Ook Diederick Hoogerwaard redde het vorige week niet. Met zijn voorspellingen vestigde Hoogerwaard zich op de vierde plek in ons spelersklassement. Danny van der Vijver van Rijnsburgse Boys gaat nog aan kop. Maar komt daar verandering in door een oud-ploeggenoot? Het zou zomaar kunnen. Bennie van Noord, nu spelend voor VV Katwijk, mag het vandaag gaan proberen.

Hallo Bennie, tof dat je mee wilt doen. Goed om je weer in de Bollenstreek te zien. Hoe vind je dat het gaat bij Katwijk?
,,Veel mensen van buitenaf vinden dat we het prima doen. We zijn natuurlijk weer terug in de Topklasse en staan op de vierde plek, maar wij zijn zelf van mening dat we teveel punten hebben laten liggen. We hadden gewoon dichterbij de koppositie moeten staan. Ik vind dat we zelfs boven Spakenburg hadden kunnen staan.”

Katwijk is bezig aan een pittige reeks. Jullie hebben onlangs tegen Rijnsburgse Boys gespeeld, vorige week tegen Spakenburg en nu uit tegen Kozakken Boys. Zijn jullie klaar voor de topper in Werkendam?
,,Jawel. We worden elke week iets beter, maar zijn nog groeiende. Tegen Spakenburg en Rijnsburgse Boys hadden we moeten winnen. Daarvoor hebben we ook nog tegen Excelsior Maassluis punten laten liggen. Daarom is het tijd om weer eens drie punten te pakken. Na Kozakken Boys krijgen we ook Capelle en Barendrecht nog. Dat zijn ook geen makkelijke potjes. We kunnen niet de wedstrijden in gaan met de intentie van: ‘oh, die gaan we wel even winnen’. Maar dat kan sowieso niet in de Topklasse.”

Is dit dan de maand waarin het verschil gemaakt kan worden?
,,Nee zo zie ik het niet. De prijzen worden pas in april verdeeld. De winterstop vind ik wel een goede graadmeter. Dan heb je alle ploegen een keer gehad en weet je waar je staat. Voorlopig vind ik dat we nog niet de mindere zijn geweest van onze tegenstanders.”

We gaan beginnen met de Toto. Laten we gelijk de club er bij pakken waar jij een verleden bij hebt. Rijnsburgse Boys. Ze spelen thuis tegen HHC Hardenberg. Zal ik maar gelijk een ééntje invullen?
,,Nee hoor. Ik heb namelijk het gevoel dat HHC gaat winnen. Maar omdat ik Rijnsburgse Boys een warm hart toedraag, ga ik toch voor een gelijkspel. Ik heb daar prachtige tijden meegemaakt met een zaterdagkampioenschap als hoogtepunt. We zijn nog een keer tweede geworden in de Topklasse. Ja, dat waren mooie tijden.”

Twee Katwijkse ploegen tegen elkaar: Quick Boys – FC Rijnvogels. Daar mag jij je oordeel over vellen
,,Een gelijkspelletje. Ik denk dat dit zo’n wedstrijd wordt waarin weinig gaat gebeuren. Zo’n 1-1 of 0-0. FC Rijnvogels heeft wel een degelijk team en doet het natuurlijk uitstekend. Ik ken trouwens de drie Zandbergjes die daar spelen. Ik weet dat die maar wat graag willen winnen van Quick Boys. Maar dat is natuurlijk wel een club met bepaalde kwaliteiten.”

Nog een ploeg uit de gemeente Katwijk: Valken ’68. Ze gaan op bezoek bij nieuwkomer CSW.
,,Ja, wie kent ze niet. Een gelijkspel. Dit zijn ploegen die dicht bij elkaar staan in de competitie. Ja, ik heb er even naar gezocht. Ik denk dat ze allebei niet willen verliezen. Misschien dat er nog één ploeg in de slotsecondes wint, maar ik ga toch voor een gelijkspel.”

We nemen een kijkje bij de zondag. VVSB gaat op bezoek bij Hercules
,,Verrassend, maar waar: een gelijkspel. Het is de nummer 5 – VVSB – tegen de nummer zeven – Hercules -. Ik ken Hercules een klein beetje omdat ik daar wel eens tegen gevoetbald heb in mijn tijd bij IJsselmeervogels. Maar ik geloof dat ze heel wat spelers kwijt zijn geraakt in de afgelopen jaren. Toch staan ze er weer prima bij in de Topklasse. VVSB ken ik als een redelijke ploeg. Wat ik weet is dat er daar een goede spits in het elftal staat. Serbony toch? Daar is wel wat interesse in geweest van andere ploegen, heb ik gehoord. Maar als hij bij VVSB goed zit en Topklasse speelt is dat toch ook prima?”

Last but not least; Foreholte tegen ROAC.
,,Doe maar winst voor Foreholte. Ik had hier eerst een gelijkspel staan, maar ze staan toch redelijk ver uit elkaar in de competitie. Dus ga ik voor Foreholte.”

Laatste vraag. Na jaren Rijnsburg deed je een uitstapje naar IJsselmeervogels. Nu voetbal je bij VV Katwijk. Voelt het goed om weer terug te zijn in de Duin- en Bollenstreek?
,,Zeker. Het uitstapje bij IJsselmeervogels heeft niet gebracht wat ik er van had gehoopt. Ik ging daar heen om prijzen te pakken en we hebben alleen maar de landelijke amateurbeker en de Districtsbeker gewonnen. Dat is niet genoeg, vind ik. Nu ik weer terug ben in de Bollenstreek merk ik dat mensen toch wel anders tegen je aan kijken. Ik heb een andere status gekregen.”

Ranking Deelnemers Goed geraden wedstrijden Percentage
1 Danny van der Vijver (Rijnsburgse Boys) 3 uit 6 50%
2 Juriaan van Duijn (SJC) 2 uit 4 50%
3 Bas Ruigrok (VVSB) 2 uit 5 40%
4 Diederick Hoogerwaard (VV Noordwijk) 2 uit 6 33%
5 Joeri Stavleu (Foreholte) 1 uit 4 25%
6 Sven Boonstoppel (Valken ’68) 1 uit 5 20%
6 Tom ten Have (FC Lisse Zondag) 1 uit 5 20%

Tekst: Frank Venema

Foto: Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude