Een introductie voor Yordi Teijsse is overbodig. De spits van Quick Boys is publiekslieveling nummer één. Gezegend met een een ‘goede kop’, een goudeerlijke voetballer, nooit verlegen om een praatje. Maar hoe leuk, aardig of relaxt Teijsse ook mag zijn. De spitspositie bij de Katwijkers is misschien de meest bekritiseerde vacature die je kan invullen. Maar de Amsterdammer doet het met verve.

Hallo Yordi. Dat jij gevraagd wordt voor de Toto heeft een verhaal. Ik kwam jou tegen bij AFC – VVSB. Vertel…
,,Haha, klopt. Ik dacht vanaf het begin al dat VVSB ging winnen. En toen zei jij: als je het nou goed hebt, dan doe jij de Toto volgende week. Maar ik moet wel zeggen dat de Toto van deze week even een stuk lastiger is dan de vorige… Als je me nou vorige week had gevraagd, dan had ik dat etentje zo op kunnen strijken.”

Daar komen we zo op. Laten we even terug gaan naar Harkemase Boys: Wat. Een. Slotfase.
,,Zo’n pot heb je één of twee keer per seizoen. Heel bizar. Ik was zo blij met die overwinning. De spelers van Harkemase Boys waren in de wedstrijd zelf zo aan het sarren. Echt, het bloed stond onder m’n nagels. Toen Arie de Vreugd die 3-2 binnenschoot werd ik gek.”

,,Die bal viel op het juiste moment op de juiste plek. Die ontlading was zo bijzonder. Na afloop had ik ook een gemengd gevoel van blijdschap, boosheid en opluchting. Die 3-2 was geniaal, maar er zijn zoveel emoties door mij heen gegaan die wedstrijd.”

Hoe is het om weer voor Quick Boys te spelen?
,,Heerlijk. Ik voel me gewaardeerd. En dat is prettig als spits. Daarnaast geven doelpunten vertrouwen. En of het nu veldgoals zijn of penalty’s? Dat maakt me echt niet uit. Ik heb wel eens aan het begin van het seizoen gezegd: al maak ik dertig goals vanaf de penaltystip, een doelpunt is een doelpunt.”

Dat blijkt, want tegen Harkema schiet je er twee in vanaf elf meter. De tweede schiet je binnen in de blessuretijd. Sta je dan nog anders achter een bal?
,,Nee. Serieus niet. Het fijne van de penalty’s van dit seizoen is dat er ik er zelf ook bij betrokken ben geweest. Dus om ‘m dan te maken voelt als een beloning van de kans die ik zelf heb gecreëerd.”

,,Op het moment dat het fluitje gaat van de scheidsrechter in het strafschopgebied denk ik gelijk: ‘yes, weer een goal erbij’. Het klinkt misschien gek, maar ik geil op goals. En hoe die nu vallen, dat maakt me niet uit. Doelpunten zijn doelpunten.”

Je hebt bij Quick Boys een nieuwe functie gekregen als krachttrainer bij de jeugd. Hoe bevalt dat?
,,Ja, goed. Het is erg leuk om te doen. Ik ben nu altijd wat eerder op de club en veel bezig met bijvoorbeeld de onder-19-groep. Ik hoop de jongens wat extra te kunnen aanleren qua fysieke gesteldheid.”

Voel je daarnaast dat je een voorbeeldrol hebt als spits van ‘het eerste’?
,,Zeker. Maar dat merk ik ook gewoon snel als ik de club op loop. Mensen maken graag een praatje met me. Als we zaterdag moeten voetballen loop ik vaak even naar een jeugdelftal toe om even te kijken. Dat vind ik leuk en tegelijkertijd maak ik dan vaak een praatje.”

Yordi, laten we beginnen met de Toto. Wat denk je van HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys?
,,Hoewel de stand het niet doet vermoeden, vind ik dit nog best een lastige. Ik vind namelijk dat Rijnsburgse Boys en prima selectie heeft. Maar HHC is een hele goede ploeg, ik ga dus toch voor een nederlaag van Rijnsburg.”

Kan Lisse winnen bij TEC?
,,Nee, dat denk ik niet. Hoewel ik Lisse een stugge tegenstander vind. Alleen vind ik dat ze in uitwedstrijden vaak tegenvallen. Daarnaast speelt er een maatje van mij bij TEC, Randel Shakison. Je begrijpt dus wel dat ik hem een overwinning gun?”

Zeker, maar wat te denken van je oude ploeg? Ter Leede speelt uit bij FC Rijnvogels.
,,Ja, Ter Leede natuurlijk. Ik vind het toch altijd knap hoe Henk Wisman daar met de middelen die hij tot z’n beschikking heeft weer een goed elftal neerzet. FC Rijnvogels is daarnaast niet zo goed begonnen aan dit seizoen. Een overwinning voor Ter Leede.”

Een andere toch ‘mini-streekderby’: RCL – Valken ’68.
,,Duidelijk: Valken. Jaap van der Plas, oud teamgenootje, is die kant op gegaan. Hij is zo goed, hij kan een wedstrijd in die Tweede Klasse in z’n eentje beslissen. Daarnaast hebben ze daar een elftal staan dat gewoon kampioen moet worden.”

We gaan naar de zondag toe: MSC – SJC.
,,SJC is natuurlijk de ploeg van Sjakie (Polak red.)! Hij belde me van de week nog ‘effe’. Gewoon om te vragen hoe het met me gaat. Ik heb altijd prima met hem kunnen werken toen hij bij Quick Boys zat. Een bijzondere vent. Ik heb nog steeds een goede band met hem. SJC wint dus.”

En last but not least: Van Nispen – FC Aalsmeer.
,,Daar moest ik even research naar doen. Ik ken beide elftallen helemaal niet. Ze staan ook allebei redelijk onderaan. Ik heb nog geen gelijkspel, dus die zet ik hier in.”

Ranking
Deelnemer
Goed geraden wedstrijden
Percentage
1
Jordy Groot (SJC)

4 uit 6
67%

2

Danny Boere (Valken ’68)

2 uit 5
40%

3

Lars Rauws (FC Lisse)

1 uit 5
20%

4

Tom van Maris (Van Nispen)
1 uit 6
17%

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude