Het is een achtbaan geweest van euforie, teleurstelling, onbegrip en een vorm van berusting voor FC Lisse. Het elftal genoot na het KNVB–bekerduel tegen Hoek een klein uurtje van de overwinning toen de KNVB aan de telefoon hing om de penaltyserie aan de kaak te stellen. De strafschoppen werden na aanwijzing van de scheidsrechter in een ABBA-systeem genomen. En dat mocht niet.

Sindsdien gaat er bijna geen dag meer voorbij of er wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de penalty-gate. Voorlopige tussenstand: penaltyserie moet opnieuw op 11 oktober. Maar eerst staat de FC nog tegenover de KNVB in de rechtszaal. De club is het niet eens met het besluit van het over nemen van de penalty’s. Wordt vervolgd.

Ondertussen moeten de spelers zich er voor afsluiten en focussen op de eerstvolgende wedstrijd. Want zo is het toch, Lars?
,,Ja. Al vrij snel hebben we als spelersgroep tegen elkaar gezegd dat we er niks meer aan kunnen doen. De focus gaat op zaterdag, de wedstrijd tegen Koninklijke HFC. Verder zien we wel wat er gebeurt rondom FC Lisse – Hoek.”

,,Ik merk dat we er met z’n alleen heel nuchter mee om gaan. Natuurlijk is het raar wat er allemaal gebeurd is. Maar daar is verder genoeg over gezegd. Het bestuur of de voorzitter spreekt zich uit over ons standpunt. Dat is niet onze taak. We denken er als club allemaal hetzelfde over. Wij zijn gewoon de terechte winnaar, klaar. En verder lees je overal wel alle nieuwsupdates of meningen. Maar we worden ook goed op de hoogte gehouden binnen de club van alle ontwikkelingen.”

Je wilt liever over het voetbal praten, hè?
,,Ja, graag.”

Wat vind je dan van de huidige start van je club in de Tweede Divisie?
,,Onze plek op de ranglijst is nog niet goed. Maar wat me wel positief stemt is dat we in geen enkele wedstrijd zijn weggespeeld. Zelfs niet tegen FC Lienden, waar we 3-0 verloren. Ik vond ons geen enkele keer echt de mindere.”

Maar de Tweede Divisie kent geen makkelijke potjes meer…
,,Nee, maar eerlijk gezegd vond ik dat ook al in de Derde Divisie. Wij kunnen geen enkel duel ingaan met de gedachte: ‘oh, die winnen we wel eventjes’. Het is jammer dat we tot nu toe nog niet als winnaar van het veld zijn gestapt. Tegen HHC Hardenberg bijvoorbeeld waren we dichtbij en had het wel gemoeten (2-2).”

,,Maar weet je, het seizoen duurt nog lang. Er komen nog zat verrassingen. Negen van de tien keer wint Feyenoord ook van NAC. Dus ook al spelen we af en toe tegen kwalitatief sterkere elftallen, dan nog kunnen wij laten zien waarom we in de Tweede Divisie terecht zijn gekomen.”

De eerste driepunter van het seizoen, op Ter Specke, tijdens de feestweek. Ik zeg één plus één is twee.
,,Haha, ja het zou een mooi moment zijn, maar daar zijn we niet mee bezig. Veel gasten moeten gewoon werken hè. Ik krijg er zelf als Lisser eigenlijk ook helemaal niet zo veel van mee. Maar ja, van de club krijg je natuurlijk ook gewoon je opdracht mee scherp te zijn voor de volgende wedstrijd. Zo’n feestweek past daar gewoon niet bij.”

Ligt Koninklijke HFC jullie? Pakten jullie de laatste keer in een oefenwedstrijd niet een overtuigende overwinning?
,,Dat is alweer afgelopen winter geweest, maar toen wonnen we inderdaad ruim. Op kunstgras kan ik me nog wel herinneren. Maar zo’n oefenpot zegt mij niet zo veel. Iedere speler kijkt daar weer anders tegenaan. Er zijn spelers die bij een snelle 0-1 achterstand in een vriendschappelijk duel de teugels wat laten vieren.”

Ben je een beetje goed met Toto’s, Lars?
,,Ik vind het in ieder geval wel leuk om te doen.”

Wat denk je van Rijnsburgse Boys – VVSB?
,,Dan ga ik voor Rijnsburgse Boys. Ik denk dat ze een completer elftal hebben. We hebben in dit seizoen alleen nog maar tegen VVSB gespeeld en dat viel me echt niet tegen, maar ik denk dat Rijnsburg een betere selectie heeft op dit moment.”

Kan Katwijk winnen bij Achilles’29?
,,Nou, het is een verre uitwedstrijd. Het zijn allebei goede ploegen. Ehm, ik denk een gelijkspel. Ik vind overigens dat Katwijk ook dit jaar weer een erg goede selectie heeft. Achilles en Katwijk zijn allebei titelkandidaten als je het mij vraagt.”

Quick Boys – Spakenburg?
,,Overtuigende overwinning voor Quick Boys. In zo’n sfeer als daar op Nieuw Zuid kan ontstaan en zeker tegen Spakenburg, wil de ploeg absoluut niet verliezen. Ik denk sowieso dat ze zeker thuis nog weinig punten gaan verspelen.”

Er staat nog een anders derby op het programma: Kagia – Van Nispen (zat.)
,,Dan ga ik voor Kagia. Daar spelen nu een paar oud-ploeggenoten in zoals Tom Hoejenbos en Sam van der Veek. Ik denk dat Kagia een grotere selectie heeft dan Van Nispen en natuurlijk gun ik het die jongens ook.”

En tot slot SJC – Alphense Boys.
,,SJC wint dat. Ik ga zondag wel even kijken. Tom Broekhuizen is een goede vriend en speelt daar nu en mijn zwager, Jeroen Dedel, ook.”

Tot zondag dan.
,,Oh ben je er ook? Dan hoor ik daar wel wat het met mijn Toto is geworden.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer