"banner

,,Ik kan iedereen aanraden om een potje te bezoeken tussen Hillegom en DSOV, want dat levert in ieder geval genoeg spektakel op”, zei Ronald Turenhout met een knipoog na afloop van het 3-3 gelijkspel tussen beide ploegen. Eerder in het seizoen deelden de Hillegommers en het elftal uit Vijfhuizen ook al de punten (5-5). De beide puntendelingen werden vooral in het Hillegomse als teleurstellingen gezien.

,,Uit stonden we al heel snel met 0-2 voor en stond het bij de rust 4-2 voor hun, dacht ik”, benadrukte de aanvaller de amusementswaarde die de twee elftallen dit seizoen op de been kregen. ,,Nu stonden we zelfs 3-0 voor en alsnog presteerden we het om dit weg te geven. Eigenlijk hadden zij in de eerste helft geen schijn van kans en gaven wij niks weg.”

Turenhout de grote man
Turenhout was de grote man bij het elftal van Stefan Teeken. In de eerste helft bezorgde hij de thuisploeg hoogstpersoonlijk een riante voorsprong door drie treffers te maken. ,,Bij die eerste goal werd ik op de rand van het strafschopgebied aangespeeld en kon ik opendraaien. Daarna kreeg ik hem in de kluts mee en schoot ik hem door de benen van de keeper. Een prima doelpunt.”

Na de openingstreffer van de Hillegommer kwam ook al vrij snel de 2-0 op het scorebord. Na een goede pass van Jim Pijpers kon de aanvaller de bal meenemen. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot voor de tweede maal raak: 2-0. Ook de derde treffer nam hij voor zijn rekening. Nadat hij zelf de aanval opzette, kreeg hij de bal terug van Jeroen Dedel om in het zestienmetergebied raak te schieten: 3-0.

,,Het zou kunnen dat ik er nog een seizoen achteraan plak, alleen ik ben er nog niet helemaal uit”

,,We speelden de eerste helft echt goed en deden wat er van ons werd gevraagd. Ik vond dat zij een matige ploeg hadden. Werkelijk alles ging bij ons goed, maar in de tweede helft bijna niks. Ik denk niet dat het met ‘hard werken’ te maken had, want daarin kon ik de ploeg niets verwijten. Iedereen deed z’n best, alleen kregen we al snel na de rust de 3-1 tegen. Toen zag je bij een paar spelers wel al de ‘koppies’ hangen van: ‘oh daar gaan we weer’. Zij pompten daarna alle ballen bij ons het strafschopgebied in en daardoor werd het alsnog gelijk.”

Omgekeerde problemen
Dit seizoen lijkt Hillegom het wel probleem van het vorige seizoen opgelost te hebben. Toen speelde ploeg vaak compact en gaf het weinig goals weg. Alleen wisten de blauw-witten toen weinig tot score te komen. Dat is dit seizoen anders. De rollen zijn omgedraaid. Scoren gaat het elftal van Teeken makkelijk af, alleen vallen de tegengoals vaak net zo makkelijk.

,,Als wij spelen zoals in de eerste helft, dan komt het wel goed. Toen stonden we echt als een blok bij elkaar en gingen we ervoor met elkaar.” Toch denkt de routinier niet dat het team dit seizoen in de problemen komt. ,,We hebben te veel kwaliteit om eruit te vliegen. We zijn als elftal beter dan tijdens het vorige seizoen.”

Toekomst
Ook Turenhout lijkt nog altijd gemakkelijk mee te kunnen in de Eerste Klasse. In het verleden kwam hij uit voor onder andere FC Rijnvogels, vv Katwijk en FC Lisse en ook dit seizoen laat hij zien het scoren nog niet verleerd te zijn. Zijn hattrick tegen DSOV versterken die woorden.

,,Het zou kunnen dat ik er nog een seizoen achteraan plak, alleen ik ben er nog niet helemaal uit. Ik wil eerst weten hoe de selectie van volgend seizoen eruit gaat zien en dan neem ik een beslissing. De club wil de komende jaren een stabiele eersteklasser worden en ik denk dat er dan interessante keuzes gemaakt moeten worden, dus ik ben benieuwd.” Op welke keuzes de aanvaller doelde, liet hij in het midden.