Het is september. Alle competities zijn weer op gang. Dat betekent ook dat er verschillende rubrieken terug komen op de website. Daarbij hoort ook de totovoorspelling van een speler of trainer. We trappen af met Danny van der Vijver van Rijnsburgse Boys.

De prestaties van Van der Vijver lopen in gelijke tred met de prestaties van Rijnsburgse Boys. De middenvelder van ‘de Uien’ loodste Rijnsburg eerder dit seizoen met twee goals langs GVVV (4-1). Mede door die overwinning gaat Rijnsburg met negen punten uit vier wedstrijden aan de leiding in de Topklasse.

Danny, voordat we aan de voorspelling beginnen eerst even iets anders. Jullie start in de Topklasse is voortvarend. Heb je veel naar de stand gekeken deze week?
,,Haha, ja ik heb ‘m vaak langs zien komen op Facebook. En het is ook wel een tijdje geleden dat we bovenaan stonden. Het is in ieder geval een lekker begin.”

Het lijkt me een retorische vraag, maar laten we de Toto beginnen met Rijnsburgse Boys – Barendrecht. Wat verwacht jij?
,,Een ééntje, oftewel een thuisoverwinning. We hebben wel meer verloren dan gewonnen van Barendrecht. Maar dit moet het seizoen van de verandering dan maar zijn. Barendrecht speelt veel op de counter, zakt ver in, daarna komen ze er met snelheid uit. Daar kunnen wij het nog weleens moeilijk mee hebben.”

De eerste echte streekderby van dit seizoen: Quick Boys – Ter Leede.
,,Een gelijkspelletje. Ze hebben allebei een aardig elftal en spelen beiden goed voetbal. Voor Quick Boys is het natuurlijk alweer een belangrijk jaar. Ik vind ze wel goed genoeg voor de Topklasse, maar in die Hoofdklasse kunnen vier, vijf ploegen spelen voor de eerste plek. De Bollenstreekteams maar ook ASWH heeft een aardig elftal. En er kan er maar één kampioen worden.”

Jullie toekomstige tegenstander in de KNVB-beker, VVSB, komt zaterdag al in actie. Ze spelen thuis tegen WKE. Wat verwacht jij van deze wedstrijd?
,,WKE is wel goed aan het seizoen begonnen toch? Maar ik kies wel voor VVSB. Ze hebben een goede ploeg die graag wil voetballen. In de voorbereiding hebben we 2-2 tegen ze gespeeld. Dat was een wedstrijd met twee verschillende helften, omdat er veel gewisseld werd. Woensdag, als we elkaar tegenkomen voor de KNVB-beker, verwacht ik een andere wedstrijd. We zijn aan elkaar gewaagd. Ik verwacht dan een overwinning voor ons. Maar die wedstrijd doet niet mee voor de Toto hè?”

Haha, nee inderdaad. Valken ’68 – FC ‘s-Gravenzande wel. Wat denk je?
,,FC ’s-Gravenzande komt uit de Hoofdklasse. Als degradant doe je altijd mee voor het kampioenschap in  de klasse waar je dan in terecht bent gekomen. Daarom ga ik voor een overwinning van FC ’s-Gravenzande.”

Dan hebben we nog DOSR – Foreholte. Wat weet jij van de zondagcompetities?
,,Weinig als ik eerlijk ben. Ik volg het niet zo heel erg. Toch denk ik een overwinning voor Foreholte. Wat ik gezien heb, is dat ze goed zijn begonnen aan de competitie. Ze worden toch getraind door IJzendoorn? Ik hoor goede verhalen over hem, schijnt een ‘goeie vent’ te zijn. Ik ken hem niet persoonlijk, maar weet wel wie het is.”

Als je het zondagvoetbal minder volgt zal Altior – Teylingen ook geen makkie worden..
,,Haha nee dat klopt. Dus doe mij maar een gelijkspelletje. Ze staan toch dicht naast elkaar op de ranglijst hè? Ja, doe maar een gelijkspel.”

Tekst: Frank Venema

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude