Feyenoord heeft ook zijn vijfde competitieduel gewonnen. De Rotterdammers waren zondag in de eigen Kuip met 3-1 te sterk voor ADO Den Haag. Dirk Kuyt vertolkte een belangrijke rol met het maken van de openingstreffer na ruim een halfuur spelen. Een minuut later verdubbelde collega-aanvaller Nicolai Jørgensen de score.

Kuyt werd na 84 minuten vervangen. Niet veel later tekende ADO Den Haag voor de aansluitingstreffer, maar in blessuretijd zorgde Karim El Ahmadi voor de beslissing.

Op stoom
De 36-jarige Kuyt lijkt langzaam op stoom te komen. In de vorige wedstrijd, thuis tegen Excelsior, maakte hij zijn eerste twee seizoenstreffers. De aanvaller werd na 84 minuten, kort voor de aansluitingstreffer van ADO, vervangen.

De Katwijker vierde zijn treffer met een dab, een dansmove die de afgelopen maanden populair was onder jongeren. Zijn geblesseerde teamgenoot Eljero Elia kon er de humor wel van inzien.