Of het nu de derby is op Sportpark Middelmors, het ‘zespuntenduel’ (?) op Ter Specke of misschien juist de jacht op Spakenburg op Nieuw Zuid. Er staan dit weekend genoeg belangen op het spel in de Tweede en Derde Divisie.

De grootste belangen zingen er rond op het sportpark van Rijnsburgse Boys. De thuisploeg neemt het in de derby op tegen vv Katwijk. Dan gaat het over passie, sportieve rivaliteit en bovenal eer. Voor de Rijnsburgers staat er ranglijst-technisch niks meer op het spel. Het gat naar de promotie-/degradatieplekken is groot genoeg. Het gat naar de titelkandidaten te groot. Maar als Rijsnburger wil je maar één ding tegen Katwijk: winnen!

‘De wedstrijd op De Krom staat nog fris in het geheugen bij de meeste voetbalsupporters.’

De belangen zijn voor de ploeg van Jack van den Berg wel een stuk groter. De titelkandidaat staat nog bovenaan in de Tweede Divisie, maar het gat met Kozakken Boys wordt kleiner en kleiner. Als de Katwijkers bovenaan willen blijven staan, dan moet er gewoon gewonnen worden.

De wedstrijd op De Krom staat nog fris in het geheugen bij de meeste voetbalsupporters. Daar waar Rijnsburgse Boys een prima eerste helft afleverde, werd het in het tweede bedrijf overklast door toen nog het team van Dick Schreuder. Bij rust stond het wel al 1-0 voor de Katwijkers. Na negentig minuten stond er 5-0 op het scorebord.

In diezelfde Tweede Divisie neemt VVSB het in Spakenburg op tegen IJsselmeervogels. Voor beide elftallen zijn de belangen dit weekend wat minder groot dan bij veel andere verenigingen. VVSB staat vijfde, IJsselmeervogels zevende. De thuisploeg is bezig aan een prima reeks. Uit de laatste vijf wedstrijden werden er dertien punten gehaald.

Vooral de 6-1 overwinning op ‘de Uien’ spreekt tot de verbeelding. De Rijnsburgers kwamen nog op een 0-1 voorsprong, maar klapten in de tweede helft volledig dicht. VVSB speelde vorige week met 4-4 gelijk tegen FC Lienden. De Noordwijkerhouters kwamen twee keer op achterstand, maar stonden in de blessuretijd nog met 4-3 voor. Eerder dit seizoen werd het 2-2 op Sportpark De Boekhorst, na een 2-0 voorsprong van VVSB.

‘De coach van FC Lisse is overigens wel geschorst voor dit duel, vanwege opmerkingen richting de scheidsrechter in het duel tegen Jong Sparta van 13 januari.’

In Lisse spelen de plaatselijk FC en De Dijk tegen elkaar. Op 7 oktober 2017 bleek het duel tegen De Dijk de eerste overwinning van FC Lisse in de Tweede Divisie. In de vijf wedstrijden daarvoor werd er drie keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. Inmiddels staan de Lissenaren op de twaalfde plek. Tegenstander De Dijk staat vijftiende.

Het verschil tussen de twee ploegen bedraagt zeven punten. De Dijk staat met de vijftiende plek op een promotie/-degradatieplek. Daar wil Lisse ver vandaan blijven. De ploeg van Robbert de Ruiter heeft één duel meer gespeeld. Wint FC Lisse, dan neemt het voorlopig flink afstand van die vervelende rode lijn. De coach van FC Lisse is overigens wel geschorst voor dit duel, vanwege opmerkingen richting de scheidsrechter in het duel tegen Jong Sparta van 13 januari.

Jason Oost in de gewonnen wedstrijd van Quick Boys tegen ODIN ’59 van vorig seizoen

Op Nieuw Zuid speelt Quick Boys de thuiswedstrijd tegen ODIN ’59. De bezoekers uit Heemskerk begonnen moeizaam aan de Derde Divisie, maar staan inmiddels op een vijfde plek. Vorig jaar won Quick Boys thuis met 3-2 van ODIN. Destijds waren Jason Oost, Jesse Driebergen en Delano A Cohen de doelpuntenmakers. Het was toen pas de eerste keer in de clubhistorie dat Quick Boys thuis won van de ploeg uit Heemskerk.

De twee verengingen hebben elkaar elf keer ontmoet in de verschillende competities. Daarvan wonnen de blauw-witten er vijf en moesten ze vier keer de overwinning aan ODIN overlaten. Eerder dit seizoen wonnen de Katwijkers in Heemskerk. Door een eigen goal van Milo Cremers werd het daar 0-1. Quick Boys staat derde met drie punten achterstand op Jong Almere City en zes punten achterstand op Spakenburg.

Foto FC Lisse: Hubert Habers
Foto Quick Boys: Orange Pictures
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer