Wie voor de winterstop een totootje had ingevuld op DSOV – Foreholte, had geen seconde nagedacht om een ééntje in te vullen. Maar na de winterbreak staat er een ander Foreholte. De Voorhouters speelden in Vijfhuizen gelijk tegen de titelkandidaat. Het werd 2-2, met Wouter Nolles als grote man aan de kant van de bezoekers.

„In de eerste helft ging de wedstrijd echt gelijk op. Beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar”, concludeerde de lange Voorhoutse spits. Ook bij DSOV – Foreholte was de wind van invloed op het spelbeeld. ,,Wij hadden in de eerste helft wind mee. In het eerste bedrijf konden we druk naar voren uitoefenen, omdat het heel lastig was voor de tegenstander om van de eigen helft af te komen. In de tweede helft was het totaal anders.”

,,Nu konden zij juist volle bak pressie spelen. Dat deden ze ook nog is met een hoop lange ballen. Wij hadden amper balbezit, maar goed, we wisten uiteindelijk wel twee keer te scoren.” Nolles die ook deze wedstrijd weer in de basis stond had een belangrijk aandeel in het gelijkspel, met twee goals.

,,We wisten dat Guijt wel eens een penalty kon pakken. Gelukkig deed die dat nu weer.”

„Als je twee keer scoort is dat altijd lekker natuurlijk. De eerste scoorde ik vanuit een voorzet van Tom Bleijswijk. Nadat hun spits er ook twee in had gelegd maakte ik ook nog de tweede.Uit een vrije trap kwam de keeper van DSOV te laat uit en kon ik hem binnenknikken.”

Na de 2-2 vlak voor tijd had het nog faliekant mis kunnen gaan voor Foreholte. De Voorhouters kregen in de absolute slotseconden een penalty tegen. „In onze ogen was het absoluut geen penalty”, vond Nolles. ,,Oscar Arroyo maakte volgens de scheidsrechter hands, maar volgens ons was dat helemaal niet zo. Het was natuurlijk ontzettend zuur geweest als we op die manier de wedstrijd nog hadden weggegeven, maar we wisten dat Guijt wel eens een penalty kon pakken. Gelukkig deed die dat nu weer.”

Wijzigingen
Uiteindelijk wist de Voorhoutse formatie het gelijkspel dus te behouden en zo met een goed gevoel richting Voorhout te vertrekken. Door het gelijkspel is de ploeg van IJzendoorn weer een plekje gestegen op de ranglijst. De 12de plek is nu ingenomen, omdat Foreholte een beter doelsaldo heeft dan HVV. De stijgende lijn die is ingezet na de winterstop is nog altijd zichtbaar. Zelfs de ploegen vlak boven de Voorhouters komen nu heel dichtbij.

,,Er kwamen wat meer jongens met lengte en body in.”

Nolles is zelf één van de spelers die er baat bij heeft gehad dat er een paar wijzigingen in het elftal zijn doorgevoerd vanaf de winterstop. Aan het begin van het seizoen had hij zelfs niet eens verwacht dat hij op de bank mocht plaatsnemen bij het eerste elftal. Na een aantal invalbeurten voor de winterstop is hij nu niet meer weg te denken uit de rood-witte formatie.

,,Ik heb na de winterstop alleen nog maar de wedstrijd tegen Alphen gemist, maar dat kwam doordat ik toen een lichte blessure had. Het elftal had behoefte aan resultaat en er werd wat minder gedacht aan voetballen. De trainer dacht dat nodig te hebben. Er kwamen wat meer jongens met lengte en body in. Daarin heb ik wel wat geluk gehad. Dat ligt mij natuurlijk wel.”

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto: Jeannette Kloet