In een relatief rustig weekend moeten de tweede divisionisten nog vol aan de bak. Alle hoofdklassers en lager zijn een weekendje vrij of strijden in de Districtsbeker. Zo niet VV Katwijk en VVSB. In de hoogste amateurcompetitie wordt er gewoon gevoetbald omdat die divisie uit 18 clubs bestaat.

Op De Krom neemt VV Katwijk het op tegen Jong Sparta. De twee clubs treffen elkaar voor het eerst in competitieverband. Het is voor de Rotterdammers het tweede bezoekje aan de Bollenstreek in zeven dagen. Vorige week speelde het elftal van Ole Tobiasen (ex-Ajax, ex-AZ) tegen VVSB. Na een bizarre slotfase eindigde die wedstrijd in 3-3, terwijl VVSB met 0-3 achter stond. Bij VV Katwijk liep het eigenlijk precies andersom. In Veldhoven tegen UNA stond Katwijk vlak voor tijd met 1-2 voor.

Wat er ook aan de hand is, niemand weet het, maar de Katwijkers verloren weer twee punten in de absolute slotfase. Het is een beetje het verhaal van ploeg van Dick Schreuder dit seizoen. Want het gebeurde de Katwijkers ook eerder tegen onder andere Barendrecht, HHC Hardenberg en De Treffers.

VVSBTommy Bekooij wordt bejubeld na één van zijn doelpunten tegen De Treffers het afgelopen seizoen

VVSB speelt zondag tegen De Treffers. De Noordwijkerhouters reizen dus af naar Groesbeek en doen dat op de de oude vertrouwde zondag. Twee oude zondagclubs dus tegenover elkaar. Al vervaagd die scheidslijn steeds meer. Vorig jaar eindigde het treffen tussen de beide clubs in 1-3. Tommy Bekooij scoorde die wedstrijd twee keer, Frans van Niel maakte de derde treffer voor VVSB. De Treffers won vorig seizoen in Noordwijkerhout met 0-1. In de Topklasse eindigde de ploeg uit Groesbeek op de vierde plek en dat was één plekje hoger dan VVSB.

De Treffers staat op dit moment elfde en grossiert voornamelijk in gelijke spelen: zeven maal. VVSB staat achtste. Bij een overwinning van De Treffers gaat het VVSB voorbij. Mocht VVSB winnen dan slaat het een gat van vijf punten met de ploeg van Anton Janssen.

Foto Katwijk: Aad de Winter/Bobkat.nl

Foto VVSB: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude