Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Nieuwe seizoenshelft, nieuwe toto-voorspelling. En we hebben bijna alle clubs gehad, maar bijvoorbeeld FC Rijnvogels mist nog. Pieter van der Breggen mag het gaan doen voor de Katwijkers. Maar hebben we met hem wel de juiste keuze gemaakt? De middenvelder is eerlijk over zijn kansen. ,,Ik denk dat ik de amateurvoetballer ben met het minste verstand van amateurvoetbal.”

Pieter, leuk dat je mee wilt doen. Waren jullie de verrassing van de eerste seizoenshelft?
,,Gedeeltelijk. Ik denk dat veel mensen dat zo zien, maar ik vind van niet. Wij wisten als selectie wat we konden. We zagen het wedstrijdprogramma en zeiden tegen elkaar dat we kansen zouden krijgen voor de eerste periode. Dat het dan zo uitpakt, is alleen maar mooi.”

En toen kwam die wedstrijd tegen Quick Boys (3-0 verlies, red.). Heeft dat een knauw gegeven in jullie zelfvertrouwen?
,,Nou ik denk dat we het na die wedstrijd vrij snel hebben opgepakt hoor. We hebben niet veel wedstrijden gespeeld dat we zo gedomineerd werden. Quick Boys was echt de betere. Die wedstrijd was voor mijzelf ook een dieptepunt. Ik word niet zo vaak gewisseld, soms met nog vijf minuten op de klok ofzo. Maar nu werd ik in de rust gewisseld. Dat was wel even een dingetje. We hadden totaal geen grip op de tegenstander. Op dat moment was het wel even een klap. Maar aan de andere kant weet je gewoon dat Quick Boys verder is.”

Daarom staat Quick Boys waarschijnlijk ook bovenaan, samen met Noordwijk. Maakt dat jullie ‘the best of the rest’?
,,Ja, maar dat dwingen we ook zelf af. Dat komt door ons eigen spel. Ik vind dat Quick Boys er met kop en schouders bovenuit steekt. Noordwijk gaat nog wel punten verspelen. Die moeten het van momenten hebben. Geef ze twee of drie momenten en ze winnen de wedstrijd. Toen wij tegen Noordwijk speelden, waren we echt niet de mindere. Qua stabiliteit en spel acht ik Quick Boys beter.”

De winterstop is voorbij. Misschien even lekker uitgerust? Of niet aan voetbal gedacht? 
,,Ik heb veel gewerkt tijdens de winterstop. Dus echt uitrusten zat er voor mij niet in. Ik werk in de bakkerij van mijn vader, dus de kerstvakantie is juist een hele drukke tijd voor ons. Maar het was inderdaad even lekker om niet aan voetbal te denken. Er liepen bij ons in de selectie ook wat jongens rond met pijntjes. Dus ook voor hen kwam de onderbreking op een goed moment. Traditioneel komen wij altijd ontzettend slecht uit de winterstop. Maar ik denk dat het dit jaar niet gaat gebeuren. Onze groep is stabieler nu. Het is gewoon een belangrijke fase waarin wij nu punten moeten pakken. Als we dat de komende wedstrijden doen, dan kunnen we vrijuit voetballen, omdat we al een periode op zak hebben. Ons doel was de top vijf. Dat gaat ons gewoon lukken. En dan hebben we aan het einde van dit seizoen nog twee finales te spelen.”

Mooie analyse Pieter. Laten we niet vergeten waarom ik je bel. De Toto! Wat denk jij van Barendrecht – Rijnsburgse Boys?
,,Haha nou laat ik eerlijk zijn. Ik denk dat ik de amateurvoetballer ben die het minste verstand heeft van amateurvoetbal. Ik volg het echt heel slecht. Ik whatsappte jou donderdag toch de antwoorden van mijn Toto? Dat was rond kantinetijd. Ik heb het gewoon aan de rest van de selectie gevraagd. De groep heeft dus eigenlijk mijn keuzes gemaakt. De meeste stemmen gelden zeg maar. Maar ik denk, en dat dacht de selectie ook, dat Barendrecht wint. Die ploeg is een soort angstgegner voor Rijnsburgse Boys. En daar voetbalt ook een vriend van me: Bas Mourits. We hebben samen bij Voorschoten ’97 gevoetbald.”

Nou, wat dacht de selectie van FC Rijnvogels dan van Lisse – DVS ’33
,,Haha, ja hier waren we redelijk zeker over: DVS ’33. Daar gingen toch de meeste handjes voor omhoog.”

En de zondag dan? WKE – VVSB.
,,Ja, die was een beetje fifty-fifty. Daarom hebben we daar maar een gelijkspel van gemaakt.”

Haha, slim. Nou dan zal Van Nispen – Nicolaas Boys vast een makkie ook zijn geweest voor de selectie?
,,Nou wij waren op trainingskamp en volgens mij zijn we Van Nispen toen tegen gekomen. Kan dat? Dat herinner ik me, omdat ze een leuke vrouwelijke voorzitster hebben.”

Eeuh. De voorzitter van Van Nispen is Tino de Groot. En dat is geen vrouw, haha.
,,Oh is dat zo? Nou zie je wel hoe weinig verstand ik van voetbal heb. Maar we hebben Van Nispen als winnaar gedaan.”

Ranking
Deelnemer
goed geraden wedstrijden
percentage
1
Henry Opoku (Quick Boys)
5 uit 6
83%

2

Pascal Timmermans (Kagia)
4 uit 5
80%
3
Daan Ruigrok (SV Hillegom)
4 uit 6
66%
4
Danny van der Vijver (Rijnsburgse Boys)
3 uit 6
50%
4
Jeroen Verwer (Teylingen)
3 uit 6
50%
6
Juriaan van Duijn (SJC)
2 uit 4
50%
7
Bas Ruigrok (VVSB)
2 uit 5
40%
8
Diederick Hoogerwaard (VV Noordwijk)
2 uit 6
33%
9
Joeri Stavleu (Foreholte)
1 uit 4
25%
10
Sjors Meiland (Van Nispen)
1 uit 5
20%
10
Sven Boonstoppel (Valken ’68)
1 uit 5
20%
10
Tom ten Have (FC Lisse Zondag)
1uit 5
20%
10
Bennie van Noord (VV Katwijk)
1 uit 5
20%
14
Mike Dam (Ter Leede)
1 uit 6
17%

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen