VV Katwijk heeft een flinke reeks aan gelijke spelen bij elkaar weten te voetballen in deze opening van de Tweede Divisie. Maar hoe zit het met de toto-voorspelling bij de Katwijkers? Kiezen ze daar ook steevast voor een gelijkspelletje? Zou Marciano Aalders precies vijftig procent goed hebben? Eerlijk zullen we alles delen lijkt het devies momenteel bij de Krombewoners. Overigens hebben we een nieuwe klassementsleider: Nick van Staveren van VV Hillegom.

Hallo Marciano. Vandaag [zaterdag red.] treffen jullie AFC. Een zondagploeg. Hoe bevalt het om te voetballen tegen de ouderwetse zondagteams?
,,Eigenlijk valt de publieke belangstelling mij een beetje tegen. Dat is jammer. Behalve de 18.00 uur-wedstrijden. Die zijn nog wel aardig bezocht. Persoonlijk vind ik het wel prima dat de zondag- en zaterdagploegen zijn gecombineerd. Dat zou het niveau toch omhoog moeten krikken in de Tweede Divisie. Toch vind ik dat nog moeilijk in te schatten. Koninklijke HFC staat als zondagploeg bijvoorbeeld bijna onderaan, terwijl AFC en VVSB het goed doen.”

Ken je AFC een beetje als tegenstander?
,,Nee, eigenlijk niet. Alleen in de jeugd heb ik wel eens tegen ze gespeeld toen ik zelf bij Go Ahead Eagles speelde. AFC heeft een gerenommeerde jeugdopleiding. Ik ben wel een keer bij ze wezen kijken, maar meer weet ik ook niet van AFC. Ik ken verder niemand uit het eerste team.”

Je komt overigens zelf uit Amsterdam, mag je gelijk doorrijden naar sportpark Goed Genoeg?
,,Haha nee, ik ga eerst naar Katwijk. Als ik naar De Krom rijd, dan kom ik langs het complex van AFC, haha! Maar dat is niet erg en ik begrijp het ook wel. Sponsoren zorgen er voor dat alles qua reis perfect is geregeld voor ons, dus ik vind het ook wel zo netjes om via Katwijk te rijden. Geen probleem.”

Als je AFC niet zo goed kent, is het dan ook moeilijk om in te schatten wat je van ze kan verwachten?
,,Het enige wat ik weet is dat wij er vol op gaan klappen. Wij zijn niet zo met AFC bezig. We hebben zelf een paar keer pech gehad met tegengoals in de slotfase. Of ja, pech, onoplettendheid kan ook. Geef het een naam.”

AFC staat er juist om bekend in de slotfase te scoren. Zijn jullie daar op beducht?
,,Weet je, het zat ons gewoon niet mee in de meeste gelijke spelen dit seizoen. Alleen tegen Jong AZ en Excelsior Maassluis hebben we terecht de punten gedeeld denk ik. Ik heb niet het gevoel dat er ook maar één team is geweest dat ons zoek heeft gespeeld. Daarom kijken we naar onszelf, en ben ik niet zo bang voor AFC. Het dubbeltje moet gewoon even onze kant op vallen. Neem nou de wedstrijd tegen De Treffers. Ze komen drie keer voor de goal en scoren drie keer, waarvan één goal wordt afgekeurd. Als je tegenstander maar drie keer voor de goal komt, doe je het helemaal niet zo slecht.”

We gaan naar de Toto, Marciano. Er staat je wat te wachten. Je teammaat Stefan Stam deed het vorig jaar erg goed met vijf uit zes.
,,Ja bizar hè? Hij heeft helemaal geen verstand van voetbal. Maar dat zie je vaker hè? Mensen die helemaal geen verstand van voetbal hebben, die vullen prima Toto’s in. Mijn Toto zal wel iets minder zijn dan, haha.”

Succes dan! Wat denk je van FC Lisse tegen ODIN’59?
,,Dan ga ik voor FC Lisse. Die zijn goed bezig. We hebben er vorig jaar nog tegen gevoetbald in de Topklasse. Toen waren ze echt minder sterk dan nu. Ik ben nog bij FC Lisse – Quick Boys geweest. M’n maatje Steven Olsthoorn speelt daar nu. Die heeft z’n draai aardig gevonden op Ter Specke.”

De streekderby: Quick Boys – FC Rijnvogels
,,Ehm, die is niet zo makkelijk. Beide ploegen draaien nog niet echt lekker. Daarom ga ik voor een gelijkspel.”

Kagia speelt thuis tegen Hoofddorp.
,,Ja sorry, hier heb ik echt geen verstand van. Doe maar Hoofddorp, dat ligt dichter bij Amsterdam.”

Een topper in de Tweede Divisie: VVSB – Spakenburg.
,,Oeh, dat is een lastige hoor. VVSB ken ik niet zo goed als team. Alleen doen ze het bijzonder goed. Spakenburg ken ik wat beter in dat geval. Maar komt hier ook een winnaar uit? Dat is de vraag. Nee, ik ga toch weer voor een geljikspel.”

Wat verwacht je van Teylingen – Concordia?
,,Concordia wint. Die hebben een mooiere naam, haha. Of heb jij een betere tip?”

Het is jouw Toto natuurlijk. Je mag het helemaal zelf weten. Als laatste: Warmunda – Aalsmeer.
,,Aalsmeer.”

Ligt dichterbij Amsterdam zeker?
,,Juist. Ik heb echt geen idee van deze wedstrijden hoor. Ik denk gewoon dat Aalsmeer de puntjes gaat halen bij Warmunda.”

Foto: Aad de Winter / Bobkat.nl

Ranking
Deelnemer
goed geraden wedstrijden
percentage
1
Nick van Staveren (VV Hillegom)
3 uit 4
75%

2

Stefan van der Plas (Valken ’68)
4 uit 6
67%

3

Patrick Schaap (VV Kagia)
3 uit 5
60%

2

David Verweij (SJC)
3 uit 5
60%
2
Michael Christen (Warmunda)
3 uit 5
60%
5
Jelmer Vijlbrief (VVSB)
3 uit 6
50%
6
Nick van Westerop (Van Nispen)
2 uit 6
34%
7
Jeffrey Bok (Ter Leede)
1 uit 4
 25 %

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)