,,Je moet het zo zien: vanaf 9 maart tot en met 31 oktober zijn wij met ons strandpaviljoen elke dag open van negen uur tot sluit. Er loopt nog een kleine van negen rond bij ons thuis, dus de dag start altijd om zeven uur. Als je strandtent 80 tot 90 uur per week van je tijd kost en je moet daarna ook nog 20 tot 30 uur aan een club besteden, gaat dat niet. Wij zijn niet zomaar een tentje aan het strand met een patatje. Het is een restaurant met 120 wijnen.”

Wilfred van Leeuwen legt in een zin of zes uit waarom hij na dit seizoen ‘trainer-af’ is bij Rijnsburgse Boys. In de afgelopen weken heeft de trainer gesprekken gehad met het bestuur van de tweededivisonist over z’n toekomst. Conclusie: de trainer en Rijnburgse Boys gaan in goed overleg uit elkaar als het straks 1 juni is.

De 45-jarige oefenmeester heeft daarmee na ruim 25 jaar langs het veld als trainer, vooral een keuze voor z’n eigen leven gemaakt. Om niet over een paar jaar opgebrand te zijn. ,,Mensen van een jaar of zestig om me heen, vallen om. Of krijgen gezondheidsproblemen. Dat wil ik voor zijn.”

Toch doemt er zich direct een aantal vragen op. Had Van Leeuwen dit niet eerder kunnen bevroeden, bijvoorbeeld toen hij tekende in Rijnsburg? De coach tekende begin december 2017 bij Rijnsburgse Boys. Amper twee maanden later nam hij het strandpaviljoen ‘De Kwartel’ over in Scheveningen.

Gebruik je de app? Klik dan hier

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)