Teylingen kende een stroeve hernieuwde kennismaking met de Tweede Klasse. De ploeg pendelt al een paar jaar heen en weer. Nu staat de ploeg twaalfde en tot overmaat van ramp moet de 64-jarige Laurens Mouter zijn werk als oefenmeester noodgedwongen neerleggen. Even babbelen en de toto invullen met de aanvoerder van de Sassenheimers: Raymond Dolieslager.

Hallo Raymond. Mouter gestopt. Een gemis voor Teylingen?
,,Absoluut. Het kwam eigenlijk een klein beetje als een verrassing voor ons. Maar hij heeft zelf aangegeven dat het niet meer gaat. Hij heeft teveel last van zijn knie en dat zorgt voor problemen op de training. Hij heeft twee keuzes voorgelegd, of we zouden op zoek gaan naar een nieuwe trainer of een assistent zou worden aangetrokken die feitelijk ook al de veldtrainingen zou gaan doen.”

,,Ronald Vermond heeft dat een tijdje gedaan, maar die kon het vanwege privé-omstandigheden niet langer doen. Daarom is de club op zoek gegaan naar een nieuwe trainer. Het ligt natuurlijk niet voor de hand om een trainer tijdens de winterstop al te halen. Maar Marc van Wonderen is ambitieus. Hij gaat gelijk met ons mee op trainingskamp, Laurens gaat ook nog mee overigens. Maar langzaam nemen de jongeren, Marc is begin dertig, het over van de ouderen denk ik. Marc is net even iets ouder dan spelers als Mark van der Vlugt en ik.”

Blijft Mouter nauw betrokken bij jullie?
,,Dat denk ik wel. Al is het nu nog een beetje onduidelijk. Marc en Laurens hebben al wat gesprekken samen achter de rug. Het zal een beetje aftasten worden. Maar gezien de ervaring van Laurens zal hij Marc wel willen helpen, waar mogelijk. Hij kent de groep nog goed en de club zal Laurens niet zomaar opzij zetten.”

,,Daarnaast denk ik dat het aan het begin ook wel gewoon even nodig is. Laurens heeft ook teveel plezier in het spelletje om het ineens volledig los te laten. Dat zal een geleidelijk proces zijn, waarin Marc steeds onafhankelijker zal worden.”

Hoe kijk jij terug op de eerste seizoenshelft?
,,Met gemende gevoelens. Ik zit nu al 4,5 jaar bij de club en in die tijd pendelden we van de Derde Klasse naar de Tweede Klasse. Op dit moment lijkt het wel dat we een syndroom hebben om alles in een kwartier te verspelen. Als we een voorsprong hebben, dan geven we die enorm snel uit handen. Ik vind dat wij voetballend niet onder doen voor de ploegen in de Tweede Klasse.”

Snap jij waar dat aan ligt dan, dat jullie het zo weggeven?
,,De openingswedstrijd van dit seizoen tegen Delft was misschien wel het beste voorbeeld. We stonden binnen acht minuten met 0-3 achter en keken elkaar aan met het idee: ‘hoe is dit in godsnaam mogelijk?’. We kwamen terug tot 2-3, maar verloren uiteindelijk met 2-5.”

,,We hebben als team een mooie mix van jong en oud. En voetballend ziet het er gewoon goed uit. Maar af en toe geven we zo knullig goals weg. We moeten even twee of drie goede resultaten zetten en daarna in een goede reeks terechtkomen.”

Over reeksen gesproken. De toto gaat beginnen. Belangrijk detail: jouw teammaat Tom van der Vlugt staat bovenaan in het spelersklassement.
,,Die mag zeker niet winnen.”

Haha, laten we beginnen dan! Quick Boys – FC Lisse.
,,Gelijk een lastige. Op Nieuw Zuid is het voor een tegenstander nooit makkelijk voetballen. Maar Lisse staat natuurlijk bovenaan. Ook al hebben ze niet zo’n hele makkelijke fase op dit moment. Ik heb twintig jaar bij FC Lisse gevoetbald, dus ik ben wel voor de FC in deze wedstrijd. Maar toch denk ik dat dit een gelijkspel wordt.”

FC Rijnvogels gaat op bezoek bij VVOG.
,,VVOG wint thuis vrij makkelijk. Daarnaast wonnen ze onlangs echt dik van ASWH. En dat vind ik een goede ploeg. Ik schat VVOG hoger in dan FC Rijnvogels. VVOG wint dit dus.”

Rijnsburgse Boys – Jong Almere City?
,,Hoewel ze behoorlijk wisselvallig zijn ga ik toch voor Rijnsburgse Boys. Ze doen het vooral in uitwedstrijden minder. Dit winnen ze wel op de Middelmors.”

Kagia gaat naar Heemstede voor de wedstrijd tegen VEW.
,,Een oud-collega van mij voetbalt bij VEW, daarom ken ik die club wel een beetje. Kagia ken ik sowieso vrij aardig. Daar zijn veel jongens van Lisse-zondag naar toe gegaan. Ik ga voor Kagia. Maar ja, Tom is de vorige keer  in zijn toto over een wedstrijd van Kagia gestruikeld. Ik denk dat ik zo die jongens van Kagia maar een whatsappje moet sturen.”

VVSB krijgt Excelsior Maassluis op bezoek.
,,Ook een lastig potje hoor. De twee clubs staan dicht bij elkaar op de ranglijst. Daarom ga ik voor een gelijkspel.”

En we eindigen met TEC – Katwijk.
,,Dat wordt Katwijk. Geen twijfel mogelijk. VVSB won daar vorige week ook nog met 0-6. Katwijk dus.”

Ranking
Deelnemer
goed geraden wedstrijden
percentage
1
Tom van der Vlugt (Teylingen)
4 uit 5
80%

2

Nick van Staveren (SV Hillegom)
3 uit 4
75%

3

Mitchell Kappenberg (Ter Leede)
4 uit 6
67%

3

Stefan van der Plas (Valken ’68)
4 uit 6
67%
5
Tijs van der Schinkel (Kagia)
3 uit 5
60%
5
Bas Jongbloed (Foreholte)
3 uit 5
60%

5

Philippe den Hartog (Quick Boys)
3 uit 5
60%

5

Patrick Schaap (Kagia)
3 uit 5
60%

5

David Verweij (SJC)
3 uit 5
60%
5
Michael Christen (Warmunda)
3 uit 5
60%
11
Niek Ossevoort (Rijnsburgse Boys)
3 uit 6
50%
11
Jelmer Vijlbrief (VVSB)
3 uit 6
50%
13
Teun Guijt (FC Rijnvogels)
2 uit 6
34%
13
Marciano Aalders (Katwijk)
2 uit 6
34%
13
Nick van Westerop (Van Nispen)
2 uit 6
34%
16
Thierry Monteny (FC Lisse)
1 uit 4
 25 %
16
Jeffrey Bok (Ter Leede)
1 uit 4
 25 %
18
Jeroen Borsboom (Noordwijk)
1 uit 5
 20 %

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude