ziezoo

Hij zit al maanden aan de kant met een knieblessure, maar zijn goede humeur is hij niet kwijt. Natuurlijk wilde Marc Langeveld van Valken ’68 meedoen met de Toto. Bijzonder monter en amicaal vertelt hij over de afgelopen periode waarin hij geen bal kon aanraken en zijn geliefde spelletje alleen van de zijkant kon aanschouwen. En toch deed dat hem pijn..

Hallo Marc. Je raakte in augustus al geblesseerd en hebt dus geen officieel duel voor Valken kunnen spelen. Hoe gaat het nu met je?
,,Goed hoor. Na de winterstop heb ik op de eerste zaterdag bij Valken weer wat dingetjes gedaan. Het herstel loopt nu goed en misschien kan ik aan het einde van het seizoen weer wat potjes spelen. Maar niks te gehaast. En anders gewoon in de Eerste Klasse, joh.”

Ha, daar is de felbegeerde Eerste Klasse gelijk al benoemd. Is promotie een haalbare kaart voor Valken na die beroerde start?
,,Het slechte begin is zeker waar. Je wil het niet, maar we hebben er toch te makkelijk over gedacht. Dat kan niet anders. Er zijn natuurlijk veel spelers bij gekomen en dat moest ook nog een geheel worden. We begonnen met twee nederlagen, dan sta je gelijk al zes punten achter. Het gat is nu nog maar drie punten.”

,,Wij komen er wel hoor, daar ben ik van overtuigd. Eigenlijk zie je het al aan de uitslagen na de winterstop. We speelden onlangs twee oefenduels en die wonnen we met 9-0 en 5-0.”

Hoe is het met jou gegaan in de slechte fase voor Valken? Sta je dan moedeloos langs de lijn?
,,Sorry dat ik het zeg maar voor mij persoonlijk was het gewoon klote. Ik wil dan gewoon het veld in stappen. Weet je, soms keek ik gewoon liever niet. Ik kan er gewoon niet tegen om zelf niks te kunnen. Nu ga ik wel gewoon naar wedstrijden hoor, maar trainingen sla ik over. Dan doet het gewoon pijn om daar zelf niet te kunnen staan.”

Hoe hebben je ploeggenoten je opgevangen?
,,Heel goed. Het zijn allemaal goede gasten en ik ken er heel veel. Het zijn allemaal jongens hier uit de gemeente Katwijk. Ik heb heel veel positiviteit ontvangen.”

Laten we die vibe vasthouden voor de Toto. Je oude ‘cluppie’ Katwijk speelt uit tegen Kozakken Boys.
,,Katwijk natuurlijk. Ze hebben twee keer verloren op rij en willen graag bovenin blijven meedraaien. Kozakken Boys is een goed elftal hoor, maar Katwijk gaat dit winnen. En hé als Katwijker ga ik natuurlijk niet zeggen dat ze gaan verliezen! Maar dat gebeurt ook echt niet.”

Noordwijk speel thuis tegen Argon.
,,Ik ga voor Noordwijk. Ze hebben een goede trainer: Dogan Corneille. Toen ik zelf net bij IJsselmeervogels vertrok kwam hij daar naartoe. We hebben toen wel even wat gesprekjes met elkaar gehad. Hij maakte wel een goede indruk op mij en komt natuurlijk vanuit de prof-wereld. Hoewel Noordwijk niet zo goed startte denk ik dat hij de zaakjes daar wel op orde heeft.”

Kagia speelt uit tegen Arsenal.
,,Arsenal? Ik dacht dat je een grapje maakte. Serieus, daar heb ik nog nooit van gehoord als amateurvereniging. Maar ik ga natuurlijk voor onze regioclub: Kagia.”

Een ouderwets onderonsje in de Tweede Divisie: AFC – VVSB.
,,Ehm, AFC wint dit denk ik. AFC heeft een goede keeper: Patrick Zonneveld. Ik ken hem nog uit onze gezamenlijke tijd bij IJsselmeervogels. Die gaat er natuurlijk geen bal doorheen laten. Voorin hebben die Amsterdammers volgens mij ook wel een paar rappe jongens. Daarnaast vraag ik me af hoe VVSB het gaat doen zonder Giovialli Serbony.”

Nieuw Utrecht – Hillegom.
,,Tja, weer zo’n wedstrijd waar ik eigenlijk niet zo veel van weet. Ik ga voor Hillegom. Die staan wel goed toch? Hillegom wint dit.”

En we eindigen bij Meerburg – Foreholte.
,,Sorry, geen idee. Foreholte. Ik blijf in dit geval ook gewoon bij de regioploeg.”

Ranking
Deelnemer
goed geraden wedstrijden
percentage
1
Tom van der Vlugt (Teylingen)
4 uit 5
80%

2

Nick van Staveren (SV Hillegom)
3 uit 4
75%

3

Mitchell Kappenberg (Ter Leede)
4 uit 6
67%

3

Stefan van der Plas (Valken ’68)
4 uit 6
67%
5
Tijs van der Schinkel (Kagia)
3 uit 5
60%
5
Bas Jongbloed (Foreholte)
3 uit 5
60%

5

Philippe den Hartog (Quick Boys)
3 uit 5
60%

5

Patrick Schaap (Kagia)
3 uit 5
60%

5

David Verweij (SJC)
3 uit 5
60%
5
Michael Christen (Warmunda)
3 uit 5
60%
11
Raymond Dolieslager (Teylingen)
3 uit 6
50%
11
Niek Ossevoort (Rijnsburgse Boys)
3 uit 6
50%
11
Jelmer Vijlbrief (VVSB)
3 uit 6
50%
14
Teun Guijt (FC Rijnvogels)
2 uit 6
34%
14
Marciano Aalders (Katwijk)
2 uit 6
34%
14
Nick van Westerop (Van Nispen)
2 uit 6
34%
17
Thierry Monteny (FC Lisse)
1 uit 4
 25 %
17
Jeffrey Bok (Ter Leede)
1 uit 4
 25 %
19
Jeroen Borsboom (Noordwijk)
1 uit 5
 20 %
19
Jim Pijpers (Hillegom)
1 uit 5
 20 %

Foto: Valken ’68


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer