"banner

Voor Hillegom stond er nog iets op het spel afgelopen zondag tegen AGB. De ploeg van Arend Jan Kranenburg had een punt nodig om een plek in de nacompetitie veilig te stellen. Daarnaast wilden de Hillegommers zelfvertrouwen kweken voor de eventuele nacompetitie. Lange tijd leken de Blauw-witten op een gelijkspel af te stevenen. Tot dat Frank de Groot daar kort voor tijd verandering in bracht (1-2).

Uit een eerdere corner was de centrumverdediger al dichtbij de 1-2, maar De Groot zijn inzet ging voorlangs. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd kreeg de Hillegommer een herkansing en benutte die met volle teugen: 1-2. De Hillegommers kregen gedurende het seizoen met regelmaat een tegenslag te verwerken in de slotminuten, maar stonden afgelopen zondagmiddag aan de andere kant van de medaille. De goede om het zo te zeggen. De goal van De Groot was misschien wel een voorteken van wat er nog komen gaat voor Kranenburg en zijn mannen.

Belangen
De maker van het winnende doelpunt en tevens aanvoerder van de ploeg, De Groot, erkende na afloop blij te zijn met het doelpunt. Het was zijn tweede treffer van het seizoen. De oud-Ter Leede-speler zag hoe zijn team zelfvertrouwen kweekte voor de nacompetitie. ,,Ik speel liever een wedstrijd die ergens om gaat. Dan heb je toch het gevoel dat je er vol voor moet gaan. We gaan nu toch met een beter gevoel de nacompetitie in.”

,,Toen ik achterin stond, zei ik tegen die spits van de tegenstander dat 1-1 genoeg was, maar hij wilde voor de winst gaan.”

Op een lastig veld kwamen de blauw-witten in Amsterdam op achterstand. Echter zag De Groot na afloop een aantal aanknopingspunten voor zijn ploeg. ,,Het spel was in ieder geval beter dan de laatste weken. We creëerden ook een aantal kansen, maar we kregen hem er niet in. Ik vond niet dat deze wedstrijd nergens om ging. Oké, qua punten schieten we er niks mee op, omdat we door de andere uitslagen al verzekert waren van de nacompetitie. Voor ons doen speelden we een redelijke wedstrijd.”

Spel maken
Met de bal in de ploeg ging Hillegom op jacht naar de gelijkmaker. Die vond de ploeg uiteindelijk ook. Ronald Turenhout tekende voor de 1-1. Lange tijd leek dit de eindstand te worden tot aan de laatste minuut. ,,Het was wel toevallig. Toen ik achterin stond, zei ik tegen die spits van de tegenstander dat 1-1 genoeg was, maar hij wilde voor de winst gaan. Even later zei Joost (Meiland, red.) dat we de nacompetitie al binnen hadden. In de laatste minuut ging ik richting de eerste paal en werd ik niet goed gedekt.”

De aanvoerder is nog niet bezig met een eventuele tegenstander voor de nacompetitie. De Hillegommers beginnen in ieder geval in eigen huis aan de zware klus. De tegenstander die de equipe van Kranenburg op de eigen Zanderij ontvangt, wordt vv HSV uit Heiloo. ,,Je weet nooit wat voor tegenstander je kan krijgen in de nacompetitie. Het spel maken ligt ons in ieder geval beter. Dit geeft in ieder geval vertrouwen voor de nacompetitie.”