Het zijn van die wedstrijden die je als voetballer aanvinkt in de agenda: een treffen met je oude club. Voor Philippe den Hartog is dat vandaag [zaterdag red.] het geval. De buitenspeler van Quick Boys neemt het met zijn ploeg op tegen Capelle. Maar eerst en net zo belangrijk: de Toto!

Hallo Philippe. Quick Boys – Capelle staat op het programma. Een simpele vraag: zin in?
,,Zeker weten, lekker tegen mijn ‘oude cluppie’. Dat is altijd leuk. Er zitten nog best veel bekenden bij de club. En ik heb er nog een paar gesproken, we hebben even gebeld. Ze willen me alleen niet vertellen in welke opstelling ze gaan spelen. Flauw. Ik denk 4-3-3, maar wij zijn op alles voorbereid. Ze durven niks prijs te geven. Volgens hun verandert de trainer het elke week. Maar of ik ze moet geloven..”

Ah, de psychologische oorlogsvoering is al begonnen?
,,Nou oorlog, oorlog? Een beetje dollen, dat zeker. Daar hou ik wel van.”

Jullie staan beide in de middenmoot, het kan zo maar eens een spannende wedstrijd worden, toch?
,,Ja, we moeten gewoon winnen! We steken allebei niet in grootse vorm. Maar ik denk dat wij net even iets meer in het voordeel zijn. De laatste drie wedstrijden waren eigenlijk best oké met Harkema en ODIN sowieso. Alleen het verlies tegen FC Rijnvogels was zonde. Maar na een moeilijke start begint het er bij ons steeds meer op te lijken.”

Waar ligt dat aan?
,,Het heeft ook wel met vertrouwen te maken. Dat is na ODIN echt beter geworden binnen de groep. Zoals gezegd was Rijnvogels onnodig en Harkema, waar we met 0-4 wonnen, gewoon lekker!”

Met Capelle krijg je nu een stugge tegenstander. Zo’n 4-0 als tegen Harkema zal het niet worden. Wat denk jij?
,,Ja, Capelle is zeker stug. Toen ik er speelde was het misschien nog wel erger ook. Ze zijn iets meer een voetballende ploeg geworden. We gaan het zien. Fysiek zijn ze in ieder geval goed.”

We hebben ’t over de vorm van de club gehad, maar hoe staat het eigenlijk bij jezelf? Ben je tevreden?
,,Het is nog te wisselend. Ik ben nog niet op het niveau van voor mijn blessure. Maar dat vind ik niet zo gek, ik ben er een jaar uit geweest. Vorig seizoen maakte ik vooral nog invalbeurten en nu speel ik echt in de basis. Conditioneel en voetballend moet ik nog sterker worden.”

Hoeveel tijd geef je jezelf daar nog voor?
,,Ik zit nu op 80 procent van mijn kunnen. Zodra de winterstop er is, moet ik echt wel tussen de 90 en 100 zitten. Maar ik vind dit een logisch proces, het kost even tijd. Maar het toewerken naar die honderd procent begint ook vandaag gelijk weer. Ik ben in ieder geval 100 procent gebrand om te winnen.”

Met de Toto heb je ook nog de eer van Quick Boys op je schouders liggen. Jouw teammaat Henry Opoku won ‘m vorig seizoen. Lijkt me een mooie uitdaging om hem te evenaren of als je een honderd procent score hebt, zelfs te verbeteren. We beginnen met VVSB – Jong AZ.
,,Ik ga mijn best doen! Ik ga voor Jong AZ. Dat heeft toch met de KNVB-beker te maken. VVSB heeft een zware pot in de benen. Daar gaat Jong AZ van profiteren.”

Rijnsburgse Boys reist af naar Friesland voor de pot tegen Harkemase Boys.
,,Dat wint Rijnsburg. Ik vond Harkema niet veel voorstellen toen we tegen ze speelden. Ik bekijk deze wedstrijd wel met extra interesse omdat we volgende week tegen Rijnsburgse Boys spelen. Na onze wedstrijd kijk ik gelijk even wat ze gedaan hebben en ik ga de samenvatting zeker opzoeken. Rijnsburg zit in een lastige fase en mist behoorlijk wat spelers, zeker voorin. Daar kunnen wij volgende week van profiteren.”

Te Werve – Valken ’68.
,,Dan ga ik voor een zekerheidje met Te Werve. Dat doe ik op basis van de ranglijst. Ik ken wel wat spelers van Valken omdat die vorig jaar bij ons vertrokken zijn. Maar de koploper wint, denk ik.”

De zondagteams: Delft – Foreholte
,,Foreholte. Pure gok, echt waar.. en dat is de volgende wedstrijd ook.”

Warmunda – MMO?
,,Ja, Warmunda is middemoot toch? Daar ga ik voor! Zoals je ziet, alleen maar winnaars of verliezers. Aan gelijkspelletjes doe ik niet.”

Ranking
Deelnemer
goed geraden wedstrijden
percentage
1
Tom van der Vlugt (Teylingen)
4 uit 5
80%

2

Nick van Staveren (SV Hillegom)
3 uit 4
75%

3

Stefan van der Plas (Valken ’68)
4 uit 6
67%

4

Patrick Schaap (VV Kagia)
3 uit 5
60%

4

David Verweij (SJC)
3 uit 5
60%
4
Michael Christen (Warmunda)
3 uit 5
60%
7
Jelmer Vijlbrief (VVSB)
3 uit 6
50%
8
Marciano Aalders (VV Katwijk)
2 uit 6
34%
8
Nick van Westerop (Van Nispen)
2 uit 6
34%
10
Jeffrey Bok (Ter Leede)
1 uit 4
 25 %
11
Jeroen Borsboom (VV Noordwijk)
1 uit 5
 20 %

Archieffoto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)