Dit moet het moment worden voor Teun Guijt. Dit is zijn kans. De reservedoelman van FC Rijnvogels krijgt de komende drie wedstrijden sowieso een plek onder de lat. Eerste goalie Peter Messemaker is drie duels geschorst nadat hij tegen Capelle vanwege natrappen een rode kaart had gekregen. Guijt verving hem met verve in het restant van dat duel, en mag het nu vanaf minuut één doen. Maar voor het zo ver is, eerst met diezelfde goalie even de Toto invullen.

Hallo Teun, dit moeten jouw weken worden onder de lat bij FC Rijnvogels. Voelt dat ook zo?
,,Jazeker! Hier heb ik weken naar uitgekeken. Nu moet ik er voor zorgen dat ik het goed ga aanpakken!”

Tegen Capelle liet je je al van je beste kant zien. Ondanks de 1-2 nederlaag werd je man of the match.
,,Ja, daar sta ik voor, toch? Om ballen tegen te houden.”

Haha, dat klopt. Maar was het spannend, bij je debuut in competitieverband. Of niet?
,,Het klopt dat dit mijn debuut was in de competitie, maar ik heb tegen Cambuur in de beker al mee gespeeld. En ook die wedstrijd ging lekker. Maar nee, zenuwen heb ik niet. Ik laad me hier al weken voor op, voor dat ene moment. En nu ga ik die pakken ook. Alle wedstrijden die ik nu extra pak, bijvoorbeeld nadat de schorsing van Peter is afgelopen, dat zijn extraatjes.”

Het is bekend dat je het goed kan vinden met Jaap van Duijn. Het grappige is dat hij er voor uit komt een echte Quick Boyzer te zijn, terwijl jij echt een jongen van VV Katwijk bent. En samen spelen jullie bij FC Rijnvogels…Gaat dat wel goed?
,,Ja, Jaap is een ‘goeie gozer’. We hebben alleen maar lol en plezier met elkaar. Dat is mooi. En natuurlijk gaat dat goed. Kijk als ik Jaap op het veld tegen was gekomen en ik speelde voor Katwijk en hij voor Quick Boys, dan had ik ‘m doormidden geschopt hoor, haha!”

Maar dat jullie er zo expliciet voor uitkomen voor een andere club te zijn terwijl jullie bij Rijnvogels spelen, is dat niet gek?
,,Nee joh, waarom? Dat moet toch kunnen? Iedereen weet dat ik een Katwijker ben en Jaap voor Quick Boys is. Als mensen er grapjes of opmerkingen over maken, dan kan ik er alleen maar om lachen. Zo hoort het toch?”

Eens! Zaterdag spelen jullie tegen Jong FC Volendam. Wat verwacht je er van?
,,Geen idee. Ik ken ze niet. Ik hoop alleen dat ik mijn visitekaartje weer af kan geven in de goal. Hein van Heek gaat geen cadeautjes van mij krijgen, zijn keuze gaat er niet makkelijker op worden. Afgelopen zaterdag wist ik genoeg toen de scheidsrechter naar de grensrechter liep. Nu was het mijn kans. ‘Je gaat het gewoon doen, Teun’, dacht ik. Mijn doel is het enige doel wat ik heb. Die moet schoon blijven. En dat ga ik doen!”

Ben je net zo gefocust op de Toto? We gaan het zien! Wat denk je in ieder geval van VVOG – Rijnsburgse Boys?
,,Ik heb Rijnsburg eigenlijk niet zo veel aan het werk gezien de laatste tijd. Terwijl het toch mijn oude ‘cluppie’ is. Daarom ga ik voor een gelijkspel.”

Volgende week spelen jullie tegen Rijnsburg, en dus met jou onder de lat. Dat is mooi toeval toch?
,,Ja fantastisch! Daar kijk ik nu al naar uit, maar eerst zaterdag nog even!”

Ter Leede speelt uit tegen Zwaluwen.
,,Om eerlijk te zijn volg ik die competitie niet zo goed meer, de Hoofdklasse. Maar ik ga wel voor Ter Leede. Die winnen dit wel.”

Kagia speelt thuis tegen SCW.
,,Aha, SCW? Nou, oké. Dan ga ik voor Kagia, Bollenstreekteam hè?”

Ik neem aan dat je de Tweede Divisie wel meer volgt? Wat verwacht je van Barendrecht – VVSB?
,,Dat wint Barendrecht. Ja, door Katwijk volg ik de Tweede Divisie wel. Ik ben overigens ook naar Katwijk – VVSB geweest, in de competitie. Een terechte overwinning voor Katwijk. Bij de bekerwedstrijd ben ik niet geweest. Toen moesten we zelf trainen.”

Op de zondag speelt ADO ’20 tegen SJC.
,,Ja, dan ga ik toch voor ADO ’20. Is de koploper en ze hebben het thuisvoordeel.”

En dan Foreholte nog tegen DOSR.
,,Ga ik weer voor het team uit de Bollenstreek. Foreholte dus.”

Ranking
Deelnemer
goed geraden wedstrijden
percentage
1
Tom van der Vlugt (Teylingen)
4 uit 5
80%

2

Nick van Staveren (SV Hillegom)
3 uit 4
75%

3

Stefan van der Plas (Valken ’68)
4 uit 6
67%
4
Bas Jongbloed (Foreholte)
3 uit 5
60%

4

Philippe den Hartog (Quick Boys)
3 uit 5
60%

4

Patrick Schaap (VV Kagia)
3 uit 5
60%

4

David Verweij (SJC)
3 uit 5
60%
4
Michael Christen (Warmunda)
3 uit 5
60%
9
Niek Ossevoort (Rijnsburgse Boys)
3 uit 6
50%
9
Jelmer Vijlbrief (VVSB)
3 uit 6
50%
11
Marciano Aalders (VV Katwijk)
2 uit 6
34%
11
Nick van Westerop (Van Nispen)
2 uit 6
34%
13
Thierry Monteny (FC Lisse)
1 uit 4
 25 %
13
Jeffrey Bok (Ter Leede)
1 uit 4
 25 %
15
Jeroen Borsboom (VV Noordwijk)
1 uit 5
 20 %

Foto: Gerben Oostdam


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC