De zon schijnt figuurlijk in Lisse. Er wordt gelachen op Ter Specke. Ja, de sfeer zit er goed in bij de koploper van de Derde Divisie. En ook de eerste contractverlengingen van het jaar zijn een feit bij de geel-blauwen. Trainer Robbert de Ruiter en diens assistent Arno Lancel tekenden bij. Het kan niet meer op bij de FC. Maar hoe zit het eigenlijk met de kennis van Toto’s? Is Lisse na dit weekend ook daarin koploper? De eer is aan Thierry Monteny.

Hallo Thierry. Gefeliciteerd! Een periodetitel op zak en een trainer die nog zeker een jaar door gaat. Het gaat lekker daar bij jullie.
,,Dankjewel! Het is dinsdag tijdens de training naar ons gecommuniceerd. Dat Robbert blijft is een goed teken naar de club en de spelers. Je zou het hem zelf moeten vragen, maar volgens mij heeft hij het naar z’n zin op de club. De spelers zijn tevreden, de supporters zijn tevreden, de club is tevreden. Zijn aanblijven en dat van Arno is iets heel positiefs.”

Als het eerste schaap over de dam is…? Hoe zit het met jou?
,,We weten allemaal dat de club begin november bij ons aanklopt. De meeste basisspelers hebben al een gesprek achter de rug en een aanbieding gekregen. Ik denk dat jullie veel aan het werk worden gezet de komende tijd.”

Blijft iedereen denk je?
,,Nou ik denk wel dat het dit seizoen wat makkelijker is om bij te tekenen. Als het goed gaat, dan willen veel spelers daar deel van uit maken. Er wordt de komende weken veel duidelijk.”

Eén ding weten we alvast. De eerste periodetitel is voor jullie. Jouw trainer noemde het een echte prijs. Snap je dat?
,,Het is ook een mooie prijs. We zijn er blij mee. Nu spelen we sowieso nacompetitie, mits het niet al voortijdig beslist is. Kijk maar naar FC Rijnvogels vorig jaar. Die zijn gepromoveerd dankzij een periodetitel. FC Lisse heeft de ambitie om op het hoogste niveau uit te komen. Hoe we eventueel promoveren maakt niet uit.”

De Ruiter gaf in een interview bij Omroep West aan dat jullie doelstelling is veranderd. FC Lisse gaat voor het kampioenschap.
,,Als je zo’n serie neerzet, dan is het naïef om te zeggen dat we alleen nog maar voor het linkerrijtje gaan. Ik denk namelijk dat een competitie na tien of elf wedstrijden z’n vorm begint aan te nemen. Iedereen weet nu waarvoor hij gaat spelen. Het is nog een hele lange weg, maar wij moeten inderdaad onze doelstellingen aanpassen. FC Lisse gaat voor het kampioenschap, dat klopt.”

,,De komende maand is héél belangrijk. Vandaag [zaterdag red.] spelen we tegen Scheveningen. Daarna krijgen we ASWH en IJsselmeervogels thuis en we moeten nog uit naar DVS’33. Zware potten. Ik zeg dat nu wel, maar dat zullen de tegenstanders van ons ook denken.”

Vanaf deze weg: succes tegen Scheveningen! Maar eerst de Toto. Je krijgt gelijk een lekkere pot voor de kiezen: Rijnsburgse Boys – Quick Boys.
,,Daar verwacht ik een beladen duel. Een echte derby. Bij beide zullen de verwachtingen voor het seizoen hoger hebben gelegen. De ploegen zijn kwalitatief goed. Als ze allebei nog een goede serie neer kunnen zetten, dan verwacht ik dat ze nog wel wat plekjes gaan stijgen. Ik denk dat er tussen deze twee ploegen weinig kwaliteitsverschil zit. Ik ga voor een gelijkspel.”

Nog een derby: Katwijk – VVSB.
,,Op voorhand had ik hier een ééntje gezegd. Maar VVSB verbaast mij in positieve zin. Neem nou die bekeravond. VVSB wint die wedstrijd gewoon afgetekend. Toch ga ik alsnog voor een overwinning van Katwijk. Maar dat is puur vanwege het thuisvoordeel. Ze hebben wat goed te maken tegen VVSB.”

Een streekderby aan de andere kant van onze regio VVC FC – Kagia. Oftewel Nieuw Vennep tegen Lisserbroek.
,,Ik lees veel positieve berichten over Kagia op jullie site. Maar ik weet ook dat VVC het goed doet.”

Wacht even, Thierry. Ik merk dat jij je aardig hebt voorbereid op deze Toto.
,,Haha, ja maar ik lees die Toto’s bijna elke zaterdagochtend. En ik merk dat de ene speler zich er beter op voorbereid dan de ander. Als je dan gevraagd wordt, dan moet je wel een beetje je best doen toch?”

Kijk! Goed om te horen…Ga verder met jouw analyse van VVC FC – Kagia.
,,VVC-uit is heel lastig. Die ploeg heeft pas één keer verloren deze competitie. Maar Kagia heeft zelf nog geen punt verspeeld. Dus ik ga voor Kagia. Er zijn veel jongens van Lisse-zondag die kant opgegaan. Zij gaan mij niet in de steek laten.”

En de laatste van vandaag: Foreholte – Teylingen.
,,Van deze twee ploegen weet ik eigenlijk het minste. Ik ken de sterkte van de selecties een klein beetje en denk dat die redelijk dicht bij elkaar liggen. Als er iemand wint, dan zal het thuisvoordeel de doorslag geven, maar toch ga ik voor een gelijkspel.”

Foto: Hubert Habers

Ranking
Deelnemer
goed geraden wedstrijden
percentage
1
Tom van der Vlugt (Teylingen)
4 uit 5
80%

2

Nick van Staveren (SV Hillegom)
3 uit 4
75%

3

Stefan van der Plas (Valken ’68)
4 uit 6
67%

4

Philippe den Hartog (Quick Boys)
3 uit 5
60%

4

Patrick Schaap (VV Kagia)
3 uit 5
60%

4

David Verweij (SJC)
3 uit 5
60%
4
Michael Christen (Warmunda)
3 uit 5
60%
8
Jelmer Vijlbrief (VVSB)
3 uit 6
50%
9
Marciano Aalders (VV Katwijk)
2 uit 6
34%
9
Nick van Westerop (Van Nispen)
2 uit 6
34%
11
Jeffrey Bok (Ter Leede)
1 uit 4
 25 %
12
Jeroen Borsboom (VV Noordwijk)
1 uit 5
 20 %

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)