Met een schuin oog op de buienradar, typen we toch maar een voorbeschouwing. Is het tegen beter weten in? Vrijdagavond en de nacht naar zaterdag wordt er sneeuw verwacht. En na de koude dagen van afgelopen week, lijkt het voetbal dit weekend in het water te vallen.

Zo niet? Dan neemt Katwijk het zaterdag om 15:30 uur op tegen FC Lienden. De ploeg uit de Betuwe staat met dertig punten uit twintig duels op negende plek in de Tweede Divisie. Met spelers als Danny van den Meiracker en Abderrahmi Loukili heeft het topspelers uit het amateurvoetbal in de selectie.

Katwijk is nog altijd de koploper van de Tweede Divisie. Vorig week werd er, zij het moeizaam, met 2-1 gewonnen van FC Lisse. Paul de Lange en Robbert Susan vielen beiden uit met blessures. De Lange aan z’n hamstring, Susan aan z’n knie. Toch lijken de beide kwetsuren mee te vallen. De Lange moet Lienden wel laten schieten. Bij Susan is dat nog de vraag. Vorig jaar eindigde het onderlinge treffen in een 0-2 overwinning voor Katwijk.

Nummer vijf, VVSB, gaat op bezoek bij de nummer twee, Kozakken Boys. Kan VVSB de Katwijkers een dienst bewijzen door punten af te pakken van het elftal in vorm. De ploeg van Danny Buijs is al negen duels ongeslagen. De laatste keer dat het verloor was in november 2017 toen het met 1-0 onderuit ging tegen FC Lisse.

De voortekenen zijn slecht (oranje is de verwachte sneeuw)

Toch is de ploeg uit Noordwijkerhout aan een bijna identieke reeks bezig. De ploeg van Jack Honsbeek haalde uit de laatste zes duels, zestien punten. De laatste verliespartij was tegen Katwijk op 9 december. In Noordwijkerhout won Kozakken Boys relatief eenvoudig van VVSB. De individuele kwaliteit van de ploeg uit Werkendam gaf toen de doorslag. Op De Boekhorst werd het 0-2.

Rijnsburgse Boys reist af naar Spakenburg voor het uitduel tegen IJsselmeervogels. Dat is niet alleen een duel tussen twee grootmachten in het amateurvoetbal, maar ook tussen twee bevriende trainers: Pieter Mulders en Willem Leushuis. Die band ontstond toen Mulders als assistent actief was bij ‘de Rooien’.

Vanaf volgend seizoen is Ted Verdonkschot de trainer van IJsselmeervogels. Hij komt over van Koninklijke HFC. Een oude bekende van de Rijnsburgers. Onder Verdonkschot beleefden de Rijnsburgers mooie successen. De ploeg werd kampioen in de toenmalige Hoofdklasse, maar liep het algehele kampioenschap mis na een thriller bij WKE. Op Sportpark Middelmors eindigde dit onderling treffen eerder dit seizoen in 0-0.

*De wedstrijden van FC Lisse en Quick Boys zijn afgelast

Foto: Aad de Winter

Lees ook: ‘Blessures van Susan en De Lange vallen mee’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen