Waarschijnlijk was Henry Opoku als één van de weinigen in de Bollenstreek niet blij met de overwinning van Kagia op BSC ’68. Dankzij de driepunter van de ploeg uit Lisserbroek liep Opoku een honderd procent score mis. Maar omdat de speler van Quick Boys vijf van de zes wedstrijden goed voorspelde is Opoku onze nieuwe koploper. Deze week is het de beurt aan Sjors Meiland van Van Nispen. Hij weet gelijk al wat hij gaat doen bij een overwinning: ,,Dan neem ik teammaat Jelle Vleugel mee uit eten.”

Hallo Sjors, daar wil ik straks meer over weten. Maar hoe gaat het bij jullie? Wat hebben jullie veel te maken met blessures en schorsingen zeg.
,,Ja, vooral achterin is het drama met blessures van onder andere Max Oostenrijk en Nick van Westerop. We hebben nog geen twee weken in dezelfde opstelling kunnen spelen. We missen dat soort ervaren jongens wel. We winnen van de ploegen waar we ook van horen te winnen, maar een overwinning tegen een betere ploeg in de competitie is nog niet gelukt. Daar hebben we dat soort jongens keihard bij nodig.”

Ligt het aan de manier van trainen of is het pech?
,,Pech. Oostenrijk komt verkeerd terecht na een duel en is geblesseerd. Rik Witteman heeft een hoofdblessure, dat heeft niks met trainen te maken. Sterker nog, vorig seizoen hadden we ook zoveel blessures. Toen heeft onze trainer René Ras de trainingen aangepast. Het zit gewoon niet mee.”

En dan komt daar misschien nog een zware schorsing van Bart van Eeden bovenop.
,,Wij gaan er vanuit dat die schorsing wordt teruggedraaid. Zeker na het zien van de beelden. Bart trapte niet na en van zulke wat wilde duels heb je er twintig in een wedstrijd. Maar goed, waar kan je eigenlijk vanuit gaan? Je weet het nooit bij de KNVB met die rare schorsingen.”

Jullie voorzitter Tino de Groot heeft z’n zorg uitgesproken over de toekomst van Van Nispen. Zijn jullie als spelersgroep daar mee bezig?
,,De meesten van ons zijn echte Zilkers, dus ik weet wat De Groot bedoelt. Er is weinig aanwas in De Zilk. De lege plek naast ons sportcomplex is een doorn in het oog. Veel van ons willen ook gewoon in De Zilk blijven wonen. Dus het liefst wordt daar zo snel mogelijk gebouwd. Maar goed de selectie houdt zich daar niet zo mee bezig, wij willen vooral lekker voetballen.”

Voordat we beginnen wil ik eerst even terug naar je uitspraak over Jelle Vleugel. Hij won onlangs bij ons de Toto. Is dat de achterliggende gedachte?
,,Haha ja. Dat weekend had hij alle zaterdaguitslagen al goed. Op zondag moest hij Teylingen en onze wedstrijd voorspellen. Dat Teylingen won was een formaliteit. Wij moesten tegen Altior. Voordat de wedstrijd begon zei hij in de kleedkamer tegen ons: “Ik laat me dat etentje niet afpakken.” Degene die bij ons de winnende goal zou maken mocht met hem mee uit eten. Ik scoorde uit een corner de 1-2 en ga dus binnenkort met hem dineren. Als ik ‘m dit weekend win, dan mag hij met mij mee uit eten.”

Laten we maar snel beginnen dan met Katwijk – Barendrecht.
,,Een gelijkspel. Beide ploegen zitten dicht bij elkaar. Katwijk heeft ook al best wat wedstrijden gelijkgespeeld. En hé als ik allemaal ééntjes in ga vullen en een tweetje, dan ben ik één van de 25. Je moet af en toe ook een beetje verrassende uitslagen invullen.”

Wordt Rijnvogels – ASWH dan ook een verrassende wedstrijd?
,,Nee, haha. Rijnvogels wint. Ze spelen thuis en de plek op de ranglijst zegt genoeg. Ik zie geen reden waarom Rijnvogels dit zou verliezen.”

We gaan naar de zondag: VVSB – JVC Cuijk.
,,Dat is nog best een lastige. De Topklasse op de zondag zit heel dicht bij elkaar. Vooral vanaf plek drie tot en met negen. Maar ik ga voor VVSB. Natuurlijk hebben die ook mijn persoonlijke voorkeur. Ik ken Bas Ruigrok goed. Hij is de vriend van mijn nichtje.”

Hillegom – Foreholte. Een echte streekderby.
,,Hillegom. Die jongens zijn getergd na het verlies van vorige week tegen BMT. Die gaan volle bak tegen Foreholte. Die missen hun spits. Ook weer zo’n bizarre schorsing. Het is voor Hillegom ideaal om thuis te spelen op dat kunstgrasveld. Daar kunnen ze goed en verzorgd voetbal op spelen. Ik ken Hillegom nog goed van vorig jaar. Die zijn zo gemotiveerd en willen niks laten glippen. Ook niet in de Tweede Klasse. Ze willen echt kampioen worden en moeten dus aanhaken bij BMT. Daarnaast hebben ze een brede selectie met goede spelers. Vooral voorin hebben ze veel kwaliteit. Maar toch valt en staat het bij Hillegom wel een beetje met Frank de Groot. Dat is zo’n onwijze rots in de branding. Als hij fit blijft, kunnen ze zomaar kampioen worden.”

En we sluiten af bij FC Lisse (zo) – BMT
,,Volgens mij werd Lisse zo’n drie jaar geleden kampioen bij ons in de competitie. Het is niet eens dat ze mooi voetbal spelen, maar ze rennen voor elkaar door een muur heen als het moet. Ik ga voor een gelijkspel. BMT is toch een goede ploeg. Ook slim en geniepig. Daar leggen ze het bij FC Lisse vaak op af. Bij ons in de Derde Klasse kom je dat soort tegenstanders niet zo vaak tegen. Maar ik denk dat FC Lisse er voldoende werklust tegenover kan stellen om voor een gelijkspel te gaan. Zo. Dat was de winnende Toto.”

Ranking Deelnemers Goed geraden wedstrijden Percentage
1 Henry Opoku (Quick Boys) 5 uit 6 83%
2 Daan Ruigrok (SV Hillegom) 4 uit 6 66%
3 Danny van der Vijver (Rijnsburgse Boys) 3 uit 6 50%
3 Jeroen Verwer (Teylingen) 3 uit 6 50%
5 Juriaan van Duijn (SJC) 2 uit 4 50%
6 Bas Ruigrok (VVSB) 2 uit 5 40%
7 Diederick Hoogerwaard (VV Noordwijk) 2 uit 6 33%
8 Joeri Stavleu (Foreholte) 1 uit 4 25%
9 Sven Boonstoppel (Valken ’68) 1 uit 5 20%
9 Tom ten Have (FC Lisse Zondag) 1 uit 5 20%
9 Bennie van Noord (VV Katwijk) 1 uit 5 20%

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)