Soms moet je als trainer iets geks doen. Iets om je manschappen weer op het juiste spoor te zetten. Het zetje te geven naar goede resultaten. VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen dacht dat het moment rijp was voor de wedstrijd tegen HHC Hardenberg. De Haagse coach deed een ‘Ron Jansje’. 

De trainer van PEC Zwolle toonde zijn ploeg op de vooravond van hun eerste landelijke bekerfinale een video met een boodschap van de geliefden van de spelers om ze succes te wensen. Het hielp, de Zwollenaren pakten tegen Ajax de KNVB-beker in 2014.

Zo ver ging Van Leeuwen niet. De vriendin van Bas Ruigrok of de vrouw van Frans van Niel hoefden niks in te spreken. Nee, de doelman van het tweede elftal, Rien de Jong, werd aan het werk gezet. ,,Hij heeft een filmpje in elkaar gezet van alle goals die we hebben gemaakt. En die hebben we voor de wedstrijd laten zien.”

Credits
De vraag is dan: hielp het? Aan de score te zien wel. VVSB won van HHC Hardenberg, maar was de boodschap over gekomen? ,,Dat moet je aan de jongens vragen”, lacht Van Leeuwen. ,,Het was gewoon om te tonen dat we een hoop mooie goals hebben gemaakt en dat we op een goede manier wedstrijden hebben gewonnen. Als het filmpje ook maar één procent heeft geholpen om te winnen, dan is dat al mooi. Je moet dit ook niet elke week doen, maar voor dit moment was het goed.”

Jordy Zwart wil het antwoord wel geven namens de spelergroep. ,,Leuk! Een filmpje met de goals, de acties vooraf, een lekker muziekje er onder. Dan zie je dat er best mooie goals tussen zitten. Dan zie je toch zoiets: ‘Ja, het kan wel’. Ik wil Wilfred niet de credits geven, maar het was een goede zet van hem”, knipoogt Zwart.

,,Niet helemaal kaal joh, drie millimeter overhouden is voldoende.”

Volgens de verdediger ging Van Leeuwen zelfs nog een stapje verder om het vertrouwen van de spelersgroep weer een boost te geven. ,,De trainer heeft nog een weddenschapje open staan geloof ik. Volgens mij zou hij zijn hoofd kaal scheren als wij zes punten zouden halen uit de laatste drie wedstrijden. TEC-uit moet kunnen toch? Op papier sowieso”, lacht Zwart.

Toch wil Van Leeuwen nog wel even het laatste woord hebben over de weddenschap. ,,Haha ja, dat heb ik tegenover de hele groep gezegd op het veld. Maar helemaal kaal niet joh, zo’n drie millimeter over houden, dat is voldoende.”

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude