"bannerNa twee jaar afwezigheid is Jasper van Trigt eindelijk terug bij SV Hillegom. De aanvaller stond twee seizoenen aan de kant met een kruisbandblessure, maar is sinds dit seizoen weer bij het eerste elftal en hoopt zo lang mogelijk fit te blijven. De aanvaller heeft de taak om  de naar Noordwijk vertrokken Nick van Staveren te doen vergeten op de Zanderij. ,,Ik ben erg blij dat ik weer mag en kan voetballen”, zei de spits. 

,,Gelukkig gaat het nu helemaal goed. Ik ben helemaal fit. Mijn knie voelt af en toe nog wat stijfjes aan, maar dat is niet erg. Het is twee jaar geleden in de voorbereiding gebeurd en afgelopen seizoen heb ik na de winterstop al veel bij het tweede meegedaan. Dus ik heb er in totaal anderhalf seizoen uitgelegen”,  aldus  Van Trigt.

Opvolger
De rentree van de aanvalsleider komt als geroepen. De ploeg van trainer Arend-Jan Kranenburg raakte afgelopen zomer door het vertrek van Jeroen Dedel (SJC) en Van Staveren (Noordwijk) een hoop goals kwijt. Van Trigt is een van de spelers die ervoor moet zorgen dat er alsnog voldoende gejuicht kan worden op de Zanderij.

,,Het loopt nog niet helemaal zoals we willen, maar dat komt ook door het nieuwe systeem. We hebben er nog niet super veel op getraind. Het is natuurlijk lastig om die gasten te vervangen, maar ik ben ook een ander type spits dan Nick (van Staveren, red.).”

,,Hij is iemand die ook nog een actie in huis heeft en wat beweeglijker is. Ik ben echt een speler die graag meedoet met het spel en die ballen moet krijgen. Dat kan zijn vanuit de opbouw, maar ook vanaf de zijkanten. Ook moet ik het van mijn loopacties hebben voor de goal.”

Duo
Het systeem van Hillegom varieert de laatste weken. In de eerste drie wedstrijden speelde de ploeg in een 4-4-2 formatie, terwijl in de laatste wedstrijd tegen Hoofddorp (2-1 verlies) weer in een 4-3-3 werd aangetreden. In die wedstrijd moest Van Trigt vanaf de zijkant toekijken. In de eerste drie duels was hij steevast een basisspeler en vormde hij met Aiden Ryan een duo in de voorhoede.

,,Het was soms wel frustrerend dat je langs de lijn stond en dat je de ploeg niet kon helpen.”

,,Ik denk dat Aiden en ik wel goed bij elkaar passen voorin. We zijn allebei spelers die het van onze loopacties voor de goal moeten hebben. In de wedstrijden dat we met twee spitsen hebben gespeeld hebben we niet veel weggegeven, maar we zetten daar te weinig tegenover. Dat is ons grootste probleem tot nu toe. Dat het dit seizoen nog niet helemaal uit de verf komt heeft met meerdere factoren te maken, denk ik.”

Ritme
Dat de spits het afgelopen halfjaar veel bij het tweede heeft gespeeld maakt hem niet uit. De aanvaller is al blij dat hij weer bij de selectie zit en dat hij überhaupt weer kan voetballen. Tijdens zijn absentie heeft Van Trigt er ook niet veel last van gehad dat die niet mee kon doen.

,,Ik besefte al heel snel dat als ik te vroeg zou gaan starten, dat ik er dan nog langer uit zou gaan liggen. In het begin was het wel vervelend, maar het werd al gauw een soort ritme dat ik niet kon voetballen. Het was soms wel frustrerend dat je langs de lijn stond en dat je de ploeg niet kon helpen.”

,,In de voorbereiding merkte ik wel dat het er een groot verschil was tussen het eerste en het tweede. Ik moest in het begin echt in het ritme komen. Het kan uiteindelijk nog steeds beter, maar het voelt in ieder geval al goed om weer op het veld te staan. Voor mij is het allerbelangrijkste dat ik er weer bij zit en kan voetballen. Ik ben echt dankbaar dat ik weer fit ben.”

Archieffoto: Dirk van der Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer