Het is tot nu toe een roerig seizoen geweest in de Bollenstreek. Trainers werden ontslagen, anderen zagen geen heil meer in contractverlenging bij hun huidige club. De vraag is dus: wie zit er eigenlijk volgend seizoen waar op de bank? In dit overzicht zie je welke clubs nog een trainer zoeken en wie er volgend jaar met de scepter mag zwaaien.

Laten we beginnen in de Tweede Divisie. Bij Katwijk en FC Lisse zitten volgend seizoen ‘gewoon’ dezelfde namen. Dick Schreuder en Robbert de Ruiter voelen nog steeds het vertrouwen van hun werkgevers en staan in 2018 en 2019 ook nog voor de groep bij hun club. Geen verrassingen dus. Maar hoe zit het bij Rijnsburgse Boys en VVSB?

VVSB zag kort voor de oefencampagne Wilfred van Leeuwen naar FC Eindhoven vertrekken. De Noordwijkerhouters stelden even daarna Mark Schenning aan, maar die kreeg in november zijn ontslag aangeboden. Jack Honsbeek nam sindsdien zijn taken over en deed dit naar behoren. De Leidenaar kreeg zondag gelijk een mooi kerstcadeau: een contract voor anderhalf jaar.

Rijnsburgse Boys draait dit seizoen geweldig en daar mag Pieter Mulders de credits voor krijgen. Toch heeft de leiding van de Rijnsburgers ervoor gekozen om een trainer aan te stellen die attractiever voetbal op de mat kan leggen. En daarmee zijn ze uitgekomen bij een oude bekende: Van Leeuwen. Hij keert na één seizoen in het profvoetbal terug in de Bollenstreek.

Trainers gezocht in Katwijk
En dan Quick Boys. Eerder in december kwam er een einde aan de samenwerking tussen de club en Jan Zoutman. Laurens Mouter en Dirk Kuyt nemen voorlopig het werk over. Menig Quick Boys-supporter droomt er misschien wel van dat Kuyt volgend jaar voor de groep staat samen met Mouter, maar niks is nog zeker.

Een paar kilometer verderop op De Kooltuin is er ook nog geen zekerheid voor volgend seizoen. Het lijkt alweer een tijdje geleden dat Hein van Heek op non-actief werd gezet en dat Huig Hoek zijn taken overnam. Inmiddels is Jimmy Simons aangesteld tot het einde van het seizoen. Simons presteert tot nu naar behoren. Zit er voor hem een contractverlenging in?

Rust in de tent
Hoe anders gaat het er aan toe bij Noordwijk en Ter Leede. Kees Zethof staat bovenaan met de Noordwijkers en kreeg als beloning een contractverlenging. Ook Henk Wisman, die een contract voor onbepaalde tijd heeft, presteert prima in Sassenheim. Voor de club lijkt er geen reden te zijn om niet met Wisman verder te gaan.

Ook aan de andere kant van Noordwijk is er rust in de tent. SJC presteert dit seizoen misschien wel boven verwachting en daarvoor mag Sjaak Polak de complimenten krijgen. De Hagenees doet het zo goed dat ook hij een contractverlenging kreeg.

Ook Teylingen was er snel bij om hun oefenmeester een nieuw contract uit te delen. Marc van Wonderen staat met zijn Teylingen stevig in de middenmoot en daarom mocht hij van de club zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis zetten. De trainer staat dus ook volgend seizoen voor de groep aan de rood-zwarte kant van De Roodemolen.

Opvolger in huis
SV Hillegom en Foreholte moesten voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer en slaagden er allebei in om snel vervangers in huis te halen. Marcel IJzendoorn vond het na een paar jaar mooi geweest in Voorhout en gaat – met TC-1 in huis – op zoek naar een nieuwe uitdaging. Gaat hij misschien aan de slag bij de club waar hij stage liep voor zijn diploma: FC Rijnvogels? Foreholte stelde Frank Bloemheuvel aan als zijn vervanger. Bloemheuvel stond dit seizoen niet voor een groep en was vrij.

Arend Jan Kranenburg wil ook zijn TC-1 halen en heeft daarnaast nog andere uitdagingen die hij aan wil gaan. Daarom moest ook Hillegom op zoek naar een nieuwe oefenmeester. De club vond die uiteindelijk in Stefan Teeken. Teeken is op dit moment assistent-trainer bij VVSB en heeft ervaring in het zondagvoetbal.

Van Nispen zondag heeft eveneens een vervanger gestrikt voor hun huidige trainer. René Ras vindt het na een paar seizoenen wel mooi geweest in De Zilk en gaat op zoek naar een nieuwe club. Hij wordt vervangen door Roy Schulpzand. Hij komt over de JO-19 van SJC.

Optelsom
Bij Warmunda is het nog niet bekend of Alan Campfens volgend seizoen de trainingen en wedstrijden leidt. De Warmonders doen het dit seizoen prima in de middenmoot en Campfens lijkt het naar zijn zin te hebben. Is dit ook een optelsom die makkelijk te maken is?

Ook in Valkenburg duurde het een tijdje voordat de witte rook naar buiten kwam, maar dit weekend bracht de club naar buiten dat Arie van Duijn ook na dit jaar de leiding heeft. De vraag is alleen of dit in de Eerste of Tweede Klasse is.

Zonder trainer
Bij Kagia zijn ze er nog niet uit wie de trainer moet worden volgend seizoen. In eerste instantie zou Anton Wijsman voor de groep blijven staan, maar beide partijen nemen na dit seizoen afscheid van elkaar. Als we Willem van Zuilen moeten geloven, staat René Ras volgend seizoen in Lisserbroek aan het roer.

De Lisserbroekers zijn op dit moment nog bezig met het voeren van gesprekken met de kandidaten. Naar alle waarschijnlijkheid zal er binnenkort meer duidelijkheid komen. En hoe zit het met Wijsman? Gaat hij er een jaartje tussenuit of vinden we hem volgend jaar buiten de Bollenstreek?

Bekijk hier het hele trainersoverzicht:

Trainerscarrousel

ClubHuidige trainerTrainer volgend seizoen
Katwijk Dick Schreuder Dick Schreuder (tot medio 2019)
Rijnsburgse Boys Pieter Mulders Wilfred van Leeuwen (tot medio 2020)
VVSB Jack Honsbeek (was interim-trainer) Jack Honsbeek (tot medio 2019)
FC Lisse Robbert de Ruiter Robbert de Ruiter (tot medio 2020)
Quick Boys Laurens Mouter (interim-trainer) Nog niet bekend
Noordwijk Kees Zethof Kees Zethof (tot medio 2019)
Ter Leede Henk Wisman Henk Wisman (heeft contract voor onbepaalde tijd)
FC Rijnvogels Jimmy Simons (in ieder geval tot het einde van het seizoen)Nog niet bekend
SJC Sjaak Polak Sjaak Polak (tot medio 2019)
SV Hillegom Arend Jan Kranenburg Stefan Teeken (tot medio 2019)
Valken'68Arie van Duijn Arie van Duijn (nog niet bevestigd)
Kagia Anton Wijsman Nog niet bekend
Van Nispen (zat.) Stephan Spruijt Stephan Spruijt (nog niet bevestigd)
Teylingen Marc van Wonderen Marc van Wonderen (tot medio 2019)
ForeholteMarcel IJzendoorn Frank Bloemheuvel (tot medio 2019)
SV Warmunda Alan CampfensAlan Campfens (nog niet bevestigd)
Van Nispen (zon.) René Ras Roy Schulpzand (tot medio 2019)

Foto: Orange Pictures
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)