Sjors Meiland heeft nog het geluk dat hij uit eten mag, of misschien al is geweest met Jelle Vleugel (zijn teammaat bij Van Nispen). Want zijn eigen prestaties van vorige week waren niet goed. Slechts één uit vijf. Maar, dat moet wel gezegd worden, Meiland ging expres voor wat gewaagde keuzes. Dat valt aan hem te prijzen. Deze keer is Mike Dam aan de beurt. De speler van Ter Leede heeft er zin: ,,Ik heb er vaker dichtbij gezeten.”

Hey Mike. Leuk dat je mee doet! We spraken elkaar een maandje geleden en toen gaf je al aan dat je graag mee zou willen doen. Daar gaan we dan.
,,Ja, ik vind het wel lachen. Ik doe wel vaker mee en heb wel dichtbij gezeten. Toen we elkaar aan de telefoon hadden voor een interview spraken we er over en ik vond het prima.”

Dat was eind oktober volgens mij, toen we elkaar spraken over jouw club Ter Leede. Je noemde toen november als de maand van de waarheid. Die maand is niet zo best afgelopen hè? 
,,Nee, we hebben uit vier wedstrijden slechts één punt gehaald in die maand. Dat is niet goed. Maar het waren redelijk verschillende potten. Tegen Rijnvogels was het bijvoorbeeld een fysieke wedstrijd. We scoren wel gewoon twee keer, maar ja, krijgen er ook drie tegen. Tegen Noordwijk kwamen we gewoon voetballend te kort. Die hebben het goed voor elkaar hoor! En neem bijvoorbeeld de laatste twee wedstrijden tegen Sportlust en Spijkenisse. Daar viel gewoon meer in te behalen dan twee gelijke spelen, zoals de 0-0 van vorige week tegen Sportlust ’46.”

Blijven er dan nog wel positieve dingen over?
,,We scoren wel genoeg. We verliezen het vaak op momenten. Want vaak zijn we over hele wedstrijden de betere.”

Hoe keer je deze negatieve reeks om?
,,We hebben veel gesproken en geanalyseerd. We wonnen de eerste vijf wedstrijden, maar daarna pakken we nergens meer drie punten. We moeten dus weer terug naar de basis. Waarin de spitsen tonen dat ze balvast zijn, de buitenspelers acties gaan maken, dat soort dingen. Dat gaat beter en beter. En nu het misschien even niet lukt, moeten we het laten zien met strijd. Ga je dan toch af, dan is dat gewoon tegen een beter voetballende ploeg. En dan nog iets. Tegen FC Rijnvogels en Noordwijk moeten we gewoon iets meer ‘klootzakjes’ zijn.”

Mooie analyse Mike. Zullen we aan de Toto beginnen? Wat denk jij van Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis?
,,Ik ga voor Rijnsburgse Boys. Dat komt ook door het thuisvoordeel. Ze staan twee puntjes onder Excelsior Maassluis. Als je ze nu pakt win van je een directe concurrent. Dat geeft extra motivatie en ga je waarschijnlijk de winterstop in, in de top 7.”

Een streekderby in jullie competitie. We hebben de beide clubs al besproken: Noordwijk – FC Rijnvogels.
,,Lastig. Ik ga voor een gelijkspel. FC Rijnvogels heeft mij dit seizoen positief verbaasd. Ik vind het sowieso leuk dat een Bollenstreekclub het zo goed doet. Dit zijn wat mij betreft twee gelijkwaardige teams. Wie het beste voor de dag komt die wint. Dit wordt sowieso geen extreem hoge uitslag zoals vorig jaar.”

Quick Boys – Hoek.
,,We hebben van beide teams gewonnen dit seizoen. En hoewel Hoek met een inhaalrace bezig is, acht ik Quick Boys sterker. Zeker als ze thuis spelen op Nieuw-Zuid. Het is altijd leuk om daar te spelen en je speelt daar echt tegen twaalf man. Quick Boys wint dit.”

We gaan naar de zondag: TEC – VVSB.
,,Ik gun VVSB een overwinning. Ik hoop dat ze de draad tegen TEC weer een beetje oppakken. Ik denk niet dat de wedstrijd tegen Capelle van komende woensdag een rol gaat spelen in deze wedstrijd. Er zullen geen spelers tussen zitten die expres gaan inhouden om zich te sparen voor de KNVB-beker. Sterker nog, ik denk eerder dat spelers willen laten zien aan de trainer waarom zij in de basis horen te staan tegen Capelle.”

Wat denk jij van VOC – SJC?
,,Ik ken alleen SJC maar van deze twee clubs. Ik heb zelfs wel een keer van SJC verloren. Ik ga voor SJC. Ik gun het Kees Zethof ook wel. Hij is mijn trainer geweest bij Noordwijk.”

Dat is grappig. Ik hoor wel vaker van spelers dat ze Kees Zethof wel een overwinning gunnen. Is hij zo geliefd?
,,Je hebt zoveel verschillende personen en trainers in het voetbal, maar Kees was iemand waarmee het gelijk klikte. Dat is moeilijk uit te leggen. Het is denk ik zijn manier van coachen en uitleggen. Daar voelde ik me heel prettig bij, toen hij mijn coach was. Het is iemand waarvoor je door het vuur gaat. Hij is met iedereen bezig in het team. Ook als het slecht met je gaat en je even niet bij de basis hoort. Hij lijkt op de trainer van Atletico Madrid.”

Houden we nog één wedstrijd over: Foreholte – FC Lisse (zo).
,,FC Lisse had vorig jaar toch zo’n goed seizoen?”

Ik denk eerlijk gezegd dat je het over Foreholte hebt. Die bereikten vorig jaar de nacompetitie, alleen daarin lukte het net niet.
,,Ah, ja dat zou ook kunnen. Dan ga ik na jouw coaching toch voor Foreholte.”

Straks loop je een etentje mis omdat ik dit zeg. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben hoor, haha.
,,Nee, dat komt wel goed. Ik ga gewoon voor Foreholte. Daar heb ik een tijdje geleden ook nog tegen gevoetbald, die gaven toen geen verkeerde indruk weg, best aardige ploeg. Bij FC Lisse geven ze de prioriteit toch iets meer op de zaterdag denk ik. Ik blijf bij deze keuze.”

Ranking Deelnemers Goed geraden wedstrijden Percentage
1 Henry Opoku (Quick Boys) 5 uit 6 83%
2 Daan Ruigrok (SV Hillegom) 4 uit 6 66%
3 Danny van der Vijver (Rijnsburgse Boys) 3 uit 6 50%
3 Jeroen Verwer (Teylingen) 3 uit 6 50%
5 Juriaan van Duijn (SJC) 2 uit 4 50%
6 Bas Ruigrok (VVSB) 2 uit 5 40%
7 Diederick Hoogerwaard (VV Noordwijk) 2 uit 6 33%
8 Joeri Stavleu (Foreholte) 1 uit 4 25%
9 Sjors Meiland (Van Nispen) 1 uit 5 20%
9 Sven Boonstoppel (Valken ’68) 1 uit 5 20%
9 Tom ten Have (FC Lisse Zondag) 1 uit 5 20%
9 Bennie van Noord (VV Katwijk) 1 uit 5 20%

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)