Eindelijk is het zover: de laatste speeldag. Helaas betekent dit ook het einde van een mooi seizoen in zowel de Tweede als de Derde Divisie, maar zaterdag vallen alle beslissingen.  Quick Boys kan Lisse naar het kampioenschap schieten als het wint van IJsselmeervogels, Rijnvogels hoopt directe degradatie te ontlopen en Rijnsburgse Boys wilt de nacompetitie plek behouden. Kortom, het wordt weer een interessant weekend met een spannende ontknoping!

In de Tweede Divisie spelen VVSB en Katwijk al weken voor niets. De Katwijkers staan op een de vierde plek en kunnen nog derde worden. De Noordwijkerhouters staan op dit moment op de achtste plaats en kunnen nog zesde eindigen. Vorig weekend won de ploeg van Dick Schreuder van concurrent GVVV en Wilfred van Leeuwen en zijn mannen verloren kansloos op bezoek bij laagvlieger HHC Hardenberg.

Op de laatste speeldag speelt vv Katwijk de beladen wedstrijd tegen Spakenburg en VVSB neemt het in eigen huis op tegen TEC uit Tiel. In Katwijk werd het 1-0 voor de oranjehemden, alleen werd de wedstrijd toen ontsierd door rellen tussen beide supportersgroepen. Mike van den Ban maakte de enige treffer van de wedstrijd. VVSB zal goede herinneringen hebben aan de ontmoeting in Tiel tussen beide ploegen. Toen werd het namelijk 0-6 voor de ploeg van Wilfred van Leeuwen. Wordt het op De Boekhorst dit weekend wéér een doelpuntenfestijn?

De Noordwijkerhouters nemen zaterdag afscheid van een aantal spelers. Spelers als Maikey Parami (Rijnsburgse Boys) en Stefan Kraaijvanger (Ter Leede) zien we volgend jaar terug in een ander shirt in de Bollenstreek. Sterkhouders Ronald van der Meer en Bas Ruigrok nemen afscheid van het voetballen op het hoogste amateurniveau. En zo is er nog een aantal jongens, dat volgend jaar niet meer in het paars-gele shirt speelt.

Hopen op Quick Boys
De situatie van FC Lisse is te vergelijken met dat van Ajax in de Eredivisie. De ploeg reist af naar Groningen voor een kampioenswedstrijd, alleen is het dan wel afhankelijk van concurrent IJsselmeervogels. Lisse is kampioen als het zelf wint en ‘de Vogels’ verliezen. Bij een gelijkspel van de Spakenburgers en een overwinning van Lisse is het doelsaldo beslissend. De Lissenaren hebben een beduidend slechter doelsaldo dan de koploper van de Derde Divisie. 

VVSB speelt zaterdag voor het thuispubliek de laatste wedstrijd van het seizoen

De eerdere ontmoeting op Ter Specke eindigde in 2-1 overwinning voor de Lissenaren. Steven Olsthoorn en Martin van Eeuwijk maakten toen de treffers. Een leuke bijkomstigheid is dat deze keer de wedstrijd op een bijzondere locatie plaats vindt, namelijk het Noordlease-Stadion. Dat is het stadion van het ‘grote’ FC Groningen. Er zijn ergere plekken om eventueel kampioen te worden.

Het eerste elftal van de Groningers maakt nog kans om op de negende plek te eindigen. Dan speelt de ploeg play-offs. Dat houdt in dat Lisse waarschijnlijk geen rekening hoeft te houden met spelers van het eerste elftal. Eerder dit seizoen in Lisse deden spelers als Oussama Idrissi en Alexander Sorloth mee, maar Groningen heeft dit seizoen aangetoond dat het ook zonder die spelers kan. Gaat de schaal naar Lisse? Elke Lisse supporter zal in ieder geval vurig hopen dat Quick Boys op Nieuw Zuid met de winst aan de haal gaat.

Kampioenswedstrijd op Nieuw Zuid
In Katwijk aan Zee ging het dit seizoen niet zoals van tevoren werd gehoopt. En als dan de koploper naar Nieuw Zuid komt en daar kampioen kan worden dan is dat extra zuur voor Jan Zoutman en zijn mannen. Ook de supporters zullen niet willen dat de Vogels een feestje gaan vieren op hun terrein, want alleen Quick Boys mag kampioen worden op Nieuw Zuid. Daarom zullen de Katwijkers er op gebrand zijn om te winnen van IJsselmeervogels. Op de Westmaat eindigde het in 1-1 en dat is iets waar Quick Boys in ieder geval vertrouwen uit kan halen.

Rijnsburgse Boys staat op het punt om derde te worden en daarmee de nacompetitie veilig te stellen. De ploeg van Pieter Mulders staat twee en drie punten voor op concurrenten Scheveningen en ASWH. Ook hebben de Rijnsburgers een beter doelsaldo dan beide clubs. Dit weekend nemen ‘de Uien’ het op tegen middenmotor Capelle.

Heeft FC Rijnvogels zaterdag weer een reden om te juichen?

In Capelle eindigde het duel, dat kort voor de winterstop werd gespeeld, in een 1-4 overwinning voor de Rijnsburgers. Deze week werd ook bekend dat Donny van Oijen volgend seizoen het geel-zwarte shirt zal dragen. De speler tekende een contract bij Rijnsburg, nadat hij zijn verbintenis bij Katwijk had laten verscheuren.

Het kan dooien, het kan ‘Friezen’
In Friesland wordt in Harkema de wedstrijd Harkemase Boys – FC Rijnvogels gespeeld. Een alles-of-niets-wedstrijd voor de Katwijkers. Bij een nederlaag degradeert de ploeg naar de Hoofdklasse en bij een overwinning moet het afwachten wat concurrenten SteDoCo en Huizen doen. De Katwijkers staan twee punten achter op de nacompetitie plek.

Eerder dit seizoen eindigde het duel op De Kooltuin in een 1-4 nederlaag voor FC Rijnvogels. Wordt dit het weekend dat de ploeg van Hein van Heek uit hun lijden wordt verlost óf weten de Katwijkers zich alsnog naar de nacompetitie te schieten? De roodhemden zullen moeten hopen op doelpunten van Arno Dijkstra, een aantal bevliegingen van Jaap van Duijn of op stormram Thijs van Kruistum.

Foto FC Lisse: Hubert Habers
Foto VVSB: Orange Pictures
Foto FC Rijnvogels: Ron Hoenson / Alphenfoto


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen