Zijn ster was rijzende vorig seizoen: Niek Ossevoort van Rijnsburgse Boys. Hij maakte een vlammend debuut uit bij Barendrecht en mocht van zijn toenmalige coach, Niek Oosterlee blijven staan. Er kwam een trainerswisseling en iedereen begon weer op nul. Ossevoort is zijn basisplaats kwijt, maar vecht voor zijn plekje. ,,Terugknokken en van je afbijten.”

Hallo Niek. Hoe gaat het met je? De basis bij Rijnsburgse Boys is momenteel even uit het zicht hè?
,,Goed hoor. Ja, je weet hoe het gaat. Er komt een nieuwe trainer, die wat van zijn eigen spelers meeneemt. Ook wat andere nieuwe jongens zijn gekomen en iedereen vecht voor zijn plek. Het enige wat ik kan doen is zo goed mogelijk presteren en vooral hard weken om me in de basis te knokken.”

Heb je wel uitzicht op een plek?
,,Ja, dat denk ik wel. Ik heb in de KNVB-beker al minuten gemaakt. Ondertussen heb ik ook vaak genoeg warmgelopen en zegt de trainer regelmatig: ‘ga maar even lopen want je zou er zo in kunnen komen.’ Het is er alleen nog niet van gekomen en dat is balen. Maar ik geef niet op. Alleen sinds drie weken ben ik geblesseerd. Mijn enkelbanden zijn wat verrekt nadat ik een flinke tik had gekregen op de training. Ze moesten mij van het veld afdragen.”

Heb je het met je trainer wel eens over je plek in de selectie?
,,Soms. Hij vindt in ieder geval dat mijn instelling goed is. Op de bank zitten is natuurlijk niet leuk, daar ben je geen voetballer voor. Maar opgeven is geen optie. Ik speelde tegen Feyenoord in de voorbereiding de eerste helft. Dat ging lekker. Ik had Bilal Başaçıkoğlu in mijn zak. De eerste helft wonnen we ook met 1-0 hè, haha. Maar ook de andere oefenpotjes gingen lekker.”

Vorig week wonnen jullie met 7-1 van Quick Boys. Hoe heb jij dat ervaren?
,,Het was onwijs lekker om op zo’n manier van een rivaal te winnen. Het leeft ontzettend. Dat is zo mooi aan de Bollenstreek. Ik stond in het supportersvak van Rijnsburgse Boys. Natuurlijk baalde ik dat ik niet mee kon spelen vanwege mijn enkel, maar ik heb zoveel kippenvel gehad. Van de opkomst, de goals, alles. Ik heb echt genoten. Maar goed, al snel ging deze week de focus op ODIN ’59. We spelen nu weer thuis, dus het zou wel prettig zijn als we voor eigen publiek de lijn door kunnen trekken.”

We gaan aan de toto beginnen. Een belofte ook uit vorig seizoen, toen je met vakantie was terwijl we jou vroegen. Maar nu is het echt jouw beurt!
,,Ja mooi. Ik heb mijn huiswerk gedaan.”

We beginnen met FC Lisse – IJsselmeervogels.
,,Ja, de kraker van dit moment in de Derde Divisie. FC Lisse heeft natuurlijk vorige week voor de eerste keer verloren en wil dat thius recht zetten. Maar IJsselmeervogels is ook aan een superreeks bezig. Sowieso denk ik dat Martin van Eeuwijk er weer ééntje scoort. Vorig seizoen kregen we met hem bij Rijnsburgse Boys een pak slaag uit tegen IJsselmeervogels. Dat weet hij ook nog wel. Maar hoewel ik een goal van Martin verwacht, ga ik uiteindelijk toch voor een gelijkspel.”

Noordwijk speelt thuis tegen Zwaluwen.
,,Net als FC Lisse wil Noordwijk al helemaal iets recht zetten na die 7-1 nederlaag. Noordwijk wint dit.”

DoCoS – Valken ’68.
,,Ja, hier heb ik lang over getwijfeld. Ik heb dat stuk op jullie site gelezen met Rody Redel. Ik ga voor Valken.”

SJC – SDO.
,,Het thuisvoordeel gaat hier de doorslag geven. Daarnaast doet SJC het echt goed als promovendus. Ik ga voor SJC.”

Soest ontvangt SV Hillegom.
,,Hier twijfelde ik ook over. Ik vind dat Hillegom het knap doet als promovendus in de Eerste Klasse. En hoewel Soest het thuisvoordeel heeft, ga ik toch voor Hillegom. Je moet af en toe een gokje wagen.”

En wat denk je van ASC – Van Nispen?
,,Tja, dat vind ik moeilijk te voorspellen, de Derde Klasse. Je komt daar vaak wedstrijden tegen die alle kanten op kunnen gaan. Daarom ga ik in dit geval voor een gelijkspel.”

Ranking
Deelnemer
goed geraden wedstrijden
percentage
1
Tom van der Vlugt (Teylingen)
4 uit 5
80%

2

Nick van Staveren (SV Hillegom)
3 uit 4
75%

3

Stefan van der Plas (Valken ’68)
4 uit 6
67%

4

Philippe den Hartog (Quick Boys)
3 uit 5
60%

4

Patrick Schaap (VV Kagia)
3 uit 5
60%

4

David Verweij (SJC)
3 uit 5
60%
4
Michael Christen (Warmunda)
3 uit 5
60%
8
Jelmer Vijlbrief (VVSB)
3 uit 6
50%
9
Marciano Aalders (VV Katwijk)
2 uit 6
34%
9
Nick van Westerop (Van Nispen)
2 uit 6
34%
11
Thierry Monteny (FC Lisse)
1 uit 4
 25 %
11
Jeffrey Bok (Ter Leede)
1 uit 4
 25 %
13
Jeroen Borsboom (VV Noordwijk)
1 uit 5
 20 %

Foto: Hans Heemskerk

POPULAIRE BERICHTEN