Na een weekje zonder competitievoetbal is de strijd in het topscorersklassement weer in alle hevigheid uitgebarsten. Wie zijn de grootste stijgers van week 47? Welke speler zakt weg? En hoe zit met de top tien van twee weken geleden die uit tien verschillende clubs bestond?

Op alle drie de vragen zijn antwoorden te vinden. Zo zien we Kelvin Maynard weer terug in de top tien. De verdediger van Quick Boys vijzelde zijn seizoentotaal op met twee goals naar acht treffers. Een aanzienlijk getal voor een verdediger na dertien duels. Z’n twee goals kwamen vanaf de strafschopstip. Maar goed, ook die tellen mee. Sowieso kwamen vier van zijn acht goals vanaf elf meter.

In de top tien valt ook het langzaam wegvallen van Marciano Mengerink op. Vanaf begin van het seizoen leek de Katwijkse aanvaller weer af te stevenen op andermaal een succesvol jaar. Maar vanwege de breuk in z’n jukbeen lag de Amsterdammer vijf weken uit de roulatie. Met zeven goals staat hij inmiddels op plek acht.

Lager niveau
Opvallend is de opmars van twee spelers die op iets lager niveau acteren. Kagia-aanvaller Tijs van der Schinkel maakte ook tegen IJmuiden weer twee goals en hijgt koploper Tjeerd Westdijk in de nek. De Haagse aanvaller scoorde zelf twee keer voor Noordwijk en bleef zodoende zijn directe belager nipt voor.

Ook Teylingen-spits Jaap Zwetsloot zet zijn opmars voor. Twee speelrondes geleden stond de aanvaller uit Sassenheim op de 26e plek in ons klassement. Op dit moment staat hij op nummer vier. Hij moet naast Van der Schinkel en Westdijk ook Kay Tejan nog voor zich dulden. De buitenspeler van Quick Boys scoorde twee keer tegen Harkemase Boys.

Dit is de top tien van deze week:

Inmiddels staan er 131 voetballers in ons klassement. Wil je onze gehele lijst checken? Klik dan hier. Hoe zat die puntentelling ook alweer precies in elkaar? Zo dus:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0

Foto: Peer Compeer

Lees ook: ‘El Osrouti verlengt verblijf in Noordwijkerhout’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 16 feb.
Noordwijk2-3ODIN'59
FC Lisse2-0SJC
RKAV Volendam2-1Ter Leede
Achilles Veen2-4FC Rijnvogels
Valken '682-1DoCoS
Van Nispen (zat.)1-1Blauw-Zwart
VVSB (zat.)1-0Nieuwkoop
Pancratius15.15Kagia
Kozakken Boys2-1Rijnsburgse Boys
Quick Boys2-1SteDoCo
VVSB15.30Katwijk
Zo. 17 feb.
Zeeburgia14.00Hillegom
Foreholte14.00GDA
Teylingen14.00KDO
WVC14.00Van Nispen (zon.)
Voorschoten '9714.00Warmunda