt. Het was het weekend van Jaap Zwetsloot. De aanvaller van Teylingen schoot zijn ploeg hoogstpersoonlijk langs Foreholte met vier goals. Met het kwartet aan treffers schoot de 23-jarige spits zichzelf ook de top tien binnen van onze topscorersklassement. Maar wie complementeren die lijst?

Opnieuw hoog in de lijst: Tijs van der Schinkel. Met de enige goal in de wedstrijd Koninklijke HFC (zat.) – Kagia schoot hij zijn ploeg naar de periodetitel. Hij steeg met zijn elfde goal van het seizoen ook nog eens een plekje op onze lijst. Alleen Noordwijk-aanvaller Tjeerd Westdijk blijft hem, vanwege de ratio, nog de baas.

Een mooie nieuwkomer is dus Jaap Zwetsloot. Zijn aantal van vier seizoentreffers verdubbelde hij in één klap door hetzelfde aantal goals te maken tegen de Voorhouters.

Verschillende clubs
Ook FC Rijnvogels-aanvaller Max van Steen keerde weer terug op de lijst van de beste tien beste topschutters van onze regio. Hij scoorde in de met 0-2 gewonnen wedstrijd van de Katwijkers tegen Zwaluwen. Opvallend detail: de tien topschutters spelen alle tien voor een verschillende club.

Inmiddels staan er 131 voetballers in ons klassement. Wil je onze gehele lijst checken? Klik dan hier. Hoe zat die puntentelling ook alweer precies in elkaar? Zo dus:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Zwetsloot: ,,Met Dirk al samengespeeld, met Toon lijkt mij ook wel leuk”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys