Het VIDB Topscorersklassement lijkt het beste in de goaltjesdieven uit de regio naar boven te halen. Die blijven maar scoren. De leiding is nog altijd voor Yordi Teijsse. De spits van Quick Boys trof twee keer doel in het duel met Haaglandia. Hij wordt stevig op de huid gezeten door Marciano Mengerink, die ook twee keer het net wist te vinden tegen Capelle. Beiden hebben nu tien treffers achter hun naam staan.

Nummer drie Jaap van Duijn mocht na zijn schorsing weer meedoen en wist voor Noordwijk de enige treffer te maken tegen Zwaluwen. Samen met Raily Ignacio staat hij op acht doelpunten. De spits van Rijnsburgse Boys wist als enige van de vier niet te scoren.

Daarachter pikte Sam Lemmers van Foreholte weer zijn doelpuntje mee. Ook Jeroen Dedel van SV Hillegom schoot raak tegen DOSR. Beiden staan op zeven treffers. Daartussen staat nog Rijnvogels-spits Martijn Tjon-A-Noek met zes goals.

Hoe het werkt
Iedere klasse hebben we een factor toegediend. De Topklasse heeft de hoogste factor (2.0) gekregen omdat het de hoogste competitie in onze regio is. Per 0,2 gaat het vervolgens omlaag naar de andere competities. Voorts hebben we besloten om de punten te delen door het aantal duels. Dit omdat in de Topklasse 30 wedstrijden worden gespeeld en in de overige klassen 26 wedstrijden. Behalve in de derde klasse A, waar 28 wedstrijden worden afgewerkt. Dus als bijvoorbeeld een speler uit de Topklasse 10 keer heeft gescoord na acht duels, wordt het rekensommetje als volgt:

10 x 2=20 punten : 8 duels = 2,5

Bij een gelijke stand aan het einde van het seizoen, wint de speler die de meeste doelpunten heeft gemaakt. Is ook dat gelijk wint diegene die de meeste doelpunten in een wedstrijd heeft gemaakt.

Top 15

Klik hier voor de complete lijst


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)