Jordy Groot werd regelmatig genoemd als de speler bij wie teamgenoten te rade zijn gegaan voor de Toto. Onder andere vorig seizoen, toen Quick Boys-back Joey Ravensbergen toegaf dat Groot hem had geholpen. Maar zelf was hij nog nooit aan de beurt geweest. Tot nu.

Hallo Jordy. Je huiswerk gedaan?
,,Je bedoelt de Toto goed doorgenomen?

Nee, het huiswerk van Sjaak Polak.
,,Oh, haha! Ja, ik heb het huiswerk doorgenomen hoor. Ik weet nu alles over systemen.”

Het blijkt…jullie competitiestart is prima met een gedeeld eerste plek.
,,Ja, vijf wedstrijden, vier keer gewonnen en één keer gelijk tegen RKAVV. Een prima start. Zondag spelen we tegen de hekkensluiter, vv Heerenveen. En dat is vorig jaar niet zo goed bevallen, voetballen tegen een nummer laatst (3-2 verlies bij Dieze West). Alleen was ik daar natuurlijk niet bij.”

En toch blijft Polak hameren op dingen die beter kunnen…
,,Ja, maar we kunnen ook nog beter. We winnen wel van teams als Hollandia en Alphense Boys, maar tegen beide clubs spelen we een slechte eerste helft. Gelukkig kunnen we dat allebei de keren omzetten. We moeten gewoon wat scherper beginnen.”

Waar ligt dat dan aan?
,,We zijn er ontspannen. Zo gaan we eigenlijk als ploeg elke keer de wedstrijd in. Misschien iets te dus. Tegen Alphense Boys kregen we best wat kansjes tegen. We schoten zelf via Tom Duindam één keer over. Het is dat Stef van der Zalm vlak voor rust de 1-0 maakt.”

En wat voor één..
,,Die zat er lekker in hè? Ik heb ‘m al wel een paar keer terug gekeken hoor. Hij wachtte even tot die bal daalde en precies op het juist moment haalde hij uit. Mooie goal!”

Ik deed afgelopen zondag verslag bij jullie en liep na afloop nog even de kantine in. Daar zie ik de nieuwe jongens als Duindam, Jeroen Dedel en Tom Broekhuizen lekker tussen jullie in mee genieten. Ze passen er weer prima bij hè?
,,Het lijkt alsof ze al jaren op de club rondlopen. Alleen Duindam is een wat introvertere jongen. Die bekijkt alles een beetje van een afstandje. Maar het is zo’n aardige jongen. Net als Dedel en Broekhuizen. Mooi gasten hoor. Het is weer een gezellige boel.”

Kees Zethof werkte nooit met doelstellingen, hoe vaak je het hem ook vroeg. Hebben jullie die met Polak wel geformuleerd?
,,Nee, eigenlijk niet. We willen in de winterstop kijken waar we staan. Dan hebben we alle ploegen één keer gehad. Voor mij zijn het natuurlijk ook best onbekende tegenstanders. Buiten de ploegen die we hebben gehad, heb ik er nog niet een heel goed beeld van.”

Als je die maar wel hebt van de Toto. Let’s start! Wat verwacht je van Katwijk – Rijnsburgse Boys?
,,Het is een cliché, maar derby’s zijn wedstrijden op zich. Daar kan vanalles in gebeuren. Toch ga ik wel gewoon voor vv Katwijk. Die hebben nog geen puntverlies geleden in de Tweede Divisie.”

Mag jij als oud-Quick Boys-speler wel zeggen dat Katwijk wint?
,,Haha, ja maar als ik zeg dat Rijnsburgse Boys wint, is het ook niet goed.”

VVSB thuis tegen IJsselmeervogels?
,,Dan ga ik voor een gelijkspel. VVSB heeft tegen Rijnsburgse Boys een morele opsteker gehad en IJsselmeervogels is nog wat wisselvallig, met aardig wat gelijke spelen. Dit wordt ook weer een gelijkspel. Al scoort Mo el Osrouti wel twee keer.”

Kijk, nu scoor je weer punten op Nieuw Zuid. Wat verwacht je van Achilles Veen – Ter Leede?
,,Dan ga ik toch voor Achilles Veen. Die hebben dit seizoen ok nog niet verloren en hebben het thuisvoordeel. Ik moet wel toegeven dat ik Ter Leede nog weinig aan het werk heb gezien.”

FC Rijnvogels neemt het thuis op tegen Rijsoord.
,,Deze vond ik ook best lastig. FC Rijnvogels heeft nog niet gewonnen, Rijsoord nog niet verloren. Dan neig je toch snel naar Rijsoord. Wat denk jij?

Het is jouw toto. Straks loop je en etentje mis door mijn gok.
,,Haha, dat is waar. Doe maar Rijsoord.”

De derby op de zondag tussen Foreholte en Teylingen. Krijgt die een winnaar?
,,Dan ga ik wel voor Foreholte. Die acht ik wel wat sterker dan Teylingen. We hebben wel paar keer tegen Foreholte geoefend. Ik vond ze altijd een stugge ploeg hebben. En ze hebben het thuisvoordeel.”

En tot slot Warmunda uit bij Kickers ’69.
,,Warmunda. Daar speelt nog een maatje van me uit de SJC-tijd, Vincent Solleveld. Die gun ik het wel.”

Ranking
Deelnemer
Goed geraden wedstrijden
Percentage
1
Lars Rauws (FC Lisse)
1 uit 5
20%

2

Tom van Maris (Van Nispen (zon.))
1 uit 6
17%

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude