[three_fourth last=”no”]…[/three_fourth]


Hij werd vorig jaar plotsklaps wereldberoemd, maar niet op de manier waarop hij zelf had gehoopt. Jeroen Borsboom, aanvaller bij VV Noordwijk, veroverde het internet met een pijnlijke misser. Noordwijk stond 5-0 voor tegen Spijkenisse en Borsboom kon voor open doel scoren, na een blunder van de keeper. Borsboom paste zich aan, aan het niveau van de doelman van de Spijkenissers en miste. Een klein smetje op een verder vrij goed eerste seizoen bij de Noordwijkers voor de aanvaller. Eens kijken welk niveau hij nu haalt als de Nostradamus van voetbalwedstrijden. Oh, trouwens we hebben een nieuwe koploper!

Hallo Jeroen. Jullie start met Noordwijk is moeizaam. Hoe bevrijdend voelde dan de overwinning op Ter Leede van afgelopen zaterdag?
,,We hadden inderdaad niet de gewenste start. Maar uit de laatste drie wedstrijden hebben we nu zeven punten te pakken. Dat begint er weer op te lijken. We gaan nog steeds vol voor de bovenste plekken en de promotie naar de Derde Divisie. Dat zullen we ook in de tweede seizoenshelft moeten laten zien.”

Het geloof is er nog steeds op een goede afloop van het seizoen?
,,Ja natuurlijk. Vorig jaar was het heel lang rozengeur en maneschijn. Maar het einde van het seizoen was dramatisch. Onze trainer Dogan Corneille zei ook al dat hij liever ziet dat we later dit seizoen wel pieken en slecht beginnen dan omgedraaid. Niet dat we dit begin expres doen. Maar kijk maar naar Quick Boys vorig jaar, die stonden ook acht punten achter ons, en daarna begon hun reeks. Dat houden we in gedachten.”

Is er ooit paniek geweest na jullie stroeve start?
,,Nee, niet echt paniek. Maar bij elk tegendoelpunt zat ons elftal wel gelijk weer in een dip. Dat hebben we over gehouden aan het tweeluik tegen ASWH en de wedstrijd tegen Staphorst in de bekerfinale. Dat hebben we toch meegenomen als ploeg. Maar we raken dat vervelende gevoel langzaam kwijt. We hadden dat seizoen één doel en één taak, dat was promoveren. Een lang gedeelte van vorig jaar was prachtig, maar het einde viel zwaar tegen.”

Noordwijk in de Hoofdklasse. Dat voelt niet lekker…?
,,Nee, Noordwijk hoort als club in de Derde Divisie, misschien zelfs wel de Tweede Divisie. Deze club verdient het om mee te doen bij de beste amateurs van Nederland.”

Dan jouw eigen seizoen. Dat verliep ook raar. Laten we beginnen met jouw ernstige knieblessure. Hoe gaat het daar mee?
,,Ja, ik raakte één week voor de competitie zwaar geblesseerd tegen SJC voor de Districtsbeker. Ik scheurde m’n kniebanden volledig af. Maar ik ben nu weer helemaal fit. Ik heb me niet laten opereren, maar mijn bovenbeen heeft het gemis van mijn kniebanden opgevangen. Door m’n knie kan ik altijd nog gaan, maar dat kan iemand met een gezonde knie ook.”

,,De eerste paar trainingen na mijn pijnlijke knie dacht ik er wel eens aan, maar nu is het helemaal uit mijn systeem. Mocht ik alsnog een keer door m’n knie gaan, dan moet ik wel onder het mes. Op dit moment kiest Dogan overigens voor Marios Lomis en Tjeerd Westdijk in de aanval. Ik moet me nu zelf in de basis terug knokken.”

Daarna werd je ineens plotsklaps wereldberoemd door een filmpje dat viral ging. Je miste een open kans tegen Spijkenisse. Hoe kijk jij daar zelf op terug?
,,Haha, ja dat gebeurde in een roerige periode voor de club. Edwin van der Sar kwam bij ons keepen, we kregen het moeilijk met het kampioenschap en toen kwam dat filmpje ook nog eens. Maar ik heb er zelf geen seconde van wakker gelegen. Ik kan er zelfs wel om lachen. Natuurlijk ga je liever over het internet met een mooie goal, maar goed. Ik word nog steeds wel eens getagd op social media als het filmpje ineens weer ergens op een site verschijnt.”

Nou, laten we hopen dat de Toto je dan iets beter af gaat. Wat verwacht je van Quick Boys 2 tegen XerxesDZB?
,,XerxesDZB heeft een prima selectie. Die zijn sterk genoeg om het tweede elftal van Quick Boys te verslaan. Hoewel het niet zo goed gaat met Xerxes in de Eerste Klasse moeten ze dit winnen. Wij hadden het vorig jaar ook erg lastig tegen ze.”

SC Feyenoord – Ter Leede?
,,Ja, dat vond ik nog best een lastige. Wij hebben ook tegen SC Feyenoord gevoetbald (zie foto) en dat is best een aardige ploeg en ze hebben bijvoorbeeld Mo Faouzi, een oud-Noordwijker. Maar Ter Leede heeft een betere selectie. Ik vind het een stabiele ploeg. Wij hadden afgelopen week aan een 0-1 overwinning genoeg. Ik weet niet of Maurits Splinter al weer mee doet? Maar dat vind ik ook een wapen bij standaardsituaties. Ter Leede wint.

Een zondagteam tegen een zaterdagteam: SJC – Spijkenisse.
,,Ik weet niet of Spijkenisse met een volwaardig elftal naar Noordwijk komt, maar ik denk wel dat ze winnen. Ze draaien goed dit jaar in onze Hoofdklasse en staan bovenaan, zonder een wedstrijd te hebben verloren.”

Valken neemt het thuis op tegen DRL.
,,Dat wint Valken ’68. Daar komen leuke spelers vandaan. Vorig jaar voetbalde Jaber Akhriff nog bij ons, die is nu weer terug naar Valken. Die winnen wel van DRL.”

En Hillegom neemt het op zondag thuis op tegen Abcoude.
,,Tja, hier weet ik niet zoveel van. Ik ga voor de thuisspelend ploeg, Hillegom.”

Ranking
Deelnemer
goed geraden wedstrijden
percentage
1
Tom van der Vlugt (Teylingen)
4 uit 5
80%

2

Nick van Staveren (SV Hillegom)
3 uit 4
75%

3

Stefan van der Plas (Valken ’68)
4 uit 6
67%

4

Patrick Schaap (VV Kagia)
3 uit 5
60%

4

David Verweij (SJC)
3 uit 5
60%
4
Michael Christen (Warmunda)
3 uit 5
60%
7
Jelmer Vijlbrief (VVSB)
3 uit 6
50%
8
Marciano Aalders (VV Katwijk)
2 uit 6
34%
8
Nick van Westerop (Van Nispen)
2 uit 6
34%
10
Jeffrey Bok (Ter Leede)
1 uit 4
 25 %

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)