Na een onderbreking van een week gaan we nu ook weer verder met de Toto-voorspelling. Het wordt de tweede ronde voor Rijnsburgse Boys en Joost Leonard is de gelukkige. In Rijnsburg lijkt de zon eindelijk weer een beetje te schijnen, als we Leonard mogen geloven. ,,De sfeer en het vertrouwen hebben een boost gekregen na de tweede helft tegen Katwijk.”

Hallo Joost. Gefeliciteerd met je nieuwe contract bij Rijnsburgse Boys.
,,Dankjewel. Het is van de week rond gekomen. Ik ga nog lekker een jaartje door bij Rijnsburgse Boys, want ik heb het prima naar mijn zin. Daarom heb ik er ook niet zo lang over na hoeven denken. Er zal wel een hoop veranderen. Met Pieter Mulders krijgen we een nieuwe trainer. Ik ben wel benieuwd hoe het gaat uitpakken.”

Heb je al met hem gesproken?
,,Ja, en dat was een goed gesprek. Hij is duidelijk in wat hij wil. Ik denk dat je de situatie van Rijnsburgse Boys wel kan vergelijken met Katwijk. Die wilden een paar jaar geleden ook iets anders. Cees Bruinink was daar lang de trainer. Met Schreuder kregen ze een nieuwe trainer. Je ziet nu hoe dat uitpakt. Mulders geeft verder niet aan welke basis hij voor ogen heeft. Ik hoor dat ook van meerdere mensen in de groep. Hij wil dat iedereen op nul begint en geeft zo iedereen een kans op een plekje bij de eerste elf.”

Over kansen gesproken. Die pak jij nu, omdat Raily Ignacio geblesseerd toe moet kijken.
,,Dat is voor mij persoonlijk wel lekker, maar voor Raily spijtig. Het liefste had ik gezien dat ons systeem met twee spitsen goed had uitgepakt. Dat is helaas niet gelukt. Nu krijg ik de kans om het in de punt alleen te doen. En ik wil Rijnsburg toch de Tweede Divisie in helpen. Dat wordt heel lastig, maar toch geef ik niet op. Alles is toch mogelijk? In de slotfase van de competitie heb je vaker rare uitslagen.”

Zaterdag mag je het gelijk laten zien tegen Kozakken Boys. Geen makkelijke tegenstander.
,,Ja, dat blijft een goed team. Ik heb gehoord dat Grot z’n contract per direct is ontbonden. Het zal lastig genoeg worden voor ons. Maar tegen Katwijk hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen. De tweede helft van die wedstrijd heeft de sfeer en het vertrouwen een boost gegeven.”

Zullen we naar de Toto gaan? Je krijgt gelijk een kraker voor de kiezen: Spakenburg – Katwijk
,,Voor Spakenburg is het erop of eronder. Zet daar tegenover dat Katwijk aan een goede serie bezig is, de tegenslag tegen Excelsior Maassluis, daargelaten. Verder rommelt het wat bij Spakenburg heb ik gehoord. Er zijn daar meerdere ontevreden spelers. Maar wat wil je ook als je het seizoen begint met zes spitsen? Daarom denk ik dat Katwijk wint. Die club is stabieler. Ze missen wel Susan deze wedstrijd, een aderlating. Maar toch profiteert Katwijk van de onrust bij Spakenburg. Zoals je merkt geef ik per wedstrijd een analyse, haha.”

Kom maar door met je analyse over Heinenoord tegen Ter Leede dan.
,,Ter Leede beleeft geen fantastisch seizoen, maar ze gaan dit wel winnen. Ik ga voor een nipte overwinning voor de Sassenheimers. Ze missen alleen wat stootkracht voorin. Daar lopen ze iets te vaak tegenaan. Het is wel duidelijk dat mijn voorkeur bij clubs in de Bollenstreek ligt.”

Denk je dan dat Valken ’68 ook wint van Forum Sport?
,,Ja. Ik heb even gekeken naar de stand. Valken wil graag uit de degradatiezone komen. Dat lukt ze wel, want ze hebben een boost gekregen van alle nieuwe jongens die naar Valkenburg komen, denk ik. Een goede vriend van mij, Marc Langeveld, gaat er volgend  seizoen ook naar toe. Het zou voor hem en voor Valken goed zijn als ze gewoon in de Eerste Klasse blijven.”

Gaan we naar de zondag: VVSB tegen UNA.
,,Ja, wat moet ik nog over VVSB zeggen hè? Wat een fantastisch avontuur in de KNVB-beker. Ik kan me nog wel herinneren dat ik een paar jaar geleden met Noordwijk in de kwartfinale tegen RKC stond. Maar wij stonden toen binnen no-time met 4-0 achter. Je weet gewoon als amateurvoetballer dat als zo’n profclub snel scoort het over is. Dat gebeurde toen wel bij ons, maar bleef bij VVSB lang uit. Dat vond ik echt leuk voor die gasten. Alleen is het nu de vraag hoe ze uit die midweekse wedstrijd komen. Toen wij met Noordwijk verloren, zijn we nog wel de kroeg in gedoken. We verloren de volgende zaterdag toen met 1-0 van Ter Leede. Volgens mij zijn we iets te lang in de kroeg blijven hangen toen. Ik weet niet hoe lang die jongens van VVSB nog wat zijn wezen drinken? Maar ik denk dat ze het goede gevoel van de KNVB-beker gaan meenemen naar de wedstrijd tegen UNA. VVSB wint.”

En dan nu jouw analyse over Wilhelmus – Foreholte.
,,Ja, nu komen de echte krakers hè? Ja…eeeuuh. Hier weet ik dus echt niks van. Ze staan allebei laag toch? Oh nee wacht. Foreholte staat vierde. Ja, ik heb echt wel even naar de stand gekeken. Foreholte wint dit.”

En de kraker in de Derde Klasse: Meerburg – Teylingen.
,,Ik las net een verhaal over een jongen van Teylingen op jullie site. Sepehr Safi toch? Nou die naam is alvast goed! Teylingen ken ik wel een klein beetje. Daar spelen die broertjes Van der Vlugt. Volgens mij wordt dit wel een mooi potje en neemt Teylingen veel publiek mee. Teylingen gaat dit winnen, want ze zitten wel in een goede reeks. En vervolgens pakken ze ook nog het kampioenschap.”

Dat zijn dus zes overwinningen voor teams uit de Bollenstreek?
,,Ja dat vinden jullie wel mooi bij Voetbal In de Bollenstreek denk ik zo!”

Foto: Hans Heemskerk

Ranking
Deelnemer
goed geraden wedstrijden
percentage
1
Henry Opoku (Quick Boys)
5 uit 6
83%

2

Pascal Timmermans (Kagia)
4 uit 5
80%
3
Daan Ruigrok (SV Hillegom)
4 uit 6
66%
4
Rick van Dijk (SJC)
3 uit 5
60 %
4
Olivier Rifai (FC Lisse)
3 uit 5
60 %
6
Chris Guijt (Foreholte)
3 uit 6
50 %
6
Peter van Leeuwen (SV Hillegom)
3 uit 6
50%
6
Danny van der Vijver (Rijnsburgse Boys)
3 uit 6
50%
6
Jeroen Verwer (Teylingen)
3 uit 6
50%
10
Juriaan van Duijn (SJC)
2 uit 4
50%
11
Bas Ruigrok (VVSB)
2 uit 5
40%
12
Diederick Hoogerwaard (VV Noordwijk)
2 uit 6
33%
13
Joeri Stavleu (Foreholte)
1 uit 4
25%
13
Pieter van der Breggen (FC Rijnvogels)
1 uit 4
25%
15
Sjors Meiland (Van Nispen)
1 uit 5
20%
15
Sven Boonstoppel (Valken ’68)
1 uit 5
20%
15
Tom ten Have (FC Lisse Zondag)
1uit 5
20%
15
Bennie van Noord (VV Katwijk)
1 uit 5
20%
19
Mike Dam (Ter Leede)
1 uit 6
17%

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)