Aan de transfersoap rondom Sefa Kurt lijkt definitief een einde te zijn gekomen. Rijnsburgse Boys maakte woensdagavond bekend dat de verdediger zijn contract heeft afgekocht. Kurt tekende in december bij ‘de Uien’, maar kreeg in de afgelopen maanden spijt van die beslissing en wilde toch blijven bij ‘de Tricolores.

Na lang getrouwtrek is er nu definitief duidelijkheid gekomen, melden de Uien in een verklaring. “Afgelopen weken werd al duidelijk dat Sefa Kurt om hem moverende redenen sterk twijfelde of hij na dit seizoen een volgende stap in zijn voetbalcarrière wilde maken en naar Rijnsburgse Boys zou overstappen. Hoewel het bestuur overtuigd was van haar (sterke) juridische positie, is afgelopen dagen met de betrokkenen overeenstemming bereikt over het afkopen van het arbeidscontract van Sefa Kurt, dat per 1 juli 2019 zou ingaan.

Rondom het onderlinge duel van afgelopen zaterdag (1-1) werd al duidelijk dat er een streep kon door de transfer. Daags na de puntendeling meldde Excelsior Maassluis dat er een passende oplossing was gevonden. Rijnsburgse Boys noemde die berichtgeving voorbarig.

Inmiddels is er dus wel overeenstemming bereikt en blijft Kurt dus ook volgend seizoen bij Excelsior Maassluis, dat op de ranglijst vier plekken hoger staat dan Rijnsburgse Boys.

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)