Blauwe plekken, beurse spieren, maar wel drie punten. Het eindresultaat van een middagje Eemdijk voor SJC. Het elftal van Sjaak Polak vertrok uit de provincie Utrecht met een 2-3 overwinning, maar makkelijk ging dat niet. ,,Een fysiek elftal, waar we het best lastig mee hadden”, concludeerde clubtopscorer Tom Duindam. Maar mede aan zijn hand won SJC wel.

,,En uiteindelijk was dat ook wel terecht”, vond Duindam. Op basis van helft één sowieso vond de spits. De aanvaller maakte in die eerste vijfenveertig minuten zijn negende goal van het seizoen. Na de thee werd het de Noordwijkers echter een stuk lastiger gemaakt.

Penaltykiller
,,Zij kwamen na twee minuten in de tweede helft al op 1-1. Dat was ontzettend balen. Daarna kregen we vrij snel een pingel tegen, maar die pakte onze keeper, Björn Haggerty.” De doelman bleek daarmee voor de tweede week op rij koelbloedig bij een strafschop tegen. Ook tegen Hoek pareerde de keeper uit Vijfhuizen een penalty. Toen deed hij dat echter bij een 1-2 achterstand, nu kon Haggerty zichzelf helemaal onderscheiden door het bij een gelijke stand te doen.

,,Als SJC zijnde kijken we toch naar de ploegen die we onder ons moeten houden. Eemdijk is er daar één van.”

,,En vlak voordat hij die penalty tegenhield was hij ook al belangrijk bij een moment in z’n vijfmetergebied. Voor ons als team is het heel fijn om te weten dat er een keeper in de goal staat die lekker bezig is.” De mentale opsteker van de gestopte penalty werd door SJC gelijk omgezet in de 1-2 en 1-3. In beide treffers had Duindam een aandeel.

Abbas Al Tamimy aan de bal tussen twee spelers van Eemdijk

De spits schoot zelf de 1-2 binnen en op de 1-3 van Youssef El Baouchi gaf de Noordwijker de assist. ,,Voor een spits is het sowieso lekker om te scoren. Maar die eerste goal die ik maakte was ook een doelpunt die we van de week op de training hadden geoefend. Stef van der Zalm werd diep gestuurd de hoek in en gaf ‘m voor. Ik kon ‘m daarna inkoppen.”

Hoger niveau
De late 2-3 van de thuisploeg bleek uiteindelijk niet meer dan een doelpunt voor de statistieken. En dus zat Duindam met een ontzettend fijn gevoel in de bus. De concurrent verslagen, en zelf z’n doelpuntentotaal opgevijzeld naar tien. ,,Als SJC zijnde kijken we toch naar de ploegen die we onder ons moeten houden. Eemdijk is er daar één van.”

,,Maar wanneer we verliezen en ik scoor niet, zoals vorige week tegen Hoek, dan is mijn weekend gewoon ruk.”

,,Als dat lukt en je scoort zelf ook nog twee keer, dan heb je wel een goede middag.” Duindam blijkt dus ook dit seizoen makkelijk te kunnen scoren op een ook voor hem hoger niveau. Vorig jaar kwam de spits tot 22 goals in de Hoofdklasse. Na veertien wedstrijden staat de Noordwijker nu dus op tien. Opvallend detail: de aanvaller staat dit seizoen niet langer dan één wedstrijd droog.