Het was Danny van der Vijver vorige week niet gegeven. Van de zes voorspellingen had de Rijnsburg-middenvelder er slechts twee goed. Vandaag is het de beurt aan Bas Ruigrok van VVSB. De controlerende middenvelder van de Noordwijkerhouters had deze week voldoende tijd om zijn huiswerk te doen. Ruigrok staat namelijk met een enkelblessure een aantal weken aan de kant.

Leuk dat je mee wilt doen Bas. Hoe gaat het met je blessure?
,,Ik hoop dat ik volgende week al wat dingen mag doen met mijn enkel. Meetrainen heeft in ieder geval nog geen zin. Maar ik ga sowieso naar de club om me te laten behandelen. Misschien dat we met electroschokjes de boel wat kunnen triggeren zodat het herstelproces sneller gaat.”

Hoe heb je jullie KNVB-bekerwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys dan beleefd?  Niets lijkt me zo erg voor een voetballer, dan aan de kant te moeten staan kijken..
,,Oeh, de zenuwen gierden door m’n lijf, Frank. Je kan beter zelf spelen. Dan heb je dat allemaal niet zo door. En dan natuurlijk ook nog verlenging en penalty’s. Maar het was zo schitterend mooi. Ik vond ook dat we verdiend hebben gewonnen en dat hoorde ik achteraf ook van verschillende supporters. Wat me opviel is dat Rijnsburg erg ver inzakte. Dat had ik niet verwacht. Toen we vroeger tegen ze speelden gaven ze vaak volle bak druk naar voren. Dat heb ik woensdag niet gezien. Maar die onwijze ontlading na afloop was te gek.”

Dan hoor je dat uit de loting FC Emmen komt. Wat vind je daar van?
,,Ik weet niet zoveel van FC Emmen, maar de loting is wel gaaf! Zeker omdat we tegen Marcel Keizer (hoofdcoach FC Emmen red.) spelen. Die heeft nog bij ons voor de groep gestaan. Leuk om hem weer tegen te komen. Het zou fijn zijn als ik weer fit ben bij deze wedstrijd.”

We zouden het bijna vergeten, maar we moeten ook nog aan de Toto beginnen. We hebben gelijk een mooie streekderby voor je: FC Lisse – Rijnsburgse Boys.
,,Dan ga ik toch voor FC Lisse. Rijnsburg heeft net 120 minuten in de benen tegen toch niet de minste tegenstander, haha. En dat ook nog eens op een loodzwaar veld. Daarnaast kan FC Lisse in zulke wedstrijden voor het thuispubliek altijd iets extra’s geven. Verder gun ik Arjan van der Laan een mooi afscheid, dus ik ga voor FC Lisse.”

In Hendrik-Ido-Ambacht wordt ook een mooi affiche gespeeld vandaag.  ASWH – Quick Boys.
,,Dat vind ik een lastige. Volgens mij hebben ze allebei wel goede selecties hè? Ik ga voor een gelijkspelletje. Wat ik las is dat Quick Boys vorige week een draak van een pot speelde tegen Ter Leede. Die winnen niet zomaar bij ASWH.”

Gaan we door met Voorschoten ’97 tegen Valken ’68. Wat denk je daar van?
,,Deze wedstrijd zegt mij het minste moet ik eerlijk toegeven. Toch ga ik voor Valken ’68. Maar dat is meer op het gevoel. We hebben ooit een keer met VVSB geoefend tegen Valken ’68 tijdens een trainingskamp. We verloren toen met 3-2. Maar ik weet wel dat we toen niet heel erg scherp waren als je begrijpt wat ik bedoel…”

Op zondag spelen VELO en SJC tegen elkaar. Wie wint die wedstrijd? Of draait het uit op een gelijkspel?
,,SJC wint. Wat ik zo knap vond, is dat zij vorige week zo makkelijk wonnen. Die komen toch uit een stel rotweken. Daarnaast heb ik nog onder Kees Zethof getraind. Mooie vent vind ik dat. Ik ga dus voor SJC.”

En we eindigen met nog een streekderby. FC Lisse (zon) tegen SV Hillegom. Ook een speciale pot voor jou toch?
,,Ja! Mijn broertje, Daan, staat op doel bij SV Hillegom en mijn zwager Joost Meiland voetbalt bij FC Lisse. Maar ik ga voor SV Hillegom, sorry Joost. Maar je begrijpt dat er bij SV Hillegom geen bal doorheen gaat. Daarnaast heeft Hillegom echt een aardige selectie hoor. Met Frank Groot achterin, Dedel, Beentjes en die Nick van Staveren schijnt ze er ook wel makkelijk in te schieten. Die kunnen prima meedoen in de Tweede Klasse.”

Ga je zelf dan zondag nog mee naar Groesbeek waar VVSB tegen De Treffers speelt of ga je naar je broertje kijken?
,,Ik ga zelf hopelijk naar Groesbeek. Maar vijf uur in de bus zie ik ook niet zitten. Ik merk dat als ik een tijdje zit, dat dan het bloed naar mijn enkel gaat. Dat is niet prettig en ook niet goed. Daar moeten we dus nog even een oplossing voor zien te vinden. Maar waarschijnlijk ga ik wel mee naar Groesbeek.”

Tekst: Frank Venema

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 20.00SEP
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)