Wat zat Daan Ruigrok dichtbij de juiste voorspelling. De keeper van SV Hillegom zag dat vier van zijn zes voorspellingen klopten. Alleen Katwijk en Noordwijk gokte hij verkeerd. Hoewel beide clubs wonnen, hadden ze er wel een penaltyreeks voor nodig. En dan telt het in de Toto als een gelijkspel. Jammer, maar helaas voor Daan Ruigrok. Hij is met 4 uit 6 wel de nieuwe koploper! Deze keer mag Henry Opoku de voorspelling doen. De cultspeler van Quick Boys

Hallo Henry. Heb jij ooit eerder een amateurvoetballer gezien met een eigen fanpagina op Facebook? 
,,Haha, mooi hè? Nee, ik heb het nog nooit eerder gezien voor een amateurspeler. Zo’n actie vind ik natuurlijk leuk. Ik heb de oprichter ook wel eens gesproken. Hij is vaak bij onze wedstrijden. Eerst werd mijn contract niet verlengd bij Quick Boys, dat vond ik natuurlijk jammer. Ik was verrast toen ik die pagina zag: ‘Henry Opoku moet blijven’. We zaten toen als club in niet zo’n goede fase. Daarna zijn we beter gaan spelen en kreeg ik ook een tweede kans. Toen ging het steeds beter en is mijn contract alsnog verlengd.”

Jullie zijn bezig aan een prachtige reeks en voeren de druk op bij Noordwijk.
,,We hebben in het begin lastige potten gehad. Een moeilijk programma. Alleen tegen Ter Leede hebben we het echt laten liggen vind ik. Verder niet. We zijn alleen nooit geschrokken van die acht punten achterstand. We wisten dat onze concurrenten ook een moeilijker programma zouden krijgen. Nu ziet het er weer gunstig uit. Noordwijk heeft een lastige uitwedstrijd en wij krijgen thuis Deltasport. We mogen alleen nooit denken dat we die wedstrijd zomaar even gaan winnen.”

We gaan ons richten op de Toto. Je mag gelijk een wedstrijd voorspellen van Katwijk. Ze spelen tegen FC Lisse. Als Quick Boys-speler is het moeilijk om daar iets positiefs van te maken zeker?
,,Haha, toch denk ik winst voor Katwijk hoor. Ze hebben gewoon een sterkere selectie.”

Dan een wedstrijd in jullie eigen competitie: Ter Leede – Spijkenisse.
,,Een gelijkspel. Ter Leede verloor twee weken geleden van FC Rijnvogels. Ze gaan het ook niet makkelijk krijgen tegen Spijkenisse hoor. Dat is best een goede ploeg.”

Misschien iets moeilijker. Maar wat denk je van Kagia – BSC ’68?
,,Ja, wacht even. Ik zit in de tram, maar ik heb het opgeschreven. Ogenblikje hoor. Wacht, ik heb ‘m. Een gelijkspel. Ik zag dat er drie punten verschil tussen beide ploegen is. Daarom ga ik voor gelijkspel.”

De zondagploegen dan. Wat heb je staan bij AFC – VVSB?
,,Dat is ook een lastige. Maar ik denk toch dat mijn Amsterdamse vrienden van AFC gaan winnen. Ik ken wel een paar jongens van AFC zoals Daan Sutorius. Ik denk dat AFC wel iets kan flikken tegen VVSB, ook al hebben die een goede ploeg. Daarnaast hebben ze Koen Bosma nu he. Die wil wat laten zien tegen zijn oude club. Dat zorgt voor extra gif.’

Wat is je kennis van de Tweede Klasse? Oftewel, wat denk je van BMT – Hillegom?
,,We hebben onlangs tegen BMT gespeeld. Die hebben een goede voorhoede. Ik sprak na afloop nog met wat jongens en ze willen graag kampioen worden. Afgaande op die wedstrijd denk ik dat een paar spelers van die club ook wel hogerop kunnen. Ik ga dus voor BMT.”

En de laatste: Alphen – Van Nispen.
,,Alphen. Ook bij deze wedstrijd ben ik op de ranglijst afgegaan. Maar mag ik je nog wat vragen?”

Ja, natuurlijk..
,,Als ik alles goed heb, win ik dan ook nog iets?”

Als er naast jou nog andere winnaars zijn kom je in de pot terecht met de mensen met de juiste voorspelling. Daar trekken we willekeurig een winnaar uit en die gaat uit eten bij Chique en Simpel in Lisse.
,,Ah een etentje, dat vind ik wel leuk! Nu hopen dat ik win.”

Ranking Deelnemers Goed geraden wedstrijden Percentage
1 Daan Ruigrok (SV Hillegom) 4 uit 6 66%
2 Danny van der Vijver (Rijnsburgse Boys) 3 uit 6 50%
2 Jeroen Verwer (Teylingen) 3 uit 6 50%
4 Juriaan van Duijn (SJC) 2 uit 4 50%
5 Bas Ruigrok (VVSB) 2 uit 5 40%
6 Diederick Hoogerwaard (VV Noordwijk) 2 uit 6 33%
7 Joeri Stavleu (Foreholte) 1 uit 4 25%
8 Sven Boonstoppel (Valken ’68) 1 uit 5 20%
8 Tom ten Have (FC Lisse Zondag) 1 uit 5 20%
8 Bennie van Noord (VV Katwijk) 1 uit 5 20%

Tekst: Frank Venema


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO