"banner

Misschien is tumultueus een groot woord. Maar om de eerste seizoenhelft van Hillegom te betitelen als relaxt, kan allerminst. De Hillegommers verloren vier basiskrachten afgelopen zomer en begonnen matig aan de competitie. Tel daarbij op dat trainer Arend Jan Kranenburg zijn contract aan het einde van het seizoen niet zal verlengen. En je hebt in een notendop de laatste maanden van 2017 voor de eersteklasser.

Want, zo is het toch, Mitchell?
,,Ja, we begonnen allemaal wat onwennig aan het seizoen. Er vertrokken vier basisspelers. Het is al genoeg benoemd, maar we moesten ons systeem er echt op aanpassen. Er kwamen anderen voor terug, die op hun beurt ook weer een andere rol gaven aan hun verschillende posities.”

,,Het stond niet. We kregen er veel tegen. Teveel. Maar ik heb het gevoel dat het de laatste wedstrijden weer wat beter gaat. Daarin wonnen we één keer en speelden we twee keer gelijk. We voetbalden al drie jaar met hetzelfde team. Ook het eerste seizoen in de Eerste Klasse was prima.”

Nu staan jullie nog wel laatste, maar nemen jullie het op tegen de nummer tien, die maar drie puntjes boven jullie staan. Een belangrijk duel?
,,Ik vind het wel een ‘zespuntenduel’. Als wij winnen van AGB staan we gelijk met hen. We staan met vijf ploegen op zes en negen punten echt dicht bij elkaar. Het is dus belangrijk dat we dit duel winnend afsluiten.”

Trainer Arend Jan Kranenburg heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen in Hillegom. Was je verrast?
,,Nee, eigenlijk niet. Ik denk dat de groep en de trainer de max met elkaar bereikt hebben. We wisten het niet zeker, maar voelde het wel een soort van aan. Ik hoop nu vooral voor hem dat hij z’n TC-1 gaat halen komend jaar.”

Ik denk dat mensen wel eens vergeten dat Kranenburg ook de assistent was bij jullie vorige trainer, Bas Naber.
,,Precies. Hij trainde het tweede toen ook. Voor sommigen is hij al vier jaar de trainer. En dat is best wel lang. Dan is de oefenstof eigenlijk wel bekend.”

En nu?
,,Haha, ja daar kan ik niet zo veel over zeggen. We hebben gesprekken gehad met de nieuwe trainer. Daar is wel iets uitgekomen. Ik zit ook in de spelersraad, dus ben ook bij de gesprekken geweest. En dat was positief. Jullie horen het vanzelf, haha..”

Ik hoor het al, je gaat niks zeggen… Zullen we maar met de Toto starten? Wat verwacht je van Rijnsburgse Boys – FC Lisse?
,,Ik heb wel even naar de stand gekeken. Rijnsburgse Boys zit in een flow. Die hebben de weg naar boven aardig gevonden. Het is en blijft een derby. Puur op basis van de stand denk ik dat Rijnsburgse Boys dit gaat winnen.”

Nog een derby: VVSB – vv Katwijk.
,,We hebben van de week met onze onder-23 een oefenpotje gewonnen tegen de onder-23 van VVSB. En daarnaast denk ik, ook al heeft Katwijk twee duels op rij verloren, dat Katwijk gewoon de betere is. Ik ga voor Katwijk.”

In de Hoofdklasse speelt Ter Leede thuis tegen SteDoCo.
,,Dat vond ik een lastige. Als Ter Leede wint leggen ze de druk behoorlijk op Noordwijk. Sowieso hoop ik dat daar één van de bollenstreekclubs kampioen wordt.”

Volg je dat een beetje?
,,Steeds meer eigenlijk. Dat komt vooral om er twee jongens van Hillegom (Van der Neut en Van Staveren red.) naar Noordwijk zijn gegaan. Dat geldt ook voor SJC, waar Jeroen Dedel naar is vertrokken. We waren echt een hechte groep de afgelopen jaren. Dan is het wel leuk om te zien hoe die gasten het doen en of ze echt gaan doorbreken daar.”

In de Derde Klasse speelt Kagia bij BSC ’68.
,,Ja, die club ken ik niet. Maar ze staan niet voor niets tweede. Kagia is net even te wisselvallig. Ik ga dus voor BSC.

En tot slot: Foreholte – Alphen.
,,Je zou zeggen dat Foreholte de betere ploeg is, op basis van de afgelopen jaren. Ze zitten een beetje in hetzelfde schuitje als dat wij zitten. Ook al hoop ik op de Voorhouters, ik ga voor een gelijkspel.

Ranking
Deelnemer
Goed geraden wedstrijden
Percentage
1

Jordy Groot (SJC)

4 uit 6
67%

2

Danny Boere (Valken ’68)

2 uit 5
40%

3

Tom Hoejenbos (Kagia)

2 uit 6
34%

3

Rick Grondel (Foreholte)

2 uit 6
34%
 3 Yordi Teijsse (Quick Boys)

2 uit 6
34%

6

Brian van Noort (Warmunda)

1 uit 4
25%

7

Thomas Reynaers (vv Noordwijk)

1 uit 5
20%

7

Lars Rauws (FC Lisse)

1 uit 5
20%

9

Tom van Maris (Van Nispen)
1 uit 6
17%

Lees ook: ‘Affiches in de Hoofdklasse en Tweede Klasse’

Foto: Dirk van der Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)