"bannerKappen, draaien, kijken waar de keeper staat en het dan doen. Stiften over de keeper heen en goal. Een typische ‘Turenhout-goal’, zou dat zijn. De spits van Hillegom met de verfijnde traptechniek heeft menig toeschouwer vermaakt met mooie goals en acties, maar na dit seizoen is het tijd voor wat anders. Even wat minder met voetbal bezig zijn en wat meer genieten van de andere dingetjes in het leven. Turenhout gaat van het eerste van Hillegom naar de squashbaan. 

Alhoewel dat laatste nog niet zeker is. Het is in ieder geval een optie voor de afmaker. Een ding is zeker: stil zitten zal de Hillegommer niet gaan doen vanaf het komende seizoen. Hij sluit samen met verdediger Frank de Groot aan bij een vriendenteam en gaat daarmee twee keer in de week een balletje trappen. Daarnaast wil de aanvaller nog de nodige activiteiten ernaast blijven doen. Tennissen in de zomer en wellicht squashen in de winter. ,,Ik heb diabetes, dus als ik op de bank blijf zitten, dan gaat het niet goed aflopen”, zegt de routinier met een knipoog.

Voordat het moment van stoppen bij de selectie van Hillegom zover is, moeten er eerst nog een aantal hordes worden genomen. De eersteklasser is hekkensluiter. Met nog vier wedstrijden te gaan, is de missie om erin te blijven. Zij het via de nacompetitie, zij het door middel van directe handhaving. ,,Dat zijn we in de tussentijd wel gewend. Dat we tot zo lang door spelen in een seizoen.”

Waarde ondanks fysiek ongemak
,,Het ziet er niet rooskleurig uit, maar we kunnen het ook niet meer terugdraaien. Het is voor mij ook geen issue om afscheid te nemen met een eventuele degradatie. Wie zegt mij dat het volgend seizoen allemaal beter gaat? Het is voor mij mooi geweest. Het is tijd dat jonge jongens opstaan bij de club. Daarnaast wordt het voor mijn lichaam ook steeds moeilijker.”

,,Ik ben nog steeds benieuwd naar de keuzes van de club. Niet alleen op het gebied van de selectie, maar ook op het gebied van jeugd.”

Ondanks de fysieke klachten is de aanvaller nog steeds belangrijk voor zijn elftal. Dit seizoen staat de oud-speler van FC Lisse, Katwijk en FC Rijnvogels zelden vanaf het eerste moment op het veld. Toch is hij nog altijd zeer productief voor Hillegom. Zijn acht goals van dit seizoen versterken die woorden. Daarmee staat Turenhout derde op de Hillegomse topscorerslijst achter Jeroen Dedel (10) en Niels van Veen (9).

Kritisch op de club
De club zal er een supporter bij hebben volgend seizoen. De aanvaller blijft de wedstrijden van de club volgen en kijkt met nieuwsgierigheid naar de komende jaren. Vooral op het gebied van beleid bij de club. ,,Volgens mij ben ik in een recent interview nog vrij kritisch geweest. Dat was op het moment dat het niet zo lekker liep en dat er echt wat moest gebeuren. Toen heb ik maar even een balletje opgegooid.”

,,Ik ben nog steeds benieuwd naar de keuzes van de club. Niet alleen op het gebied van de selectie, maar ook op het gebied van jeugd. Ik denk dat dat laatste enorm belangrijk is als we een stabiele eersteklasser willen blijven. Aan de andere kant: deze club is de afgelopen jaren enorm hard gegroeid. We bestaan nu zeven jaar en als je kijkt wat er gepresteerd is, kunnen we best trots zijn. Ik denk alleen dat de club kan door ontwikkelen.”

,,Ik heb twee keer op het veld gestaan bij de derby. Dat zijn dingen die je nooit meer vergeet.”

Hoogtepunten in Katwijk
In zijn carrière maakte de spits de nodige hoogtepunten mee. Bijvoorbeeld bij FC Rijnvogels in de Eerste Klasse, hij kende een goed jaar bij FC Lisse en speelde de mooiste wedstrijden bij vv Katwijk. ,,Ik heb twee keer op het veld gestaan bij ‘de derby’ tegen Quick Boys. Dat zijn dingen die je nooit meer vergeet. Dat waren wel echt hoogtepunten uit mijn carrière.”

Verder noemt de Hillegommer zijn tijd in Katwijk aan den Rijn op De Kooltuin. Daar beleefde hij onder Arie Lagendijk mooie tijden. ,,Dat is wel de beste trainer die ik ooit heb gehad. Hij is misschien wat van de oude stempel, maar hij was altijd duidelijk en eerlijk. Daarnaast een enorm ervaren trainer. Daar heb ik wel echt van geleerd.”

Nog een paar weken voor Turenhout en dan zit het erop. Misschien dat hij met Hillegom nog de nacompetitie in gaat. Zo niet, dan eindigt zijn carrière eind mei. Er waren vele hoogtepunten in zijn carrière, maar het werd tijd voor iets anders. Het is mooi geweest.

Foto’s: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘SJC en Polak lijnrecht tegenover elkaar in uitleg breuk’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen