Met de terugkeer van de Toto, staat ook de Toto-voorspelling weer op het programma. We trappen af in De Zilk. Doelman Tom van Maris heeft de eer. Sinds een paar jaar is hij de onbetwiste man onder de lat bij de zondagtak van de Zilkse vereniging.

Hallo Tom. Zo vlak voor de competitie ben ik nog even door jullie voorbereiding heen gaan kijken. Ik kan nog geen lijn ontdekken. Jij? 
,,[begint te lachen red.]Nou laten we gewoon eerlijk zijn, we zijn af en toe weggespeeld. We hebben bijvoorbeeld voor de Districtsbeker tegen EDO gevoetbald. Die stonden een paar jaar geleden nog tegenover VVSB in de Topklasse. Tja, dan hebben we gewoon geen schijn van kans.”

Baart het je zorgen? Heb je bijvoorbeeld een zicht ‘hoe ver’ Van Nispen is?
,,Nou er is nog een aantal jongens op vakantie of hebben nog last van blessures. We missen zondag bijvoorbeeld al Jelle Vleugel en Mike van Haaster. Die vervang je niet zomaar. Maar we starten tegen Bernardus, een promovendus uit de Vierde Klasse. Ze zijn vorig jaar volgens mij ongeslagen kampioen geworden, maar wij moeten voldoende kwaliteit hebben om die ploeg te verslaan.”

Waar mikken jullie zelf op?
,,Ik denk dat de competitie er niet sterker op geworden is. Clubs als Teylingen en Hillegom vindt je niet meer bij ons in de Derde Klasse. Een plekje in de top vijf moet kunnen.”

Maar horen we dat niet elk jaar?
,,Daar heb je gelijk in. En dan meestal aan het einde lukt het net niet. Maar de selectie is breder geworden. Er is een aantal jongens weer terug gekomen van Hillegom naar Van Nispen. In de voorgaande jaren konden we het seizoen net aan afmaken met twaalf, dertien man. We hebben nu meer opties.”

Hoe gaat het met je eigen prestaties? Volgens mij ben je nu al een tijdje de onbetwiste doelman van Van Nispen.
,,Ja, dit is mijn derde seizoen onder de lat nadat ik de concurrentiestrijd won van Andy Otte.”

Die is nu naar VVSB (zat.) vertrokken. Hoe zit het met de concurrentie?
,,Er is een keeper vanuit de A-jeugd gekomen. Een goede jongen, maar hij mist nog wat ervaring. Het is wel leuk om met die jongen aan de slag te gaan tijdens de training. Natuurlijk doe ik daarin niet alles, maar het is wel tof om die jongen dingen te leren.”

Nog één dingetje. Sinds een jaar hebben jullie ook een prestatiegerichte zaterdagtak. Hoe kijken jullie als ‘zondagploeg’ tegenaan?
,,Toen ik het hoorde vond ik het wel apart, daar ben ik heel eerlijk in. Er kwamen allemaal jongens van buiten De Zilk. Dat paste niet bij de club. Maar goed, ik ben maar eens gaan kijken en kwam er achter dat het best leuke gasten zijn. Een echt vriendenelftal dat ook nog gezellig de kantine in gaat.”

,,Het zou mij niks verbazen als we over een paar jaar binnen de club verschuiven van de zondag naar de zaterdag. Als de club dat wil, dan lijkt me dit een mooi moment met zo’n groep jongens die op zaterdag bij Van Nispen spelen. Ik denk niet dat ik dat nog als actief spelend lid mee ga maken. Ik ben 29 en heb drie kinderen… Je begrijpt het, daar heb ik de tijd niet voor, haha.”

Gelukkig heb je die nog wel voor de Toto. Laten we starten. Wat denk je van Rijnsburgse Boys – IJsselmeervogels?
,,IJsselmeervogels wint. Hoewel ik weinig tijd heb om op zaterdag ergens te gaan kijken, denk ik dat IJsselmeervogels als koploper van de Tweede Divisie de beste papieren heeft. Rijnsburgse Boys draait nog niet helemaal optimaal.”

Quick Boys speelt uit tegen ASWH.
,,Dat vind ik een lastige. ASHW ken ik alleen van naam, Quick Boys staat dan weer iets hoger in de ranglijst. Maar spelen wel uit. Daarom ga ik voor een gelijkspel. Ik zie heel soms samenvattingen als ik er langs zap, maar meer niet. En ik lees natuurlijk alle artikelen op jullie site, haha.”

Heb je dan een beetje zicht op Ter Leede – Noordwijk?
,,Ik ga voor een overwinning voor Noordwijk. Ik heb afgelopen week iemand een etentje gehad die Ter Leede-fan is. Hij denkt dat Noordwijk verder is in de ontwikkeling. Ik ga dus op hem af. Daarnaast gun ik het Kees Zethof ook. Toen ik twaalf jaar geleden bij de selectie kwam van Van Nispen, was hij onze trainer. Ik was wel fan van hem. Een eerlijke persoon. Hij is recht door zee. Niet lullen, maar poetsen was zijn credo.”

Van Nispen (zat.) – LSVV’70?
,,Van Nispen natuurlijk, ik kan moeilijk iets anders zeggen. Ik kende LSVV’70 eigenlijk niet. Maar ik las het artikel op jullie over die ploeg met Dammes Waasdorp. Dat is ook zo’n typische vriendenploeg.”

Op zondag speelt Hillegom tegen Assendelft.
,,Dan ga ik voor Hillegom. Ik heb nog wel even gekeken naar wat Assendelft vorig jaar heeft gedaan, die zijn rond de tiende plek geëindigd. Ik ken nog wel een paar spelers van Hillegom, daarnaast is het een buurgemeente. Ja, die winnen wel.”

En tot slot: Foreholte – Laakkwartier.
,,Ik denk dat het Laakkwartier wordt. Dat is een degradant uit de Eerste Klasse. Dan is het altijd lastig om te bepalen of ze er weer alles aan willen doen om gelijk kampioen te worden, of dat ze in één keer in elkaar klappen. Ik ga toch voor het eerste.”

Lees ook: ‘Voorbeschouwing in beeld: René Ras’

Archieffoto: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)